HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En tehlikeli tatil yerleri

Tatil planı yapmak hepimiz için heyecan verici. Fakat bu heyecan tehlikeli tatil yerlerinin seçimiyle beraber beklenmedik ve istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. İşte en tehlikeli tatil yerleri...

En tehlikeli tatil yerleri

Tatil planı yapmak hepimiz için heyecan verici. Fakat bu heyecan tehlikeli tatil yerlerinin seçimiyle beraber beklenmedik ve istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. İşte en tehlikeli tatil yerleri...


Afganistan

Afganistan en çekici ülkelerden biri. Ancak son zamanlarda bu çekicilik yerini başka şeylere bırakıyor. Birkaç yıl önce Afganistan Rus istilasına uğramıştı şu günlerde ise Taliban bölgede hakim. İsyancı olaylarına ve çocuk kaçırmaya Afganistan'da sık sık rastlanıyor. Tüm bunlara rağmen Afganistan'ı ziyaret etme konusunda hala istekliyseniz özel turlar bulabilmeniz mümkün. Wakhan Koridoru, Bamiyan Vadisi ve Kunduz görülmeye değer yerlerden.


Everest

Everest Dağı'nın zirvesine tırmanmak birçok insanın hayalleri arasında. Fakat bunu başarabilen sadece iki kişi oldu. Yeni Zelandalı Sherpa Tensing Norgayall ve Edmund Hillary 1953'te Everest'in en yüksek zirvesine tırmanmayı başarmıştı. Daha sonra maceraperest tırmanıcılar aynı başarıyı elde etmeye çalıştı fakat kimse başarılı olamadığı gibi talihsiz kazalarda can kayıpları yaşandı.


Honduras

Tehlikeli ülkelerden bahsedildiğinde genellikle savaş veya ihtilal akıllara gelir. Fakat Honduras'ın sorunu bundan daha farklı. Honduras'ta suç oranı dünyanın diğer ülkelerine kıyasla oldukça yüksek. Bunun yanı sıra ülkenin dört bir yanında halk sıtma hastalığından yakınıyor.


Irak

Irak en tehlikeli tatil adreslerinin başlarında yer alıyor. Güvenliği sağlamak amacıyla otoriteler çeşitli projeler yürütüyor. Dicle ve Fırat Nehri'nin ortasında uzanan Marshland denilen bataklık bölgesinin ve Ctesiphon Kemeri'nin turistlerin ilgisini çekeceğine inanılıyor. Tüm risklere rağmen hala Irak'a gitmekte ısrarcıysanız rehber eşliğinde özel turlar mevcut.


Mısır

Son yıllarda Mısır'da durumlar pek de iç açıcı değil. Başkent Tahrir turizm için en tehlikeli yer olarak görülüyor. 2013 yılında ABD vatandaşlarını Mısır'a yapılan seyahatler konusunda uyarmıştı.


Hindistan

Hindistan'ı en tehlikeli ülkeler arasında görmek sizi şaşırtabilir fakat ne yazık ki Hindistan kadınlar için fazlasıyla tehlikeli. Son günlerde Hindistan'da kadına yönelik şiddette artış gözleniyor.


Mali

Mali en tehlikeli tatil yerlerinin başında gelmese de oldukça büyük riskler barındırıyor. Dünyanın dört bir yanından turistlerin ilgisini çeken Afrika ülkesi Mali'nin en büyük hazinelerinden biri Jenne Büyük Camii. Essakane'de düzenlenen Çöl Festivali de turistler arasında oldukça popüler. Fakat Mali ülkede yaşanan askeri çatışmalar nedeniyle hayati risk barındırıyor.


Detroit, ABD

Detroit Amerika'nın en tehlikeli şehirlerinin başında geliyor. Suç oranı burada oldukça yüksek.


Somali

Turistlerin kaçınması gereken tatil yerlerinden bir diğeri de Somali. Tom Hanks'in Kaptan Phillips filminde anlatıldığı gibi Somali'de tatile çıkmanın kötü sonuçları olabilir. Somali sahillerindeki korsan faaliyetler nedeniyle ülke tehlikeli olarak nitelendiriliyor.


Kuzey Kore

Kuzey Kore pek çok güzel manzaraya şahit olabileceğiniz bir ülke. Otelleri en titiz turistlerin bile ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte. Fakat ülkede siyasi düşünceleriniz ve dini tercihleriniz başınızı belaya sokabilir.


Suriye

Nefes kesici manzaraları karşısında saatlerce oturabileceğimiz Suriye terörün sıcak noktası olarak nitelendiriliyor. Cinayet, araç bombalama, elçilik saldırıları ülkede oldukça yaygın.


Myanmar (Burma)

Gezegen üzerindeki en göz alıcı yerlerden biri olan Myanmar'da turizm son zamanlarda hükümet tarafından destekleniyor. Fakat Myanmar askeri birlikleri ziyaretçilere karşı olan zalim ve düşmanca tavırlarıyla biliniyorlar.


Antarktika

Antarktika'dan daha büyüleyici manzaralara dünyanın geri kalanında rastlamak pek mümkün olmayabilir. Fakat bölge eksi 60 derecelere kadar düşen sıcaklık dolayısıyla insan sağlığı için tehlikeli olarak nitelendiriliyor.


Caracas, Venezuela

Şüphesiz ki Venezuela turistler arasında oldukça popüler. Bu güzel manzaralara sahip şehirde suç oranı oldukça yüksek. ABD vatandaşlarını Venezuela seyahatleri konusunda da uyarmıştı.


Ilha de Queimada Grande

Ilha de Queimada Grande Brezilya'nın yanında yer alan küçük, gizemli bir ada. Adanın bir diğer adı ise 'Yılan Adası'. Adada sayısız yılan görmeniz mümkün öyle ki metrekare başına 1 ila 5 yılan düşüyor ve hepsi zehirli.


Orta Afrika Cumhuriyeti

ABD'nin vatandaşlarını seyahat konusunda uyardığı bir diğer ülke de Orta Afrika Cumhuriyeti. Birleşik Krallık da geçtiğimiz yıllarda vatandaşlarını aynı şekilde uyarmıştı.


Guatemala

Guatemala diğer ülkelere kıyasla daha gelişmiş turistik altyapıya sahip. Panachajel ve Antigua en dikkat çeken yerlerden. Fakat ülke kadınlar için oldukça tehlikeli. Suç oranı yüksek olan ülkenin en çarpıcı sorunu ise bu suçlar yasaya tabi değil.


Danakil Çölü, Eritrea

Bir süre önce National Geographic'in yayınladığı Danakil Depression belgeselinde bölge dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri olarak nitelendirildi. Danakil Çölü çok yüksek sıcaklığa ve birçok volkana sahip. Bunun dışında bölge Etiyopya ve Eritre sınır bölgesinde yer aldığı için askeri çatışmalara ev sahipliği yapıyor.


Gürcistan

Abkhzia ve Güney Osetya'nın çarpıcı manzaralarının yanı sıra Gürcistan terör ve askeri operasyonlar nedeniyle büyük tehlike içeriyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler