HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Dünyanın En Kalabalık Kahvaltısı' için buluştular

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) öncülüğünde hazırlanan "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekoru denemesi, Van Kalesi yanındaki Atatürk

'Dünyanın En Kalabalık Kahvaltısı' için buluştular

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) öncülüğünde hazırlanan "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekoru denemesi, Van Kalesi yanındaki Atatürk Kültür Parkı'nda başladı.

Sabah erken saatlerden itibaren özel araçlarının yanı sıra ücretsiz olarak belediye otobüsleri, minibüsler ve kurumlara ait araçlarla rekor denemesinin yapılacağı alana akın eden vatandaşlar, giriş noktasına kurulan 20 turnikeden geçti.


Alana girişleri sırasında Guinness yetkililerince tek tek sayılarak kameralar tarafından kayıt altına alınan vatandaşlar, 25 bin sandalye ve 6 bin masanın yerleştirildiği alana sığmayınca evlerinden getirdikleri yer sofralarına oturdu.

Yöresel kıyafetli kadın ve erkeklerin renkli görüntüler oluşturduğu alanda kurulan 60 çay, 20 kahvaltı paketi, 10 sıcak ikram dağıtım istasyonundan 18 çeşit kahvaltılıklarını alan vatandaşlar, "aynı anda kahvaltı yapma" rekorunun kırılacağı saati beklemeye başladı.


Rekor denemesi için yaklaşık bin kişinin görevlendirildiği alanda, gönüllüler tarafından hazırlanan 35 bin kahvaltı paketi vatandaşlara dağıtıldı.

İstanbul'dan kahvaltı rekoru denemesine destek vermek amacıyla Van'a gelen Bakırköy Kültür Merkezi sanatçılarından Metin Yılmaz, etkinliğe çok önem verdiğini ve bunun için kente geldiğini belirterek, rekorun kırılacağına inandığını dile getirdi.


Van kahvaltısının dünyaca tanındığını ve kırılacak rekorla bunun tescilleneceğini kaydeden Yılmaz, "Biz bu kültürün tanıtılması için elimizden geleni yapmalıyız. Gördüğüm kadarıyla rekor kırılmış durumda. Ama gerekli kontroller yapıldıktan sonra nihai karar verilecektir.

Vanlılar etkinliğe çok büyük ilgi göstermiş. Çok önemli bir organizasyon. Ben bu etkinliği düzenleyenlere ve destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.


Muğla'dan Van'a gelerek rekorun kırılmasına destek verdiğini anlatan Süheyla Gökşehir ise "Kahvaltı rekorunun kırılacağını duyduğumda çok mutlu oldum. Ben de destek vermek istediğim için alana geldim.

Çok güzel bir etkinlik. İnşallah rekor kırılacak ve ABD'nin elinde bulunan bu unvanı Van'a getireceğiz. Vanlılar da etkinliğe çok önem vermiş" diye konuştu.


Bu arada, kahvaltı rekoru denemesinin ardından Anka Kültür Sanat Merkezine bağlı 30 kişilik "Dillerin Çığlığı" isimli koronun Kürtçe, Türkçe, Zazaca, Farsça, İbranice, Azerice, Soranice, Lazca, Arapça, Ermenice şarkılar seslendireceği program kapsamında, halk oyunları gösterileri, ilahi dinletileri gibi etkinlikler de düzenlenecek.


Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı Atatürk Kültür Parkı'nda 112 Acil Sağlık Hizmetleri, UMKE ve itfaiye ekipleri de hazır bekletiliyor. Vanlıların yanı sıra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile çok sayıda tanınmış kişi ve vatandaşın destek için katıldığı programa basın mensupları da büyük ilgi gösterdi.


Çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubunun izlediği etkinliği, özellikle Irak'ın Erbil kentinde yayın yapan 20 farklı gazete ve televizyon temsilcisi takip etti.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler