HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en ilginç adaları

İtalya'nın Napoli şehrinde Akdeniz'in en garip adalarından biri bulunuyor.

Dünyanın en ilginç adaları

İtalya'nın Napoli şehrinde Akdeniz'in en garip adalarından biri bulunuyor.


Gaiola Adası'nın güzel görüntüsünün altında ise bir lanet yatıyor...


Lanetli adanın ünvanı ise 1920'lere kadar dayanıyor. Adaya ilk yerleşenlerden İsviçreli Hans Braun'ın kaderide pek iyi gitmemiş bu konuda...


Birkaç yıl adada yaşadıktan sonra cesedi bir halıya sarılı halde bulunur. Birkaç ay sonra ise eşi denizde boğularak hayatını kaybeder.


Adadaki ölümler bu isimlerle sınırlı kalmaz.


Adanın bir sonraki Alman sahibi Otto Grunback ise ani bir kalp krizi sonucu adadaki evde hayatını kaybeder.


Adanın bir diğer talihlisi ise Baron Karl Paul Langheim olur. Çok zengin olan bu baron ise ekonomik iflasın eşiğine gelir...


Gianni Agnelli adanın yeni sahibi olmasıyla akrabaları birer birer ölmeye başlar. Oğlu ise fidyeciler tarafından kaçırılır. Adanın son sahibi Gianpasquale Grappone ise cinayetten suçlanır ve hapse atılır. Öldürdüğü 2 kişi ise adanın karşısında kıyıda bulunan komşularıdır.

Yıllar boyu bu kötü haberler turistlerin bu güzel adaya akınını durduramaz. Avrupa'nın en lanetli yerlerinden biri ve dünyanın enleri arasına giren Gaiola Adası bugün doğal güzelliğiyle hala göz kamaştıran bir cennet parçası.


Denizin ortasındaki küçük adanın oldukça ilginç bir özelliği var. İzlanda ile Faroe Adaları'nın ortasında bulunan minik ada, tepesinde bulunan bulutla tanınıyor.


Lmtla Dmmu adacığının üzerinde toplanan bulut kümesinin oluşturduğu bu çarpıcı fotoğraf, İtalyan turist And-rea Ricordi tarafından çekildi. Amatör fotoğrafçı, Faroe Adaları’nın başşehri Torshavn’dan gemiyle güneydeki Supuroy adasına giderken gördüğü manzaraya inanamadığını söyledi. 40 yaşındaki fotoğrafçı, “Güneşli ve pırıl pırıl bir hava vardı. Adacığın tam tepesinde toplanan bulut dışında hiç bulut yoktu. Bulut inanılmaz derecede alçaktaydı. Bu inanılmaz doğa olayını arkadaşlarıma göstermek için hemen fotoğraf çektim” diye konuştu.


Litla Dimun Adası'nın üzerinde yaz kış her mevsimde mutlaka bir bulut bulunuyor.Bulutlar tarafından sarılan ada bazen görünmez olurken bazen de üstündeki beyaz bulut bir şapka gibi görünüyor.


Toplam 250 dönüm olan ada denizden sadece 414 metre yüksekliğinde.Üst kısmı traşlanmış gibi düz olan adının etrafı keskin kayalıklarla çevirili.


Bölgedeki 18 adanın en küçüğü olan Litla Dimun Adası, aynı zamanda insanın yaşamadığı tek ada özelliğine sahip.


Bu bulutların hava akımıyla gelip burada kaldığına inanılıyor.


Adanın birbaşka ilginç özelliği de soyu tükenmiş olan yaban koyunlarının bu adada yaşamış olması. O koyunlar halen müzede sergileniyor.



          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler