HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en garip tıbbi görüntüleri

Kimileri doktor hatası, kimileri de kaza... Huffington Post, dünyanın en garip tıbbi görüntülerini bir araya getirdi.

Dünyanın en garip tıbbi görüntüleri

Kimileri doktor hatası, kimileri de kaza... Huffington Post, dünyanın en garip tıbbi görüntülerini bir araya getirdi.

Bu görüntü, Fransa'nın Lyon kentinde yaşayan Anne isimli bir kadına ait. Genç kadın, geçirdiği ameliyatın ardından bir türlü karın ağrılarından kurtulamayınca, doktorların rahminde ameliyat makası unuttuğu ortaya çıktı. Hatta o makas, kadının göbeğini deldi.


Kanada'da çekilen bu ultrason görüntüsü, görenleri şoke ediyor. Bir erkeğin testis kanseri olup olmadığı tespit etmek isteyen doktorlar, ultrason yöntemine başvurdu. Ortaya ise sanki çığlık atan erkeği andıran bu görüntü çıktı.


Bu CT scan görüntüsü ise Brezilyalı Emerson de Oliveira Abreu'ye ait. Sualtında balık tutmaya çalışırken kaza sonucu kafasına zıpkın saplanan Abreu, doktorların başarılı operasyonu sonucu kurtarıldı.


ABD'nin Raleigh kentindeki hapishaneden gelen bu röntgenlerde ise mahkumların hapishaneden çıkıp hastaneye yatabilmek için vücutlarına yatak yayı gibi metaller soktukları görülüyor.


15 yaşındaki bir çocuğa ait olan bu röntgende ise üflemeli tabancayla fırlatılan iğnenin boğazına nasıl saplandığı görülüyor.


Bir Afgan askerine ait CT scan görüntüsünde kafatasına saplanmış 14,5 milimetrelik patlamamış kurşun görülüyor. ABD'li bir askeri doktorun, kurşunu çıkardığı biliniyor.


2008'de çekilen bu röntgen o zamanlar 8 yaşında olan minik bir kız çocuğuna ait. Oyuncak setinin içindeki metal parçalarını yutan minik kız çocuğu, onlardan kurtulmak için tam iki hafta hastanede yatmıştı.


Bu CAT scan görüntüsü ise Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki Congonhas Havalimanı'nda yakalanan İrlandalı bir erkeğe ait. Karın bölgesinden alınan bu görüntülerde kapsüllere doldurulmuş 830 gram kokain bulunuyor.


Üç buçuk metre uzunluğundaki bir piton yılanı olan Houdini, sahibi tarafından sıcak olsun diye kafesine konulan elektrikli battaniyeyi yutunca, battaniyenin içindeki tesisat içinde sıkışıp kaldı. Yılan, başarılı bir operasyonla eski haline geri döndü.


2004'te yaşanan bir kaza sonucu inşaat işçisi Isidro Mejia'nın kafasına çivi makinesinden fırlayan altı çivi saplanmıştı. İşçi, geçirdiği ameliyatlar sonucu kurtarıldı.


Bu korkunç görüntü, 13 yaşında Çinli bir gence ait. 13 yaşındaki Ren Hanzhi isimli genç, elma soymak isterken sendeleyerek yere düşünce elindeki yaklaşık 20 santimetre uzunluğundaki bıçak yanağından girdi. Doktorlar, mucizevi bir şekilde beyninden hiçbir hasar almayan Hangzhi'ye saplanan bıçağı çıkarmayı başardı.


Miami'de yaşayan genç bir erkek, kılıçbalığı avlamak isterken kaza sonucu kendini avladı. Olta takımının uzun metal parçası kafasının ön kısmından giren genç, şans eseri kurtarılabildi.


ABD'nin Tucson şehrinde bahçesiyle uğraşan 86 yaşındaki Leroy Luetscher'in başına inanılmaz bir ley geldi ve bahçe makasının bir kolu, gözünden içeri girdi.


Chicago'da yaşayan 32 yaşındaki Dante Aytullo, kaza sonucu çiviyi kendi kafasına 'çaktı'. Üstelik bunu tam 24 saat sonra fark etti.


Bu görüntünün özelliği ise sahibinden geliyor. Marilyn Monroe'nun 1954'teki bir hastane ziyareti sırasında çekilen üç röntgeni üst üste getirilmişti.


Bu tomografi görüntüsü ise 24 yaşında bir inşaat işçisi olan Eduardı Leite'ye ait. Kafasının üstünden girip gözünün hemen yanından çıkan metal parçasıyla kafası parçalanan genç adam, beş saatlik bir operasyon sonucu kafasındaki metal parçadan kurtarılmıştı.


Kaliforniya'da yaşayan Josh Abken, uzun süredir sırt ağrılarından şikayet ediyordu ve sonunda bir doktora gitti. Röntgen çekilmesi sonucu Abken'ın sırtında futbol topu büyüklüğünde bir tümörün kaya gibi sertleştiği ve hatta üzerine tüyler bile çıktığı tespit edildi.


Avustralya'da ameliyat geçiren bir erkeğin karnında, tam 18 ay sonra ameliyat makası unutulduğu tespit edildi.


30 yaşında Atlanta'da yaşayan ve geçmişinde bulimia olan bir kadın, artık öğürme refleksini yendiğini kanıtlamaya çalışırken yanlışlıkla bıçak yuttu.


Bunu görüntülemek için medikal bir yönteme ihtiyaç yoktu. Cutis Verticis Gyrata denilen bu hastalık, kafa derisinin sanki beyin yüzeyi gibi görünmesi sonucu oluşuyor.


Çin'in Guangdong eyaletinden bir erkeğin karnındaki şey, canlı bir yılanbalığı. İddiaya göre porno filmde gördükten sonra poposundan yılanbalığı sokan bu erkek, saatler süren bir ameliyata katlanmak zorunda kaldı.


Lee Gardner yuttuğu plastik çatalla 10 yıl boyunca birlikte yaşamıştı. İşte başarılı bir operasyonla çıkarılan o çatal.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler