HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esad'ın kadın askerleri

“Günde 3-4 kişiyi öldürüyorum, birini kaçırırsam ağlıyorum”

Esad'ın kadın askerleri

"Günde 3-4 kişiyi öldürüyorum, birini kaçırırsam ağlıyorum”


Suriye ordusunun en tehlikeli cephelerde çarpışan ‘Cumhuriyet Muhafızları İlk Kadın Komando Birliği'nin üyeleri Fransız haber ajansı AFP'ye konuştu.


800 kadından oluşan birlik, Şam'ın doğusu ve güneydoğusunda muhaliflere karşı mücadele ediyor. Muhaliflere sadece 200 metre uzaklıkta bulunan cephede bekleyen kadın askerlerin kumandanı Astsubay Rim (20),


"Sabrımızın çok yüksek olduğu doğru, bu da bir keskin nişancının sahip olabileceği en önemli özelliktir” diyor.


Rus yapımı tüfekleri eşliğinde açıklamarda bulunan Suriyeli kadınlar, askerler arasında kadın-erkek ayrımı yapmanın doğru olmadığını belirtiyor.


AFP'nin haberine göre "çocukça bir gülüşe sahip” bir savaşçı rekorunun günde 11 kişiyi öldürmek olduğunu söyleyerek, "Kumandanım bana okulda olduğu gibi bir sertifika verdi.


Genelde günde 3-4 kişiyi öldürüyorum, ancak birini kaçırırsam ağlıyorum” diyor. Çoğunun yaşı çok küçük olan keskin nişancılardan bir başkası ise rekorunun yedi olduğunu aktarıyor.


21 yaşındaki Zeynep ise diğer arkadaşlarının aksine daha büyük bir silah olan B-10 tüfeğini seçmesinin sebebini, "Keskin nişancılar tek seferde birini öldürüyor. Ancak B-10 ile bir evi vurduğumda herkesin öldüğünden emin oluyorum” diyerek açıklıyor.
























Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler