HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en şanssız insanları

Şanssızlar çünkü hayatları boyunca başlarına gelmeyen kalmamış. Başlarına gelen ölümcül kazalardan defalarca kurtulan insanlara 'şanslı' diyenler de var. Dilerseniz bu duruma okuyunca siz karar verin.

Dünyanın en şanssız insanları

Şanssızlar çünkü hayatları boyunca başlarına gelmeyen kalmamış. Başlarına gelen ölümcül kazalardan defalarca kurtulan bu insanlara 'şanslı' diyenler de var. Dilerseniz bu duruma okuyunca siz karar verin.

Evelyn Adams

Bu Amerikalı kadın New Jersey lotosunu kazandı üstelik bir değil tam iki kez! 1985 ve 1986’da yani artarda iki yıl lotodan tam 5.4 milyon dolar kazandı. Bahsedilen bu rakam herhangi bir sıradan insanı şaşırtacak cinsten fakat maalesef Adams paranın büyük bir kısmını Atlantik City’de bir kumar makinesinde kaybetti. Evelyn bir insan olduğunu ve her insanın hatalar yapabileceğini söylüyor.


Henry Ziegland

Kötü şans üzerine belki de en inanılmaz hikaye için 1883’lü yıllara dönmeliyiz. Henry ve kız arkadaşı ayrıldılar ve bunun üzerine kız kendini öldürdü. Kızın sinirli erkek kardeşi onu ıssız bir yere götürdü ve tetiği çekti. Ziegland’ı öldürdüğünü düşünen erkek kardeş daha sonra silahı kendine doğrultarak tetiği çekti ve hayatına son verdi. Ancak Ziegland ölmemişti. Mermi yüzünü sıyırarak geçmiş ve bir ağacın gövdesine saplanmıştı. Ziegland çok şanslı bir adam olduğuna karar verdi. Yıllar sonra Ziegland merminin saplı olduğu büyük ağacı kesmeye karar verdi. Ağaç çok büyük olduğu için kesme işlemini yapamayacağını düşündü ve ağacın altına birkaç dinamit yerleştirdi. Patlamada yıllardır yerinde duran mermi fırlayarak Ziegland’ın kafasına girdi ve canını almış oldu. Onun hayatını kurtaran şans artık onunla değildi anlaşılan!


Frane Selak

1962-1996 yılları arasında bir dizi ölümcül kazadan sağ kurtulmayı başardı. Raydan çıkan bir trenin sebep olduğu kazdan yalnızca kırık bir kolla kurtuldu. Daha sonra havada kapısı açılan uçaktan hava boşluğuna düştü ama kurtulmayı başardı. Arabası alev aldı ama o tabi ki araba alev almadan önce atlamayı başarmıştı. Kazaların ardı arkası kesilmedi. Daha sonra bir benzincide yangın çıktı ve Salek ilginç bir şekilde yine kurtuldu. Birkaç yıl sonra yaya olarak karşıdan karşıya geçerken Frane’e araba çarptı ama yine kazadan sağ olarak kurtulmayı başardı. En son 2003 yılında, Salek lotodan büyük ikramiye kazandı.


Tsutomu Yamaguch

Hiroşima ve Nagazaki’de 2 atom bombası vahşetini de yaşamış ama kurtulmuş tek kişiydi. O savaş zamanı bu iki atom bombası saldırısında da hayatta kalmayı başardı. Ancak ailesini ve çocuklarını kaybetti. 500 bin Japon gibi onlar da atom bombasının nükleer zararları dolayısıyla yakaladıkları kanser nedeniyle yaşamlarını kaybettiler. Ama o ölmedi ve 93 yaşına kadar yaşadı.


Jason ve Jenny Cairns-Lawrence

Jason Lawrence satış danışmanı, eşi Jenny ise diş laboratuarında asistandı. Hayatlarında herşey 2001 yılında New York’a yapacakları tatile kadar yolunda gitti. Ancak 11 Eylül terörist saldırısına tanık oldular ancak hayatta kalmayı başardılar. Çift daha sonra yine tatil için Londra’ya gitmeye karar verdi ancak terörist saldırının hedefinde kaldılar. O gün şehrin ulaşım sisteminde birçok bomba patladı. Son olarak, yaptıkları Hindistan gezisi sırasında Mumbai’de ülkenin belki de o güne kadarki en kötü terör saldırısına denk geldi!


Violet Jessop

Violet Jessop hayatı boyunca tam üç deniz kazasından kurtulmayı başardı. O sırasıyla Britannic ve Titanic’te hemşirelik yaptı. Violet Jessop sadece zamanının en büyük gemilerinde görev yapma ayrıcalığına kavuşmamıştı; aynı zamanda üç bahtsız kardeş gemiden de kurtulmuş tek kadın olma şerefine ulaşmıştı. Violet Jessop çok şanslı bir bayandı. Ama bu gemilerin diğer yolcuları için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil. Herhalde sizinle aynı gemide olduğunu bilseniz rahat uyuyamazdınız!


Robert Todd Lincoln

Robert Todd Lincoln Abraham Lincoln’ün oğluydu. Robert T. Lincoln babasını kaybetti ve 4 kardeşi ile ilgilenmek zorunda kaldı. Bunun karşılığında ise tek oğlunun ölümüne tanık olmak zorunda kaldı. Sürekli acılar içinde geçen hayatında Amerikan başkanlarına karşı girişilen bir dizi suiksatlere de tanık olmak durumunda kaldı. Robert Todd önce james Garfield’in ardından Başkan McKinley suikastlerine tanık oldu. Bu nedenle de suikastlerde onun bir parmağı olduğuna dair bir şaibe belirdi. Ancak o yalnızca şanssızdı.


Anny Hodges

Bir meteor tarafından vurulmak ancak Anny Hodges kadar talihsizseniz başınıza gelecek birşeydir. Kasım 1954’te, meteor çatılarına çarptığında Anny oturma odasında uyuyordu. Radyo ve eşyaları harap olmuştu. Anny birkaç gün sonra bulunduğunda yürümekte zorlanıyordu; yaralanmıştı. Eşi evlerinin onarılması için yasal yolları kullanarak dava açtı ve kazandı. Ancak bu sırada kamuoyu bu konuya olan ilgisini kaybetti. Anny ve eşi evin inşaatı için gerekli ödeneği bulamadı.


Ray sullivan

Virjinya Parkı'nın bekçisi Ray Sullivan’ı yaşamı boyunca tam 7 farklı kere yıldırım çarptı! Ama Ray her seferinde hayatta kalmayı başardı. Ancak o yıldırımlardan 7 kez kurtulduktan sonra psikolojisi bozuldu. Nereye gitse bulutların onu takip ettiğini söyledi ve 71 yaşında intihar etti.


William ‘Bud’ Post

Bu şanssız adam Pensilvanya lotosundan tam 16.44 milyon dolar kazandı ama 1 yıl içinde 1 milyon dolar borç altında kaldı. Eski kız arkadaşı onu dava etti ve ikramiyeden kar payı aldı. Miras hayalleri kuran kardeşi onu baskı altına alarak ortak iş yapmak için tetikçi tuttu. Çok sayıda ev ve araba alan, hatta ehliyeti olmamasına rağmen uçak gibi gereksiz araçlar da satın alan Post, solunum yolları bozukluluğu nedeniyle 2006 yılında parasız bir şekilde hayata veda etti. Parası olmadığı zaman daha mutlu olduğu ise kaydedilen bilgiler arasında.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler