HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En kolay tedavi yöntemleri

Zeytinyağından, karanfile, talk pudrasından şeffaf ojeye...

En kolay tedavi yöntemleri

İngiliz Telegraph gazetesinde yayınlanan bir haber pek çok hastalığın veya sorunun aslında pek yakınımızda bulunan, kolay erişilebilecek maddelerle çözülebileceğine dikkat çekiyor. Örneğin diş ağrısına karanfil yağı ve böcek ısırığına şeffaf oje... İşte hastalıklara iyi gelen evde hazırlanabilecek tarifler!


Gribe tavuk çorbası

Yüzyıllardır kendini iyi hissetmeyen çocuklara içirilen tavuk çorbası gerçekten de grip mevsiminin en büyük kurtarıcılarındandır. Sadece içinizi ısıtmakla kalmaz. Bilimsel araştırmalar tavuk çorbasının, solunum yolları hastalıklarına neden olan beyaz kan hücrelerinin aşırı aktifliğini de azalttığını göstermektedir. Doktora danışmadan kullanmak sakıncalı olabilir.


Diş ağrısına karanfil yağı

Karanfil yağı eski dönemlerden bugüne içerisindeki doğal ağrı kesici maddeler sayesinde diş ağrısına karşı kullanılmıştır. Genellikle 1/4 çorba çay kaşığı zeytinyağı ile karıştırılarak bir pamuğa damlatılır. Bu pamuk ağrıyan bölgeye konur. Ancak karanfil yağını kullanırken dikkatli olmak gerekir. Saf karanfil yağı ağızda yanmaya, doku ve sinirlerde ağrıya sebep olabilir. Aşırı miktarda kullanıldığında ise kusma, boğaz ağrısı, solunum zorluğu, karaciğer hasarı ve böbrek yetmezliği söz konusu olabilir. Kısacası mutlaka doktora danışılarak kullanılmalıdır.


Mide ağrısına sodyum bikarbonat

Genelde kabartma tozu olarak bilinen sodyum bikarbonat mide asidi gibi sorunlarda en sık kullanılan alternatif tedavi yöntemidir. Midedeki fazla asitle reaksiyona girerek daha az pH değerine sahip bir mideye kavuşmanızı sağlar. Bir bardak su içerisinde çözündürülen bir çay kaşığı kabartma tozu, biraz garip bir tada sahip olsa da mide asidine karşı en basit yöntemlerdendir.Doktora danışmadan kullanmak sakıncalı olabilir.


Uçuğa karşı tam yağlı süt

Uçuklar herpes simpleks isimli virüsün neden olduğu ve bu nedenle tedavi edilemeyen ufak kabarcıklardır. Uçuklara karşı en sık kullanılan yöntem tam yağlı süttür. İçerisinde bulunan monokaprin maddesi virüsün etkinliğini azaltır ve uçuklu bölgelerin iyileşmesini hızlandırır.Doktora danışmadan kullanmak sakıncalı olabilir.


Boğaz ağrısına bal

Bal, tüm ilaçlar arasından en güzel tada sahip olandır. Tek başına veya başka bir şeye eklenerek tüketildiğinde öksürük şurupları kadar etkili olduğu söylenir. Özellikle limon ve tarçın ile kullanıldığında oldukça etkilidir. Balın etkisi bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.Doktora danışmadan kullanmak sakıncalı olabilir.


Güneş yanığına sirke

Güneş yanığına karşı en etkili yöntem elbette bol miktarda güneş kremi sürmek olsa da yandıktan sonra ağrı ve acıyı azaltacak metodlar da bulunur. Örneğin sirkeyi bir sprey kutusu yardımıyla püskürtmek ağrı hissini azaltır. Ardından gece yanmış bölgeyi çayla ıslanmış bir havlu ile sarmak hem serinlemeye yardımcı olur, hem de sirkenin kötü kokusunu alır.Doktora danışmadan kullanmak sakıncalı olabilir.


Siğillere karşı Selo bant

Her gün kullandığımız kadar yaygın ve bilimsel araştırması bulunan diğer bir madde ise selo banttır. Normalde düzelmesi 28 günü bulan siğiller selo bant yardımıyla çok daha kısa sürede geçirilebilmektedir. Kriyoterapi yani dondurularak uygulanan bir tedavi yöntemi ile %60 azaltılabilen iyileşme süresi, selo bantlar ile %85 daha kısa sürmektedir.Doktora danışmadan kullanmak sakıncalı olabilir.


Böcek ısırığına şeffaf oje

Böcek ısırıkları sık sık karşılaştığımız ve rahatsız edici durumlardandır. Genellikle kaşıntı hissiyle birlikte yanma görülür. ısırılan bölge üzerine uygulandığında şeffaf oje kaşıntısı ve rahatsızlığı engeller. Doktora danışmadan kullanmak sakıncalı olabilir.


Yağlı saçlara talk pudrası

Modern günlerin karmaşası içinde ya da acil durumlarda bazen her gün banyo yapmak mümkün olmayabilir. Parfüm ve deodorantlar vücut kokusunu bir nebze azaltsa da, saçlar için bir şey yapmak söz konusu değildir. İşte çocukken hepimizin haşır neşir olduğu talk pudrası bu aşamada yardımımıza koşar. Yağlı saçlara az miktarda uygulanır tarak ile dağıtıldığında yağlı saçlar biraz daha mat görünecektir.Doktora danışmadan kullanmak sakıncalı olabilir.


Kulak ağrısına zeytinyağı

Oda sıcaklığındaki ılık zeytinyağı, genelde çocuklarda görülen kulak ağrılarına karşı ebeveynler tarafından kullanılır. Ilık zeytinyağının şişmiş kulak zarını yumuşattığı, ağrıyı azalttığı ve kulak zarının her iki tarafındaki hava basıncını dengelediğine inanılmaktadır. Ancak elbette doktora danışmadan kullanmak sakıncalı olabilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler