HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya'nın en hızlı kamyonu Shockwave!

Shockwave adındaki, dünyanın en hızlı jet motorlu kamyonu görenleri şaşkına çeviriyor.

Dünya'nın en hızlı kamyonu Shockwave!

Shockwave adındaki, dünyanın en hızlı jet motorlu kamyonu görenleri şaşkına çeviriyor.


3 adet jet motoru bulunan Shockwave saatte tam olarak 643 km/s sürati ile dünyanın en hızlı kamyoneti olma rekorunu elinde bulunduruyor.


4 tonluk bu devasa makine Peterbilt Semi motorları ile 36.000 beygirlik güç üreterek 400 metreyi sadece 6.5 saniyede tamamlıyor.


Kamyonun sahibi ve sürücüsü 64 yaşındaki Neal Darnell; 'Bu harika bir deneyim ve onu görene kadar asla yapabildiklerine emin olamazsınız.' diyerek şaheserini böyle övüyor.


Shockwave adındaki kamyonda saatte 376 mil yapan ve Japon mermisi olarak bilinen trenden dahi hızlı olarak dünya'nın en hızlı büyük aracı ünvanını elinde bulunduruyor.


Amerikan jet uçaklarında bulunan motora sahip olan Shockwave, motor başına 12.000 beygir güç üretiyor. 190 galon benzin alan bu inanılmaz kamyon bir performansı başına 180 galon benzin yakıyor.


Bu inanılmaz canavarın sahibi olan Neal Darnell'ın oğlu Chris'in açıklamalarına göre Shockwave'in bir jet uçağından 6 kat daha hızlı olduğunu, ve normalde bir jetin 6G kuvvetinde enerji üretmesine karşın inanılmaz kamyonetlerinin 9G kuvvetinde güç ürettiğini ve Shockwave'e yapılan yüklemelerin yanmaması için yıllarca çalıştıklarını hatta şimdi bu canavarı durdurabilmek için özel fren disklerinin yanında paraşüt kullandıklarını belirtti.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler