HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eski bakanlar yerlerini yeni bakanlara bıraktı

Yeni kabinenin üyeleri görevlerini eski bakanlardan devraldı.

Eski bakanlar yerlerini yeni bakanlara bıraktı

Yeni kabinenin üyeleri görevlerini eski bakanlardan devraldı. Eski bakanlar devir törenlerinde yaptıkları açıklamalarla daha çok konuşulacak gibi görünüyor. Kimi fıkrayla, kimi gözyaşıyla kimi ise sert sözleriyle veda etti.


Kadın bakanlardan gözyaşlarıyla devir-teslim

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devir teslim töreni ilginç görüntülere sahne oldu.

Fatma Şahin ve yeni bakan Ayşenur İslam birbirlerine sarılarak ağladı. Şahin, “Bize düşen oturduğumuz koltuğun sorumluluğunu bilmek, kalkarken de itibarınla, şerefinle hakkını vererek kalkmaktır. Emaneti ehil ellere, doğru insana vermek çok önemli. Her bitiş yeni bir başlangıçtır. Şu anda Antep’in belediye başkan adayı olarak karşılarındayım. İnşallah ilk kadın belediye başkanı olarak dönerim” dedi.

Şahin gözyaşlarını tutamadı (video)

İslam ise bir bayrağı çok yüksek yerden devraldıklarını belirterek, “İşimiz çok zor ama inşallah teslim aldığımız yerden daha yukarıda teslim ederiz” açıklamasını yaptı. Daha sonra Şahin’e dönen İslam, “evlatların benim evlatlarım” deyince, gözyaşları sel oldu. İki bakan sarılarak ağladı. Bu görüntünün ardından Şahin, “kadın bakan olunca böyle oluyor” derken törendekiler de gözyaşlarını tutamadılar.


Gençlik ve Spor Bakanlığına atanan Akif Çağatay Kılıç, görevi Suat Kılıç'tan devraldı.

Suat Kılıç: Akraba değiliz dava kardeşiyiz

Bakanlık binasındaki törende konuşan Suat Kılıç, "Bugün güzel bir devir teslim merasimi gerçekleştireceğiz. Dün gece itibarıyla bu göreve, yine benim gibi Samsun milletvekili olan Akif Çağatay Kılıç kardeşim atanmış bulunmaktadır. Kaderin bir güzelliği, iki Samsun milletvekili arasında bir görev teslimi olacak" dedi. "Kabinenin en genç bakanı" unvanının kendisinde bulunduğunu, bu unvanı da göreviyle teslim edeceğini ifade eden Suat Kılıç, soyadlarının aynı olmasından ötürü akraba zannedildiklerini ancak böyle olmadığını belirtti. Kılıç, "Akraba değiliz ancak dava kardeşiyiz, siyaseten kardeşiz, hemşehriyiz" diye konuştu.

Yeni bakan Akif Çağatay Kılıç'ın konuşması
Bakanlık görevini devralan Akif Çağatay Kılıç da "Sayın Başbakanımızın bize layık gördüğü görevin aslında ne kadar büyük ve zor olduğunu bize hatırlattı. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum" dedi. Bugünün, kendisi için çok duygusal ve onurlu bir gün olduğunu dile getiren Kılıç, Samsun'a 20 yıl aktif siyaseten hizmet etmiş bir ecdadın torunu olduğunu, bu yıl kaybettikleri büyükbabasının ve amcasının da bugünü görmelerini istediğini belirtti.


MUAMMER GÜLER: ONLARA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

İçişleri Bakanlığı devir teslim töreninde Muammer Güler görevini Efkan Ala’ya devretti. Törende ilk sözü Muammer Güler aldı. Güler açıklamasında sitem etti ‘Keşke hançeri başkaları vursaydı. Onlara hakkımı helal etmiyorum’ dedi.

İşte Muammer Güler'in açıklamaları:
Dönem sürecinde çözüm sürecinin çok anlamı vardır. Bu çerçeve içinde çalışmalar çözüm sürecine yönelik gerçekleştirilmeye çalışıldı. Özellikle bugün çözüm sürecini ısrarla sürmesi, korunması gerektiğini ifade ediyorum. Önümüzdeki süreçte seçim süreci yaşanacaktır.


KEŞKE HANÇERİ BAŞKALARI VURSAYDI

Beklediğimiz tek şey kanuna uygun hukuka uygun, kanuni delillerle, hazırlanmış tuzaklanmamış dosyaların önümüze konmasını bekliyoruz. Kamuoyu bu operasyonunu hangi amaçla gerçekleştirildiğini biliyor. Son sözüm Keşke bu operasyonla bizleri bu kendisine daha önce de ifade ettim bu yanlış hareket başka yerden gelmiş olsaydı keşke bu hançeri başkaları vursaydı. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Türkiye’de normalleşmeye dönülecekse, bir kahır çekilecekse bu kahrı çekmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.
Muammer Güler’in açıklamalarının ardından sözü yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala aldı. Ala şunları söyledi:
“Türkiye son 11 yıl içerisinde bölgesinde başka ülkelerin gıpta ettiği bir ekonomik sosyal politik gelişme göstermektedir. Bu coğrafyada bu gelişmeler istikrarlı olunca, çeşitli odakların saldırısı da beklenmedik değildir. Biz Sayın Başbakan’ın liderliğinde kadro olarak elimizden geleni yapıyoruz.

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ
Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Kalkınmaların çoğaldığı dönemlerin hemen ardından siyasi istikrara yönelik saldırıların gelmesi normal. Bizim üzüldüğümüz şey milletimize ödettirilen gereksiz maliyetlerdir. Yoksa Türkiye hak ettiği tarihine yakışır bir ivmeyi yakalamıştır. Sorunlarımı yok mu olur çözeceğiz, O irademiz de var. Devam edeceğiz. Biz sorunsuz bir Türkiye vaat etmedik ama sorunlarını çözebilen bir yönetim vat ettik.

Sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza ve milletimize karşı mahcup olmamayı diliyorum yüce Allah’ımızdan. Ümit ediyorum ki arzu ettiğimizden daha kısa sürüde Türkiye gelişmesini devam ettirecektir.”


ERDOĞAN BAYRAKTAR İDRİS GÜLLÜCE'YE DEVRETTİ

Çevre Bakanlığı devir teslim töreninde Erdoğan Bayraktar görevini İdris Güllüce’ye devretti. Bayraktar'ın sesi çok sertti ve çok kısa bir açıklama yaparak sözü Bakan İdris Güllüce'ye bıraktı. Devir teslim töreninin ardından ise Bayraktar'ın aracına yaklaşan bir vatandaş 'Giderayak Başbakan'ı bombalamaya utanmıyor musun' diye bağırdı.

“Sayın İdris Güllüce’nin bilgi birikimi ve şahsiyetiyle ülkemiz için son derece başarılı çalışmalar uyacağına inanıyorum. Yeni kabinenin hayırlı olmasını diliyorum. Başbakanımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Bundan böyle de 40 yıldır içinde bulunduğum bu kutsal yürüyüşün bilinciyle yolumuza devam edeceğimizi söylüyorum.”


Açıklamanın ardından Erdoğan Bayraktar'a Resmi Gazete'de yayınlanan görevden alma sorusu soruldu. Bayraktar bu soruya "O konu önemli bir şey değil" yanıtını verdi.

BAYRAKTAR'A ŞOK
Bayraktar bakanlıktan ayrılırken makam aracına yaklaşan bir vatandaş "giderayak başbakanı bombalamaya utanmıyor musun" diye bağırdı.


NİHAT ERGÜN FİKRİ IŞIK'A DEVRETTİ

Servet, şehvet ve şöhret arzusu insanı yoldan çıkarır

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndaki törende Nihat Ergün görevini, Fikri Işık’a devretti. Ergün devir teslim konuşmasında ‘Servet, şehvet ve şöhret arzusu insanları yoldan çıkarır. Allaha şükür parayla pulla işimiz olmadı. Bu konularda gönlümüz rahat’ dedi. Görevi devralan Fikri Işık da ‘Temiz siyaseti Bakan Ergün’den öğrendim. Çıtayı daha da yukarıya taşıyacağız’ diye konuştu.

İşte Nihat Ergün'ün açıklamaları:

İnsanları neyin yoldan çıkaracağını biliyorum. Servet, şehvet ve şöhret arzusu insanı yoldan çıkarır. Allaha şükür parayla pulla işimiz olmadı. Makamların mevkilerin başından beri geçici olduğunu biliyoruz. Diğer konularla da yakın bir işimiz olmadığını herkes yakından bilir. Bu konularda gönlümüz rahat. Dostlarımızın da sevenlerimizin de gönlü rahat olsun.


"DEVLET DEVLET OLMAKTAN ÇIKAR"
Şu sırada bir takım cemaat tartışmaları söz konusu. Makamların geçici olduğunu biliyorum. Devletle ilişkilere gelince boyut farklıdır. İnananların inanmayanların ortak organizasyonunu adı devlettir.Anayasa, kanunlarla çalışır. Devlet içerisinde her mezhepten kişi kamu görevlisi olarak görev alabilir. Ancak insanlar mezheplerini, meşreplerini dışarıda bırakmayı bilmelidir. Devlet devlet olmaktan çıkar. Devletle ilişkisi olan insanlar buna hassasiyet göstermelidirler. Yönetilemeyecek kadar büyürse bir yapı kendi kendini yöneten birimler ortaya çıkar. Devlet bunlara bakar, hukuk içerisinde mücadele ederler.

Devlette kendini yöneten birim olamaz. Bizim için zaman dolmuş oldu, görev tamamlandı. Sivil süreç başlamış oldu. Bu süreçte yeni dönemde görev alan Fikri Işık Kardeşime teşekkür ediyorum. Gerçekten ve gerçekten çalışkan bir arkadaşımızdır
24 saat çalışır. Gerçekten dürüst bir arkadaşımızdır. Bakanlığımızın bundan sonraki faaliyetlerde çok daha fazla ileri götüreceğini inanıyorum. Herkesin bir üslubu olacaktır. Yeni dönemde başarılar diliyorum.

Nihat Ergün’ün sözlerinin ardından Bakan Fikri Işık şu açıklamaları yaptı:


GÖREVİ ALIRKEN HERKES GÜZEL SÖZLER SÖYLER
Bu görevi bize uygun. İnsanın kalitesi zor zaman ortaya çıkar. Bu görevi alırken herkes çok güzel sözler söyler ama görevlerden ayrılırken söylenen sözler insanın gerçek kalitesini ortaya çıkarır.

KENDİSİNDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK
80'li yılların sonundan beri tanışırız. Çok yakın çalışma imkanımız oldu. Kendimi her zaman şanslı sayarım. İnşallah bu görevin üstesinden geliriz. Gerçekten kendisinden çok şey öğrendik. Nihat Ergün'den görevi devir almak benim için bir onurdur. Temiz siyaseti Bakan Ergün'den öğrendim. Çıtayı daha da yukarıya taşıyacağız.

"ÜLKEMİZİN OLMAZSA OLMAZI EĞİTİM"
Ülkemizin geleceği olarak olmazsa olmazı eğitimdir. Bize düşen bu çalışmaları devam ettirmek. Sayın bakanımızın bıraktığı noktadan devam etmek. Türkiye'nin geleceğini hazırlamak yolunda birlikte devam etmek. Durmak yok yola devam diyeceğiz. Sakın bakanımıza çok çok teşekkür ediyorum.

2023 hedeflerinde bakanlığımızın önemli bir rolü var. Sayın bakanımızın bakan olduğu dönemde de sivil hayatla ilgili düşüncelerini çok iyi bildiğim için, kendisine başarılar diliyorum. Başarılı olacağına da yürekten inanıyorum. Sağ olsun var olsun.


ZAFER ÇAĞLAYAN'DAN ÇOK SERT SÖZLER

Ekonomi Bakanlığı görevinden istifa eden Zafer Çağlayan, devir teslim töreninde çok sert mesajlar verdi. Çağlayan 'ailemi çok ihmal ettim' derken gözyaşlarını tutamadı. Çağlayan'ın açıklamaları özetle şöyle:

*İnanıyorum ki Başbakan Erdoğan ve kadrosu olarak bizler bunları daha fazla rahatsız etmeye devam edeceğiz.

*Ustalıkla düzenlenen bir komplo ile karşı karşıyayız. Basında bu komplonun başladığı ilk gün saat 07.00'de operasyon başladı. Saat 07:30'da Başbakan'a "görevden affımı istiyorum" dedim. O anda görevimden ruhen ayrılmıştım.

'OLAY BAŞBAKAN'A YÖNELİK'
*Makine mühendisiyim. Çeliğin nasıl daha sert olacağını bilirim. Bana düşmanlık yapanlara buradan haykırıyorum. Allah'ın izniyle göreceksiniz herşey gün yüzüne çıkacak. Olay en dürüst en babayiğit çalışan Başbakan'a yöneliktir.

*Yokluğu da gördüm zenginliği de. 5 kardeşli 7 nüfuslu ailenin ortanca çocuğuydum. 2007'de siyasete girdim Başbakanımızın davetiyle. 6 buçuk yıldır milletvekili maaşımın tek kuruşuna el sürmedim. Benim maaşımla her ay 100 çocuğumuz burs alıyor.


'FAİZ LOBİSİNİN AYAĞINA BASTIK'
*Maalesef ülkemiz üzerinde oynanan bu çirkin tezgahın ekonomimize olumsuz etkisine üzülüyorum. Biz faiz lobisinin ayağına bastık. Hayatımız yettiği sürece faiz lobisinin ayağına değil damarına basmaya devam edeceğiz.

*Bu süreçte dış güçlerin etkisi oldu. Düşen faizlerin ardından bugün maalesef faizler yüzde 10'lara dayandı. Şu an dolar tarihi seviyesine geldi. Yaratılmak istenen şey bir kaos Türkiye'yi yeniden ekonomik anlamda sıkıntıya sokmak...

*Biz her ekonomik krizden daha başarılı çıkmayı başardık. Herkes yaptığının hesabını verecek. 6 buçuk yıl bakanlık yapmış bir insanım Bakanlık ne bana babamdan kaldı ne de benden çocuklarıma kalacak. Son 4 buçuk yılda buradaki ekibimle, çaycıma varıncaya kadar, rekorlar yazdık. Göreve geldiğimde ihracat 102 milyar dolardı. Şimdi 152 milyar dolara çıkardık.

2009'da 97 merkezde toplamda 115 ticari müşavir merkezimiz vardı. Bugün 154 merkezde 250 ticaret müşaviri çalışıyor. Cumhuriyet tarihinde gelmiş geçmiş en güçlü teşvik sistemini getirdik.

Tüm milletvekillerine, bilhassa benim canım ciğerim olan Mersin milletvekillerine teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü en fazla ihmal ettiğim aileme yapmak isterim.

6 buçuk yıllık bakanlık sürecimde en az 2 buçuk yıllık sürecinde kimsenin gitmediği yerlerde işadamlarıyla beraber geçirdim. İhmal ettiğim ailemin hakkımı helal etmesini istiyorum. Çocuğumu, eşimi, ailemi ihmal ettim. 24 saatin 19 saatini çalışarak geçirdim. Hepsinden önemlisi Mehmet Büyükekşi kardeşim ve tüm İhracatçı Brilik başkanlarına, MÜSİAD'a, TÜSİAD'a teşekkürlerimi sunarım. Bundan sonra yoğunluğumuz Mersin'de olacak."


'CANIM CİĞERİM EGEMEN BAĞIŞ KARDEŞİM...'
Değerli bakanımız görevi benden çok çok daha iyi yapacak inanıyorum. Aynı camiadan gelmekle iftihar ettiğim değerli bakanım ihracatın birebir içinde. Kendisine başarılar diyorum.

Canım ciğerim dostum, dava arkadaşım Egemen Bağış bakanıma ve kardeşime de teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Birbirimize yağ çekecek durumda değiliz, yağa ihtiyacımız yok. Kendisini sabah devir teslim töreninde izledim mükemmel bir konuşma yaptı."

'BENİM İŞİM KOLAY'
Zafer Çağlayan'ın ardından yeni Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise şunları söyledi:

Bugüne kadar hizmetlerden dolayı Zafer Çağlayan'dan Allah razı olsun. İhracatçı Birlikleri başkanlığından, İhracatçı Meclisi üyeliğinden geliyoruz. Sayın bakanımız dünyada Türkiye'nin mal satmadığı ihracat yapmadığı ülke bırakmadı. O yüzden benim işim çok kolay.

Artık Türkiye başka bir boyuta geçti. Türkiye markalaşmaya, inovasyona geçti. Katma değerli ürünler konusunda çok hızlı bir şekilde yol alacağız.

Türkiye bir gecede insanların servetlerinin yarısını kaybettiği bir ülkedir. Oradan buraya 11 senede geldik. Şu anda yaşananaların hiçbir kıymeti yoktur. Türkiye'nin zarar görmensinden kim menfaat elde ettiyse asıl suçlu odur. Herkesin gözünü oraya çevirmesi gerekir.

Devir teslim töreninde, Çağlayan'a destek amacıyla, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın törende yer alan isimler arasındaydı.


EGEMEN BAĞIŞ FIKRAYLA VEDA ETTİ

Avrupa Birliği Bakanlığı'nı Mevlüt Çavuşoğlu'na devreden Egemen Bağış, devir töreninde fıkra anlattı. Bundan sonra da AK Parti'nin bir neferi olarak çalışacağını söyleyen Bağış, "Bu ülkeye ve bu millete beddua edenlerle değil ama hayır duası yapanlarla birlikte bu ülkeyi daha da yüksek noktalara taşımak için hep birlikte çalışacağız" dedi.
Avrupa Birliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Bakanlığa atanan Mevlüt Çavuşoğlu, görevi Egemen Bağış'tan devraldı.

Törende konuşan Egemen Bağış, Mevlüt Çavuşoğlu'nun AB süreci için çok büyük bir kazanç olduğunu belirterek, "Mevlüt Bey'le hukukumuz çok eskiye dayanıyor. Türkiye aleyhtarı lobilere karşı mücadele ettik. Benim AK Parti'ye katılmama vesile Mevlüt Bey'dir. Beni Tayyip Bey'le tanıştıran da Mevlüt Bey'dir. Yol arkadaşlığımız bundan sonra da devam edecek" dedi.
Devir teslim töreninde Bağış, "Adımız şakacıya çıkmış ya fıkra anlatmadan olmaz" diyerek şu fıkrayı anlattı:
"Temel bir gün uçağa binmiş koltuğuna oturmuş. Sonra bir yolcu gelip "burası benim yerim' deyip kalkmasını istemiş, Temel kalkmamış. Hostesi çağırmış kalkmamış. Olay pilota kadar gitmiş. Pilot gelmiş Temel'in kulağına eğilip bir şeyler söylemiş. Temel "tamam o zaman' deyip kalkmış. Pilota sormuşlar "ne dediniz de kalktı' diye. O da "bu koltuk Trabzon'a gitmez' dedim, demiş."
Bağış fıkranın devamında "AK parti çok büyük bir ailedir. Bu ailenin içine fitne sokmak isteyenler oldu yine de olacaktır" dedi.


-"HELALLEŞMEYİ BİZE ÖĞRETTİ"-

Hiçbir burukluk yaşamaktan görevimi arkadaşına devrettiğini söyleyen Bağış, "Başbakanımızdan aldığımız terbiye bize hesaplaşmayı değil helalleşmeyi bize öğretti. Mevlüt kardeşimin hep yanında olacağım, destekçisi olacağım. Ben bu ailenin bir neferiyim, askeriyim. Vize garabetini kaldırma konusunda çok emek verdik. AB'ye vizesiz seyahati umarım Mevlit bey gerçekleştirecek. Arkadaşlarımın çok büyük emekleri oldu. Alnımız ak, başımız dik bir şekilde grevi devretme gururunu yaşıyoruz.
Durmak yok yola devam demiştim, bu bizim sloganımız. Emanet ehlindedir, içim rahat gönlüm çok rahat. Kendisinin 5 yıl yol arkadaşı olmamı sağlayan sayın başbakanımıza şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

-ÜÇ TANE HEDİYEM VAR-

Bağış ayrıca şu ifadeleri kullandı:
"En büyük desteği ailem verdi. Bütün aileme teşekkür ederim. Bunda sonra da partimin bir neferi olarak ülkeme hakkıyla hizmet etmeye aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu ülkeye ve bu millete beddua edenlerle değil ama hayır duası yapanlarla birlikte bu ülkeyi daha da yüksek noktalara taşımak için hep birlikte çalışacağız.
Bütün çalışma arkadaşlarım hakkını helal etsin, benim hakkım geçtiyse helal olsun.
Stajyerinden en üstüne kadar bakana direk ulaşabileceği bir sistem kurduk, aile ortamı kurduk. Aile havasını hiçbir zaman bozmadık. 3 tane hediyem var.
Yakamdaki rozeti, çiçeğini vermek için kızım geldi, eline doğdu sayılır. Bir de kalem hediye etmek istiyorum."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler