HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en korkutucu bölgeleri

Dünyanın en korkutucu yerlerinin sıralandığı bu liste tüylerinizi ürpertecek.

Dünyanın en korkutucu bölgeleri

Korkmaya hazır olun! İşte dünyanın en tüyler ürpertici bölgeleri...


Filipinler'de dağa asılı tabutlar Dünya ölülerini gömmeyi tercih ederken bir ülke var ki ölülerini uçurumda sallandırıyor.


Filipinler'de dağa asılı tabutlar Filipinler'in Luzon bölgesinde yaşayan Igorot Kabilesi yüzyıllardır ölülerini tabutlarıyla birlikte kayalıklara asıyor. Igorot Kabilesine göre bu davranış geleneksel olarak adlandırılıyor.


Capela dos Ossos Portekiz'de bulunan bu kilisenin duvarları insan kemiğinden meydana geliyor!


Capela dos Ossos Bölgenin yerel tarihçilerine göre 5 bin farklı insanın kemiklerinin yer aldığı kilise de 'ölümün kaçınılmazlığı' bu şekilde anlatılmak istenmiş.


İngiltere'de bir askeri hastane Bir zamanlar içinde yüzlerce askeri barındıran ve tedavilerin yapıldığı bu yapı artık bu halde.


İngiltere'de bir askeri hastane 1878'den 1996'ya kadar askerlere tedavi hizmeti sağlayan yapı yüksek maliyetleri ve duvarlarındaki asbest oranının fazlalığı nedeniyle kapısına kilit vuruldu.


Rusya'nın Ölüler Şehri Rusya'nın Kuzey Osetya bölgesinde yer alan bu şehrin en önemli özelliği ise bu sıradışı evler.


Rusya'nın Ölüler Şehri Rivayete göre Eski Osetyalılar sevdiklerini bu kriptolara gömer, bina ne kadar yüksekse, içinde o kadar çok ölü gömülü olduğu anlamına gelirdi.


Ölüler Kilisesi İtalya'nın Palermo şehrinde bulunan Capuchin Yer Altı Mezarları görenleri şaşkına çevirecek cinsten. Binlerce cesedin sergilendiği bu bölmeye girmek herkesin harcı değil!


Ölüler Kilisesi 8 bin cesedin bulunduğu Ölüler Kilisesi'ne en son eklenen ceset ise 2 yaşındaki Rosalia Lombardo isimli bir kız çocuğuna ait.


Yılan Adası Brezilya'da bulunan bu adayı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği neredeyse her metrekareye düşen yılanları...


Yılan Adası Bu adada son olarak yaşayan ise adada bulunan deniz fenerinin bekçisi de ailesiyle birlikte yılanlar yüzünden hayatını kaybetmiştir.


Tunus'ta çocuk kurbanların yattığı mezar Bir rivayete göre çocukların kurban edildiği yerler için kullanılan Tophet kavramı çerçevesinde çocukları kurban eden Kartacılar, çocuklarını Tanrı'ya adardı ve çocuklar Tunus Kartaca Tapınağı'na gömülürdü.


Tunus'ta çocuk kurbanların yattığı mezar Ancak bir diğer görüş ise bu mezarların yalnızca yüksek çocuk ölüm oranına sahip bir medeniyetin belirtisi olduğunu savunuyor.


Peru Chauchilla Mezarlığı Peru'da yer alan bu mezarlıkta ölüler gömülmez, ölüleri Peru'nun kuru çöl havası tarafından korunur.


Peru Chauchilla Mezarlığı Birçok insan kalıntısının yer aldığı mezarlıkta halen bu görüntülere rastlanabiliyor.


Actun Tunichil Muknal Mağarası Belize'de yer alan bu sıradışı mağarada bilinen 14 insan iskeleti kalıntısı bulunuyor.


Actun Tunichil Muknal Mağarası İçlerinde en bilinen insan kalıntısı ise 18 yaşlarındaki bir genç kıza ait... Genç kızın Maya'lılar tarafından dini gerekçelerle kurban edildiği sanılıyor.


İntihar Köprüsü The Overtoun köprüsü İskoçya'nın Milton yakınlarında bulunan ve 1859 yılında inşa edilen en büyük köprü. Bu köprüyü bu kadar ünlü yapan şey ise açıklanamayan olayların bu köprüde yaşanmış olması.


İntihar Köprüsü Bu köprü köpeklerin buradan atlayıp intihar etmesi ile ünlenmiş.


Haç Tepesi Litvanya'da bulunan Haç Tepesi bu bölgede çıkan isyanlar neticesinde ölenler için birer haç dikilmesi şeklinde ortaya çıktı.


Haç Tepesi Bir rivayete göre ise bir kadının hasta kızı için, rüyasında gördüğü bir kadın tarafından buraya haç dikmesi için yönlendirildiği ve buraya haç diktikten sonra kızının iyileştiği; bu olayın yayılması ile birlikte insanların hasta yakınları için buraya gelmelerine sebep olmasıymış.


Ölüm Adası İtalya'nın Venedik ve Lido arasında kalan Poveglia Adası Ortaçağ'da binlerce veba hastasının bu adada karantinaya alınması ve ölümü neticesinde Ölüm Adası olarak anılmaya başladı.


Ölüm Adası Tarihçilere göre veba hastalığı nedeniyle bu adada ölenlerin sayısı 160 bini bulmuş durumda.


Hayvan iskeleti pazarı Togo'da yer alan bu sıradışı pazarda yüzlerce kurutulmuş hayvan kafatası yer alıyor.


Hayvan iskeleti pazarı Turistler ve yerliler üzerlerine yapılan büyüyü bozdurmak için bu bölgeyi ziyaret ediyor.


Aokigahara Ormanı Bu ormanı ürkütücü kılan sadece kasvetli ve yaşlı ağaçları değil! Fuji Dağı'nın eteğinde bulunan orman, 1950'li yıllardan bu yana çok sayıda Japon'un intihar etmek için gittiği bir yer olarak biliniyor.


Jatinga Kuş İntihar Sahası Hindistan'ın kuzeyinde bulunan Jatinga köyü, her ne kadar sıradan bir köye benzese de her yıl Eylül-Ekim ayları arasında esrarengiz olaylara tanıklık ediyor. Bu tarihler aralığında yüzlerce kuş, yaklaşık bir mil uzunluğundaki alana 19:00-22:00 saatleri arasında çakılarak intihar ediyor.


Paris Katakombu Bu yeraltı mezarları, 17 ve 18. yüzyılda Paris'teki mezarlıkların dolması ve çürüyen insan bedenlerinin içme suyunu kirletmeye başlaması üzerine inşa edilmişti.


Hellingly Hastanesi Adında İngilizce "hell” yani cehennem kelimesini barındıran bu ürkütücü yapı uzun yıllar bir akıl hastanesi olarak kullanılmış. İngiltere de bulunan Hellingly'nin birkaç yıl önce terkedilmiş olması ise onu biraz daha ürkünç kılıyor.


Oyuncak Bebek Adası Eski bir Aztek topluluğuna ait bu ada günümüzde terkedilmiş bir halde bulunuyor. Efsaneler, adada yıllar önce tek bir adamın yaşadığını ve bu adamın ise adanın kıyısında boğulan küçük bir kızın kayaya vuran oyuncak bebekleri ile adayı süslediğini rivayet ediliyor.


Matsuo Hayalet Madeni Japonya'nın kuzeyinde bulunan bu maden bir zamanlar Uzak Doğu'nun en büyük sülfür madeni olarak işletiliyordu. 1970'lerde kapatılmasının ardından terk edilen madenden günümüze kalan, çalışanlarının bir zamanlar kaldığı binalar ve bu binaları sürekli çevreleyen ağır sis bulutu.


Fengdu Hayalet Şehri Bu 2000 yıllık hayalet şehir için "Dünya Üzerindeki Cehennem” demek isabetli olabilir. Çinlilerin, ölmüş insanların ruhlarının geçiş yaptığı bölge olduğuna inandığı bu şehir aynı zamanda mezarlık ve işkence aletleri ile dolu.


San Zhi Resort Tayvan'da lüks bir tatil köyü olarak planlanan San Zhi Resort'un inşaatında ölümcül bir dizi kaza meydana gelince hükümet tarafından durdurulmuş. O gün bu gündür dokunulmayan inşaatın gizemi, yerli halkı bile bölgeden uzak tutmaya yetiyor.


Sedelik Kilisesi Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ın 70 km doğusunda Sedlec isminde bir kasaba bulunur. Buradaki kilisenin içi gerçek insan kemikleri ile dekore edilmiştir.


Takakonuma Greenland Parkı 1970'lerde açılan bu lunapark birçok kişinin ölümüne sebep olduğu için apar topar kapatılmış. Nükleer santral kazasının yaşandığı Fukushima'ya olan yakınlığı ve çevresindeki sisin gizemli görünümü ise yavaş yavaş çürümeye başlayan parkın tüyler ürpertmesine yetiyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler