HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyayı değiştirecek 11 teknoloji

Teknolojik öngöürler yapan Policy Horizons Canada, geleceğe yön verecek teknolojileri sıraladı. İşte onlardan öne çıkanlar...

Dünyayı değiştirecek 11 teknoloji

Geleceğe yön verecek teknolojiler

Teknolojik öngöürler yapan Policy Horizons Canada, geleceğe yön verecek teknolojileri sıraladı. İşte onlardan öne çıkanlar...


Dijital para Henüz merkez bankaları tarafından desteklenmeyen bu teknoloji gelecekte finansal olarak uygulanabilir hale gelecek.


Robotlar İnsanlar tarafından yapılan fiziksel ve dijital işlemeler otonom robotlara devredilecek.


Açık dersler Dev ölçekli açık dersler, internet üzerinden milyonlarca kişinin aynı anda derslere ulaşmasını sağlayacak. Teknolojinin 2021'de hayata geçmesi bekleniyor.


5G mobil iletişim Mobil iletişimdeki bir sonraki adım olan 5G'nin 2017'de ana akım kullanıma ulaşması bekleniyor.


WiGig 2022 yılına kadar kablosuz modemlerin 6000 Mbps hıza erişeceği öngörülüyor.


Uçan internet platformları Şehirlerin üzerinde 17-22 kilometre yükselikte birkaç yıl hiç durmadan uçan platformlar aşağıdaki kullanıcılara internet bağlantısı sunacak. 2026'da hayata geçecek.


Farkındalık sahibi bilgisayarlar Bilgisayarların çevrelerindeki etkenlerin farkına varıp bunlara göre tepki vermesi bekleniyor. Farkındalık sahibi bilgisayarlar, kullanıcılarının davranışlarını öğrenip buna göre öngörüler yapabilecek. 2017'de hayata geçmesi bekleniyor.


Veri akışı sağlayan gözlük Google'ın Glass projesine benzeyen bu teknoloji, kullanıcının görüş alanına bilgi yansıtılmasını sağlayacak.


Duvar boyunda ekranlar İnteraktif duvarkağıdı-ekranların ev kullanımından profesyonel alana her yerde kullanım bulması bekleniyor. 2022'de yaygın şekilde kullanılacağı tahmin ediliyor.


Telepresence "Uzaktan varlık" şeklinde tercüme edilebilecek bu teknoloji ile insanlar, çeşitli araçlar sayesinde bulundukları yerden uzaktaki bir mekandaymış gibi hissedip robotlar sayesinde uzaktaki çevreyle etkileşime geçebilecek. Teknoloji 2025'te hayata geçecek.


Kapsayıcı sanal gerçeklik Doğrudan beyne bağlanacak bu teknoloji sayesinde insanlar sanal bir deneyimi tamamen gerçekmiş gibi yaşayabilecek. Gerçek ile sanal dünya arasındaki fark bulanıklaşacak. Teknolojinin 2027'de hayata geçmesi bekleniyor.

          • -

En Çok Aranan Haberler