HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Eşin yatakta hangi tarafta uyur'

'Eşin yatakta hangi tarafta uyur'

'Eşin yatakta hangi tarafta uyur'

Yurtdışına tatile giderken en büyük sorun olarak vize karşımıza çıkıyor. Vize portalı IXPVisas.com başvuru yapanlara vize verilmeden önce yöneltilen ilginç soruları derledi. "Yeşil Kart" için ABD'ye vize başvurusu yapan birisine, "Eşin yatakta hangi tarafta uyur?" sorusu yöneltildi.


Alman Der Spiegel dergisinin internet sayfası, bazı ülkelerin vize başvurusundaki ilginç ya da tuhaf sorularıyla ilgili bir haber yayınladı. Haberin kaynağı vize portalı IXPVisas.com. IXPVisas.com sitesi vize başvurusu yapılan bazı ülkelerde, vize memurunun yönelttiği sorulardan bir derleme yaptı.


Eğer Meksika'ya gitmek için vize başvurusu yaptıysanız, şöyle bir soruyla karşılaştığınızda sakın öfkelenmeyin: "Bıyıklarınızı tasvir eder misiniz?" Bu soruya oldukça sakin cevap vermek zorundasınız çünkü Meksikalı yetkililer bu konuda kafa yormuş ve bıyık çeşitlerini üçe ayırmış: Kırpık, seyrek, sık. Yurakıdaki üç şık dışında başka bir cevanız varsa, vize alamayabilirsiniz.


"Yeşil Kart" için ABD'ye başvuran bir çifte ise şu soru yöneltildi: Eşin yatakta hangi tarafta uyur?


Çin'e gitmek için vizeye başvurduğunuzda da muhtemelen şöyle bir soruyla karşılaşırsınız: "Ziyaret sebebiniz nedir? Çinliler bu soru için cevap şıkları da oluşturmuş. Eğer "ziyaret" şıkını doldurursanız, vize almanız büyük bir olasılık.


Hindistan'a gitmek istediğinizde ise vize formunu doldururken, din bölümünde mutlaka bir dine mensup olduğunuzu belirtmek zorundasınız. Çünkü şıklarda hristiyanlık, müslümanlık, musevilik, budizm dışında bir de "diğer" şıkı var. Eğer kendinizi hiçbir dine ait hissetmiyorsanız, vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir.


İngiltere'de ise vize başvurusu yapanlara, soykırım, savaş suçu ve insanlığa karşı suç işleyip işlemediğiniz sorusu yöneltiliyor. Eğer soruyu ciddiye almazsanız ve "evet" şeklinde cevaplandırırsanız, muhtemelen bu ülkeye de giremezsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler