HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yok böyle yarışma! Taş Devri gerçek oluyor...

İngiliz Chanel 5'da yayınlanacak olan yeni bir televizyon programı, Taş Devri koşullarında yaşamaya çalışan 20 yarışmacının hayatını ekrana taşıyor.

Yok böyle yarışma! Taş Devri gerçek oluyor...

İngiliz Chanel 5'da yayınlanacak olan yeni bir televizyon programı, Taş Devri koşullarında yaşamaya çalışan 20 yarışmacının hayatını ekrana taşıyor.


İngiliz Channel5 kanalı 10.000 BC (Milattan Önce 10.000) isimli televizyon programı için 20 kişiyi Taş Devri koşullarında yaşamaya yolladı. Doğada, teknolojiden uzakta yaşamak konusunda çok fazla fikri ya da deneyimi olmayan bu "21. Yüzyıl insanları”na hayatta kalabilmeleri için Klint Janulis isimli bir arkeolog yardımcı oluyor. Programın ilk bölümü 2 Şubat'ta yayınlandı bile.


Ayrıca bir sosyal deney özelilği taşıyan program Bulgaristan'da avlanmanın serbest olduğu bir ormanda çekiliyor. Bu bölgenin tarih öncesi İngiltere'yle aynı çevre koşullarına sahip olduğu düşünülüyor.


Geçtiğimiz Ekim'de bu 21. Yüzyıl insanları, 8 hafta boyunca avcılık ve toplayıcılık yaparak hayatlarını sürdürmeleri amacıyla ormana bırakıldı. Fakat fragmandan da görüldüğü üzere işler hiç de beklendiği gibi gitmedi.


Başlangıç için katılımcılara barınaklar, yeni öldürülmüş bir geyik, çakmak taşı, kurutulmuş meyveler ve yemişler, tuz ve bir temiz su kaynağı verildi. Dahasonra yapımcılar bu insanları, su geçirmez kaplar, deriden ve kürkten yapılmış Taş Çağı kıyafetleri verip Bulgaristan'da kameralar konulmuş bir alandabıraktı. Bir sağlık ekibi de 24 saat hazırda bekledi.


İlk iş Janulis tarafından verilen geyiğin derisinin yüzülmesiydi. Bunun için kurulan 4 kişilik komite ilk başta çakmak taşı aletlerin hangi tarafıyla deriyi yüzeceklerini anlayamadıysa da bu iş ve ateş yakılması etkili ve sakin bir şekilde halledildi. 2 saat içinde 65 yaşındaki en yaşlı yarışmacı, sağlık ekipleri tarafından götürüldü, bir diğeri de ikinci günde ayrıldı. İkinci günden sonra Arkeolog Janulis de katılımcıları yalnız bıraktı.


Dahası, ilk geceden verilen geyik leşi ve katılımcılara verilen kürkten kıyafetler, havanın beklenenden daha sıcak olmasıyla larvalarla doldu ve her tarafta kurtçuklar ve sinekler çıktı. Bunun üzerine katılımcılara tarih öncesi olmayan battaniyeler verildi. Fakat gerçek taş devri insanlarının bu larvaları yiyecek olarak kullanacağı düşünülüyor.


Bir katılımcı neyin çamur neyin çürümüş et olduğunu ayırt edemediklerinden yakınıyordu. Başka biri de larvaları ayıklayıp etleri tekrar kurumaya bırakıyordu.


Program her şeyin tam olarak tarih öncesi olmadığı konusunda da dürüst davranıyor. Arkeolog Klint Janulis'in yardımcı olması da bu konulardan biri. Eski bir asker olan Janulis, avlanma, ısınma ve sağlıklı kalma konularında yardımcı oldu.katılımcılara hayvanları ve balıkları tuzağa düşürmek konusunda beceriler öğretti.


Janulis neredeyse her şeyin Taş Çağı'yla aynı olduğunu söylüyor. Çizmeler ise bir istisna çünkü taş çağı insanlarının dağ taş yürümeye alışık ayakları vardı.Janulis, eğer bu 21. yy insanlarına çizme vermezlerse insanların ayakları kanayacağı için bütün programın alt üst olacağından korktuklarını belirtiyor.


En büyükzorluğun ise hava koşulları olduğunu söyledi, çünkü soğukta insanın yaktığından daha çok kalori alması oldukça zor oluyor.





Yarışmalar ilk çağlardan beri insanların ilgisini çekmiş ve eğlence kaynağı olmuştur. Ama bazı yarışmalar öyle ilginç olabiliyor ki... İşte en ilginç yarışmalar...


Dünya Vücut Süsleme Yarışması - Her yıl Avusturya'da yapılıyor ve gerçekten çok ciddiye alınıyor.


Ayak Başparmağı Güreşi


Süt Kabı Tasarım Yarışması


Yatağa Zıplama Yarışması


En Acayip Ütüleme Yarışması


Fantastik Resim Yarışması


Sosisli Yeme Yarışması (Rekor 12 dakikada 66 sosisli)


Siyah Puding Fırlatma Yarışması: İngiltere'nin York ve Lancaster şehirlerinin pudingleri arasındaki çekişme, yarışmaya yansımış. Lancasterlılar siyah pudinglerini york pudingleri üzerine fırlatıyor.


Sanal Aşçılık Yarışması


Patates fırlatma yarışması: Bazı patates fırlatma silahlarına yapılan yatırım dudak uçuklatıcı cinsten.


Sauna'da En Çok Oturma Yarışması - Finlandiya


En çirkin köpek yarışması


En yaratıcı sakal bıyık yarışması


At kestanesi kırma yarışması: Rakibin at kestanelerine vura vura şampiyon olmaya çalışıyorsunuz.


Solucan toplama yarışması: (Rekor yarım saatte 551 solucan)


Satrançlı boks: Evet 1 round satranç, 1 round box. Karşısındakini hem fiziken hem de beynen ezmek isteyenler için.


Sakız balonu şişirme yarışması: (Rekor 50cm çap)


Amerika çiftçi yarışmaları: Çamura atlamadan, klozet fırlatmaya, en saçma oyunlar topluluğu..


Peynir arkasından koşma yarışması: Tepeden yokuş aşağı onlarca yetişkinin peynirin arkasından yuvarlana yuvarlana koştuğu yer, İngiltere.


Kuş dansı yarışması


Yiyecekten Bot Yarışması


Ev yapımı alet yarışı: Tek şart aracın motoru olarak evde bulunan bir şey kullanmanız. Çim biçme makinesi, matkap, ne bulursanız.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler