HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en ilginç lokantaları

İşte dünyanın en ilginç lokantaları...

Dünyanın en ilginç lokantaları

İşte dünyanın en ilginç lokantaları...


Bacaklarla Kahve:

Şili'de açılan Cafe con Piernas'ta sadece kışkırtıcı kıyafetler giyen kadın garsonlar hizmet veriyor...


Süper mini bir etek ve topuklu ayakkabı giyen garsonların çoğunlukla zengin işadamlarına (kahve fiyatları nedeniyle) kahve servisi yaptığı cafe Santiago'da oldukça popüler


Cafenin daimi müşterisi olan patronlara daha fazla kahve siparişi vermek için uygulanan taktik ise


Süper minili ve yüksek topuklu garsonların verilen siparişi getirmek için yaptığı catwalk


‘18 yaşından küçükler giremez. Kamera ve dokunmak yasaktır. Sadece nakit kabul edilir.


Restoranı arkadaşlarıyla birlikte 10 günde inşa ettiklerini anlatan Hornecker, ana yemeklerin kişi başı 25 avro (yaklaşık 48 TL) civarında olduğunu söylüyor.


"Bu restoranda insanların kendilerini rahat hissetmelerini istiyorum. Masa örtüsüne sos döküldüğünde kimsenin canı sıkılmamalı” diyen Hornecker, görüntüde dağınık ve pis olan lokantasının hijyen açısından bir eksiği olmadığını söylüyor.


İlk bakışta pis görünüyor olabilir ama aslında sadece öyle görünüyor. Yiyecekleri büyük bir titizlik içinde hazırlıyoruz, hijyen konusunda aklınıza bir şey takılmasın” diyen Hornecker, restoranın duvarlarını yazılarla kaplamış, içinden geleni buralara yazıyor.


İlkini Berlin'de açtığı restoranın şubelerini başka ülkelerde de açmayı düşünen İngiliz sanatçı, insanların böyle rahat ve sanatsal ortamda yemek yemeyi hak ettiğini düşünüyor.



Almanya Nuremberg kentinde bulunan "-s Baggers" isimli restoranda garson bulunmuyor ve sadece aşçılar çalışıyor. Restoranın en büyük özelliği tamamen otomatik olması.


Müşteriler, siparişlerini bir dokunmatik ekran aracılığıyla veriyor ve yemek yerçekimi yardımıyla, yukarda bulunan mutfaktan çelik raylar üzerinde geliyor.



Körlerinde çalışabileceği bir ortam yaratmak amacıyla ilk olarak Almanya'da hizmet vermeye başlayan karanlık restoranlar zamanla tutulunca dünyanın her yerine yayılmaya başladı. Çin'de oldukça popüler olan dark restoran da bunlardan biri.


Bu restoranda garsonların gece görüşlü gözlükler ile servis yapıyor ve yemesi zor olması nedeniyle bezelye türü bol taneli yiyecekler tercih edilmiyor. Bazı durumlarda da garson tabağin içinde ve masanın üstündekileri tarif ederek müşteriye yardımcı oluyor.



Dubai'de bulunan dünyaca ünlü sualtı restoranı Al Mahara, bir restorandan çok daha ötesini vaad ediyor.


Yemek yemek için olmasa bile birçok insan sırf atmosferi görmek için restorana iniyor.


Kişi başı yaklaşık 250 Dolar ödeyeceğiniz restoranın mönüsünde yer alan porsiyonlar büyük ve mönü de tahmin edebileceğiniz gibi deniz ürünlerinden oluşuyor.


Belçika'daki gökyüzü restoranı özel bir vinçle yerden 55 metre yüksekliğe kaldırılan masada yemek deneyimi imkanı sağlıyor.


Gökyüzüne kaldırılan masada her seferinde 22 kişi yemek yiyebiliyor. Konuklar manzarayı seyrederken, masanın orta kısmındaki bölümde şef aşçı, garson ve şovmenden oluşan bir ekip yer alıyor.


Beyrut'ta "Silah ve Ekmek" adında hizmet veren lokantada her şey askeri terimlerle satılıyor. Lokantada, bir de "terörist yemeği" bulunuyor.





Taipei, Tayvan'da açılan Modern Tuvalet adlı restoran, dekoru ve menüsündeki kimi yemekleri ile "ilgi çeken" bir restoran. Çünkü restorandaki 100 koltuğun tümü klozetlerden oluşuyor.


Restoran, müşterilerine değişik bir tecrübe sunuyor. Bu restoranda yemekler klozet kapaklarında servis ediliyor.




Ukrayna'da bulunan Eternity adındaki restoran dünyanın ilk ölüm temalı restoranı... Bu ilginç girişim ortalama 20 metre uzunluğunda bir tabutun restorana çevrilmesiyle gerçekleşti ve tabut restoranın dekorasyonu da bir düzine çelenk ve normal boyutlu tabutla yapıldı.


Restoranın akşam yemeği menüsünde 'Dokuz Gün' ve 'Kırk Gün' isimli salatalar yer alıyor. Bunun yanında menünün en popüler yemeği de 'Cenette buluşalım' yemeği.



Tayland'da "Kondom Restoran" doğum kontrolüne adanan dünyadaki tek lokanta.



İçinde doğum kontrolü için bilgilendirme amaçlı eşyalarında satıldığı ve sloganı ise "Yiyeceklerimizin gebeliğe sebep olamadığına dair garanti verilir"


Japonya'da bir gökdelenin tepesinde bulunan bu restoran ise manzarası, lüks hizmeti ve yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor.




Yine japonya'dan sıradışı bir restoran. Okinawa ağaç restoranı ülkenin güneyinde Onayama Parkı'nda hizmet veriyor.


Yukarıya çıkmak için "ağacın” içinde bir asansörü bulunuyor. Restoranın ana yemeği ise Sushi.



18 yaşından küçükler giremez. Kamera ve dokunmak yasaktır. Sadece nakit kabul edilir...' Anonslar ABD'deki Maine'in işlek caddesi Vassalboro'da bulunan ‘The Grand View Topless Coffee Shop' adlı kafenin kapısından.


Burada isteyeceğiniz bir fincan kahve size üstsüz garsonlar tarafından servis ediliyor. İçeride iki üstsüz kadın ve bir erkek garson çalışıyor.


Ancak kafe, açılacağını duyurulduğu andan itibaren civarda yaşayan insanların yoğun tepkisiyle karşılaştı.

En Çok Aranan Haberler