HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en temiz 15 plajı

İşte size Türkiye'den de bir tatil beldemizin olduğu therichest.com'un seçtiği tertemiz denizi, pırıl pırıl kumsalı ya da şaşırtıcı doğasıyla dünyanın en temiz ve berrak 15 plajı.

Dünyanın en temiz 15 plajı

Veee yaz bitiyor. Kimilerimiz ise hala sıcak havanın ve kumsalların ve denizin tadını çıkartmak istiyor. Haklılar çünkü hayatta insanı kızgın kumlar ve serin sulardan daha iyi canlandıracak bir şey yok. Mavi küre bize denizle rüya gibi buluşmalar yaşayabileceğimiz pek çok köşe vadediyor.

İşte size Türkiye'den de bir tatil beldemizin olduğu therichest.com'un seçtiği tertemiz denizi, pırıl pırıl kumsalı ya da şaşırtıcı doğasıyla dünyanın en temiz ve berrak 15 plajı.


1-Linapacan Adası, Palawan- Filipinler

Palawan dünyanın en güzel sahillerden birine ev sahipliği yapmasıyla meşhur. Palawan'da birçok küçük ada bulunan adalardan bir tanesi de Linapacan. Berrak suyu ve beyaz kumlarıyla kesinlikle gidilmesi gereken bir yer.


2-Maldivler

Maldiv Adaları dünyadaki en romantik sahillerini arayanlar için doğru bir istikamet. Hint Okyanusu'nda bulunan Maldiv Adaları dünya üzerindeki en renkli ekosistemin yanında en berrak sulara da sahip. Cenneti dünyada görmek isteyenlere duyurulur.


3-Peyto Gölü-Kanada

Sıcağı çok sevmeyenler için önerimiz Kanada'nın Rocky Dağları'nda ağızları şaşkınlıktan açık bıraktıran Peyto Gölü. Bir tarafta parlak turkuaz renkli huzur bulacağınız Peyto Gölü, öbür tarafta ise yemyeşil Banff Ulusal Parkı.


4-Krater Gölü-Oregon-A.B.D

Binlerce yıl önce volkanın şekillendirdiği bu göl, içinde muhteşem güzellikleri barındırmakta. ABD'nin en derin gölü unvanına sahip oluşum içindeki büyük ağaç kütüğüne tutunup dinlenmenizi tavsiye ediyoruz.


5- Isla Holbox-Meksika

Hollywood yıldızlarının kaçamakları için bulunmaz bir yer olan Isla Holbox dünyadaki en temiz sulardan birisine sahip olması ve rüzgâr sörfü yapabilmeye elverişli iklimi ile gitmek için can atılan bir yer.


6-Cayos Cochinos-Honduras

Eğer sizde ticarileştirilen turizm etkinliklerinden sıkılıdaysanız, sizlere kesinlikle Cayos Cochinos'u tavsiye ederiz. Doğanın imkan verdiği yolları kullanarak, bir sahilden diğerine geçin ve kendinizi ferah suların içine bırakın. Olağanüstü bir deneyimi huzur içinde bularak yaşayın.


7- Rio Azul-Arjantin

İçtiğiniz su gibi temiz ve berrak bu sularda yüzmek büyük keyif. Yazın dağların zirvesinden eriyen kar sularının ve buzulların beslediği bu ırmakta yüzebilmek isteyenler bilsin ki suyun en saf halini sizlerle olacak.


8-Playa Blanca-Kolombiya

İspanyolca ‘Beyaz Kumsal' anlamına gelen Playa Blanca'nın ismini sonuna kadar hak ettiğini söyleyebiliriz. Kristal berraklığındaki sularda yüzerken kendinizin yenilendiğini hissedeceksiniz. Gitmişken bölgeye has yemekleri tatmaktan kendinizi alıkoymayın.


9-Bodrum, Türkiye

Cennetler sadece yurtdışında değil. Ülkemizin gözde turizm merkezlerinden Bodrum dünyanın en temiz ve berrak sularından birine ev sahipliği yapmakta. therichest.com bu fotoğrafı örnek gösterip 'Botla gezinirken havada uçmadığınızı şimdiden dile getirelim.' diye not düşmüş...


10-Sardunya- İTALYA

Bir Akdeniz adası olan Sardunya coğrafi olarak Roma'nın tam karşısında bulunmakta. Soluk kesen güzelliği, bakir kumsalları ve tarihin izlerini içiçe barındıran bu adayı bir, ‘Akdeniz Mücevheri' olarak değerlendirmemiz mümkün.


11-Valle Verzasca-İsviçre

Büyük Kartacalı komutan Hannibal, Valle Verzasca'yı görseydi acaba Roma'yı işgal etme isteğini devam ettirir miydi? Alplerin egemen olduğu bir coğrafyada turkuaz renkli bir suyun içinde yüzebilmenin zevkini çıkarın. Ayrıca dalış ve bungee jumping'de yapabilirsiniz.


12-Pupu Springs-Yeni Zelanda

Bu küçük ülkeyi belki hepimiz, ‘'Yüzüklerin Efendisi'' filminden tanıyoruz. Küçük ama şirin ülkenin en güzel köşelerinden biride Pupu Springs. Her saniye yerin altından gelen 14.000 metreküp suyla kendini yenileyen bu küçük göl, berraklık ve temizlik arayanlar için bire bir.


13-Wineglass Körfezi-Avustralya

Gold Coast, Avustralya'nın Queensland eyaletinin güney doğusunda bulunmakta ve bütün dünyada sahip olduğu eşsiz plajlarıyla tanınmakta. Buna karşın birçok kişi Wineglass'ı bilmiyor. Freycinet Ulusal Parkı'nda bulunan bu yerin sahilinden kum saatinize kum bile ekleyebilirsiniz. Yüzerken denizin dibindeki her şeyi rahatça görebileceksiniz.


14- Belo Sur Mer-Madagaskar

Hint Denizi'nin bu güzel ada ülkesi Madagaskar güzel sahil kasabası Belo Sur'a ev sahipliği yapmakta. Suyun her bir tarafı diğerinden daha berrak ve güzel.


15- Marsa Matrouh-Mısır

Mısır sadece piramit ve çöllerden ibaret değil aynı zamanda dünyanın en nefes kesen sularına da sahip. Eski İskenderiye'ye yakın bir yerde bulunan Marsa Matrouh sizlere muhteşem denizin yanı sıra dinginlik ve güç verecektir. Siz sadece kendinize sularına bırakın.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler