HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En kanlı okul baskınları

Kehoe’nin okulda 3 kez bomba patlatması sonucu 38 ilkokul öğrencisi, 2 öğretmen ve 4 yetişkin ile Kehoe’nin kendisi olmak üzere 45 kişi öldü.

En kanlı okul baskınları

1927'de bir diğer katliamı yapan, okul inşaatı için toplanan emlak vergisine sinirlenen Andrew Kehoe adlı Amerikalıydı.

Kehoe'nin okulda 3 kez bomba patlatması sonucu 38 ilkokul öğrencisi, 2 öğretmen ve 4 yetişkin ile Kehoe'nin kendisi olmak üzere 45 kişi öldü.


22 Temmuz 2011'da Norveç'te yaşanan silahlı saldırı, tek kişi tarafından gerçekleştirilen en büyük saldırılardan biri olarak tarihe geçti. Anders Behring Breivik, adlı bir Norveçli, başkent Oslo'da düzenlediği ırkçı saldırıda gençlik kampında çoğunluğu öğrenci 77 kişiyi öldürdü.


ABD'de son 10 yılın en kanlı okul baskını ise 2007 yılında yaşandı. Bu tarihte Virginia Polytechnic Enstitüsü ve Devlet Üniversitesi'nde Seung-Hui Cho adlı öğrenci, iki saat arayla iki saldırı gerçekleştirdi. Daha sonra intihar eden Cho'nun saldırılarında toplam 32 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.


2012 yılında Connecticut'ta yaşanan ve ABD tarihinin en kanlı ikinci okul saldırısı olan Sandy Hook İlkokulu katliamı hala hafızalarda tazeliğini koruyor. Adam Lanza adlı saldırgan Sandy Hook İlkokulu'na düzenlediği saldırıda 18'i çocuk 27 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti. Saldırı anında kameralara yansıyanlar ise ailelerin yaşadığı paniği gözler önüne seriyordu. Saldırı Amerikan televizyonlarından saatlerce canlı olarak yayınlandı.


Britanya'da 13 Mart 1966 yılında gerçekleştirilen katliamda, Thomas Watt Hamilton,çoğu ilkokul öğrencisi olan 18 kişiyi öldürmüştü.


2002 yılının şubat ayında Almanya'da Robert Steinhäuser atıldığı ticaret lisesine girerek 3 kişiyi vurarak öldürdü, bir öğretmeni yaraladı, ardından kendini vurarak öldürdü.


Charles Whitman Teksas Üniversitesini 31 Ağustos 1966 günü basmış, 15 kişiyi öldürüp 32 kişiyi yaralamıştı.


2009 yılında Winnenden'de bir okulu basan Tim Kretschmer 15 kişiyi öldürüp 9 kişiyi de yaralamıştı.


6 Aralık 1989'da Kanada'nın Quebec eyaletinin başkenti Montreal'da bulunan École Polytechnique de Montréal adlı üniversitenin mühendislik bölümünde yapılan bir katliam. Katliamı gerçekleştiren 25 yaşında olan Marc Lépine. Marc Lépine yasal olarak sahip olduğu silahla kendini öldürmeden önce 28 kişiye ateş edip, bunlardan ondördünü yaraladı ve ondördünü öldürdü.

Saldırısına başlamadan önce sınıfta bulunan kadın ve erkek öğrencileri ayırdı. Sınıfta bulunan kadın öğrencilerini hedef almasının sebebi kendisinin feminist düşmanı olmasıydı. Sınıfta bulunan dokuz kadını öldürdükten sonra okulda öldürmek için başka kadınlar aramaya çıktı. Tam olarak öldürdüğü on dört kişiden hepsi kadındı. Yaralananlardan onu kadın ve dördü erkekti. Yirmi dakika içinde bitirdiği katliamdan sonra kendisini öldürdü.


ABD'de yaşanmış bir katliam olayıdır. Eric Harris ve Dylan Klebold adlı öğrenciler yarı otomatik silahlarla Columbine Lisesi'nde 13 kişiyi öldürdüler ve 24 kişiyi yaraladılar. İkili, facia öncesi ayrıntılı bir plan yapıp çizdiler. Propan bombaları yaptılar, bunları okulun her bir köşesine yerleştirdiler, ama patlatmadılar. Bombaların hepsi patlatılmış olsaydı, yetkililerin yapmış olduğu açıklamaya göre en az 300 kişi hayatını kaybedebilirdi. Facia gününün 20 Nisan olmasının sebebi bu tarihte Adolf Hitler'in doğmasıydı.


Azerbaycan Devlet Petrol Üniversitesini basan Farda Gadirov 12 kişiyi öldürüp, 13 kişiyi yaralamıştı.


Wellington Menezes de Oliveira Rio'da bir okulu basmış ve 12 kişiyi öldürmüştü.


Bai Ningyang Çin'de gerçekleştirdiği katliamda 12 kişiyi öldürmüştü.


Köln'de, 1964 yılında yapılan okul baskınında 10 kişi ölmüş 22 kişi yaralanmıştı.


Matti Juhani Saari Finlandiya'da bir okulu basıp 10 kişiyi öldürmüştü.


Jeff Weise isimli öğrenci Red Lake'de okulu basmış ve 9 kişiyi öldürmüştü.


Ruzhou'da yaşanan okul katliamında 9 kişi yaşamını yitirmişti.


Mamoru Takuma, 2001 yılında, Japonya'da bir okulu basmış, 8 kişiyi öldürüp 15 kişiyi yaralamıştı.


İsrail'de ise 2008'de bir okul saldırısı yaşanmıştı. Saldırı Kudüs'ün Kiryat Moşe mahallesinde dini eğitim veren Merkas Harav Okulu'na düzenlenmişti. Okulun seminer salonuna sızan saldırgan 8 İsrailli'yi öldürmüş 35'i kişiyi de yaralamıştı. İsrail basınında bu kişinin Doğu Kudüslü bir Filistinli olduğu iddia edildi.


Nanping okul saldırısını gerçekleştiren Zheng Minsheng 8 kişiyi öldürmüştü.


Jokela okul katliamında Pekka-Eric Auvinen 8 kişiyi öldürmüştü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler