HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erkeklerin yataktaki 7 korkusu

Erkekler bir kadınla yatağa girerken bazı korkulara kapılabilirler. Son kararı etkileyen çeşitli faktörler olabilir. İşte erkekleri yataktan alıkoyan 7 faktör...

Erkeklerin yataktaki 7 korkusu

Erkekler bir kadınla yatağa girerken bazı korkulara kapılabilirler. Son kararı etkileyen çeşitli faktörler olabilir. İşte erkekleri yataktan alıkoyan 7 faktör...


1. Boyut

Özellikle porno filmlerdeki cinsel organ boyutları, birçok erkeği, kendi cinsel organı hakkında umutsuzluğa iter. Bu yüzden boyut sıkıntısı, bazı erkekleri yataktan alıkoyabilir.


2. Vücutla ilgili sorunlar

Kadınlar gibi erkekler de mükemmel vücuda sahip olmak isterler. Öyle ki vücuttaki herhangi bir kusur, soyunduğunda ortaya çıkacağından kimi erkekler kendilerini bu sorunu çözene kadar yataktan uzak tutmaya çalışabilir. Bu yüzdendir birçok erkeğin bu sıralarda spor salonlarında kendileri parçalamaları... Bu konuda o kadar da endişe etmeyin üçgen vücut ve baklava şeklinde kasları sevmeyen kadınlar da var.


3- Vücut sıvıları

Ter kokusu vb. vücut kokusu erkeklerin en büyük sıkıntılarından biri. Hele bir de işin ucunda "yatak" varsa bunlar erkekler için korkutucu olabilir. Özellikle daha fazla terleyen erkekler bu nedenle yatağa girmekten kaçınabilir. Endişeleri bir duş giderecektir.


4- Sadece karşı cinsin saptayabildiği kokular...

Bazı kokular sadece karşı cins için cinsel çekime sebep olabilir. Örneğin bazı araştırmalarda kadınlar, erkeklerin spor sonrası kokularından cinsel anlamda etkilediklerini ortaya koymuştur. Ancak, erkekler kendi kokularını, kadından farklı algıladıkların bu fırsatı kaçırabilir ve kötü koktuğunu düşünerek yataktan uzak durabilir.


5- Süre korkusu

Erkekler kısa sürede orgazm olmaktan korkarlar. Korkmalıdırlar da. Çünkü kadınlar kısa süren seksten pek hoşlanmazlar. Kendilerini kullanılmış gibi hissedebilirler. Bu yüzden bazı erkekler özellikle fazla zamanları olmadığı zaman, yataktan uzak durmayı tercih ederler. Çünkü bu onlar için eksi puan olacak, geleceği karartacaktır.


6- Kötü sevgili imajı

Erkeklerin birçoğu kendisinin Casanova olduğunu düşünür. Dünyanın en çekici erkeği odur ve bütün kadınlar onun için çıldırmaktadır. Ancak bu özgüvenin aksi bir durumda söz konusu olabilir. Örneğin bütün kadınlar için yaratıldığını düşünen bir erkeğin yatakta en ufak bir falsosunun kısa sürede kadınlar dünyasında yayılması mümkündür. Bu durum Casanova'nın sonu anlamına gelebilir. Bu tür sıkıntılı durumlarda erkekler imajlarını korumak için yataktan uzak durmayı tercih ederler.


7- Memnuniyet faktörü

Kadınlar yataktayken tıpkı erkekler gibi orgazma ulaşmak isterler. Ancak bu çoğu kez erkekler tarafından es geçilir. Erkek boşalır ve seks biter. Tabi bu kadın için o erkeğin bitmesine anlamına da gelir. Erkekler partnerleriyle devam etmek istiyorlarsa kadının orgazmını da göz önünde tutmaya mecburdur. Bu durumun yarattığı endişe bazen erkekleri yataktan uzak tutabilir. Ancak kabul etmeli ki böyle bir sorun yataktan uzak durarak değil, tam aksine yatakta çözülür.


CİNSEL İSTEKSİZLER

Cinsel organ ve üreme organlarına yapılan cerrahi girişimler sonrası kadınlarda vücut görünümünün değişmesi, üremeyle ilgili endişelerin doğması, cinsel istek bozukluklarına yol açabilir.


Kendi bedenini tanımayan, kendini sevmeyen bir kişinin cinsellikten zevk alması veya cinsel olarak istekli olması mümkün değil.


Cinsel isteksizliği olan kadının öncelikle kendi vücudunu ve cinsel organlarını tanımasına yönelik egzersizlerle cinselliğini keşfetmesi önemli.


Bundan sonraki aşamaysa nelerden hoşlandığını veya hoşlanmadığını eşiyle paylaşarak cinsel yaşamlarında iyileşmeyi sağlamak.


Tedavide çiftelere verilen dokunma egzersizleri de duygulanımı ve cinselliği artırır. Kişinin haftada üç kez cinselliği düşünmesi, fanteziler kurarak cinsel ilgisinin artması sağlanırken, partneriyle yaşadığı güzel deneyimleri hatırlaması, cinselliğini yaşama arzusu uyandırır.


Genç gösterir: 3 bin 500 kişi üzerinde 10 yıl boyunca yapılan bir araştırma, haftada en az üç kez seks yapanların daha az yapanlara oranla 10 yaş genç göründüğünü gösterdi


Depresyona iyi gelir: Güvendikleri partnerle prezervatif kullanmaksızın cinsel ilişkiye girmek, kadınların depresyona girme ihtimalini azaltıyor. Bilim adamları, spermde bulunan prostoglandin hormonunun depresyona yol açan hormonların dengelenmesine yardımcı olduğunu belirtiyor


Kalbe yararlı: Haftada iki veya daha fazla seks yapan erkeklerde kalp krizi riski yarı yarıya azalıyor. Orgazm sayısı arttıkça ömür de uzuyor


İyi bir egzersiz: Her cinsel ilişkide ortalama 200 kalori yakılıyor. Tahrik durumunda nabız dakikada 70'den 150'ye çıkar. Kaslar çalışır; karın, bacak, kol ve kalça sıkılaşır


Yaraların kapanmasına yardımcı olur: İsveç'te yapılan bir araştırmada, seks sırasında salgılanan oksitosin hormonu enjekte edilen deney hayvanlarının yaralarının diğerlerine göre iki kat hızlı iyileştiği görüldü


Direnci artırır: Haftada bir-iki kez seks yapmak, virüslere karşı savaşan ve bağışıklık sistemini güçlendiren immunoglobin A antikoru seviyesini yüzde 30 artırıyor

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler