HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en kötü seyahat tavsiyesi

Suya para harcama, çeşmeden su içme, gözünle görmeden otelde yer ayırtma diye başlayan kimi zaman saatleri bulan tavsiyelerin aslında birçoğunun altı boş. İşte dünyanın en kötü 10 seyahat tavsiyesi...

Dünyanın en kötü seyahat tavsiyesi

Suya para harcama, çeşmeden su içme, gözünle görmeden otelde yer ayırtma diye başlayan kimi zaman saatleri bulan tavsiyelerin aslında birçoğunun altı boş. İşte dünyanın en kötü 10 seyahat tavsiyesi...


1. Kadınların yalnız seyahat etmemesi gerekir. Özellikle Hindistan ve Orta Doğu ülkelerine gidecek kadınlar bu uyarıyla sık sık karşılaşıyor. Bir iki ülke için bu tavsiye kabul edilebilir. Ancak dünyanın geri kalanı için gereksiz risklere girmediğiniz sürece yalnız bir kadın olarak seyahat etmenizde sakınca yok.


2. Sokaktan bir şey alıp yemeyin! O zaman niye gidiyorsunuz ki oraya! Sokakta satılan yiyecekler o ülkenin kültürünü tanımanıza yardımcı olur. Üstelik ucuzdur ve cebinizden bir tomar para çıkmadan da yerel lezzetleri tadabilirsiniz. Sadece satışı yapan kişinin kıyafetlerinin kirli olup olmadığına ve kullandığı tezgaha bir göz atın yeter.


3. Acil durumlar için yanınızda seyahat çeki bulundurun! (ATM'lerin yayılmasıyla birlikte 90'ların sonlarından beri seyahat çekleri anlamsızlaştı)


4. Dünyanın en iyi pizzası burada! Özellikle İtalya'daki hemen hemen her pizzacı da bu iddiayı göreceksiniz. Ancak çoğunun yalan olduğunu pizzayı tattıktan sonra anlayabiliyorsunuz.


5. Her şeyi planla ya da plan yapma... Karayiplere yüksek sezonda gidip iflasınızı verebilir tatilinizi de parktaki bir sırada geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle her şeyi değil ama bazı şeyleri mutlaka planlayın.


6. Çin'de Facebook'a giremezsin! Çin'de Facebook'a ve Twitter'a girebiliyorsunuz.


7. Çok giyecek götür! Tercih meselesi ancak bavul sayısı arttıkça ödeyeceğiniz yan ücretler de artacak. Bunu unutmayın.


8. Kontakt lens solüsyonu, ilaç, güneş yağı ne varsa yanında taşı! Gittiğiniz yere bağlı olmakla birlikte bütün bunları tatil için gittiğiniz yerden de alabilirsiniz ve genellikle daha ucuza. (Reçeteli ilaçlarınız hariç tabi)


9. Kendini korumak için bıçak vs. taşı! İnanın bıçak taşımak, taşımamaktan çok daha fazla soruna neden olacak.


10. Rehber kitaba ihtiyacın yok, her şeyi internetten bulabilirsin! Bazen bu tavsiye işinize yarayabilir ancak genelde doğru değil. Bir internet yurtdışında pahalı, iki web sitelerinin içeriklerinin hemen hemen hepsi aynı ve ne kadarının doğru olduğu şüpheli.



Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler