HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Film uğruna katledildiler

‘Bu filmde hiçbir hayvan zarar görmemiştir’...

Film uğruna katledildiler

‘Bu filmde hiçbir hayvan zarar görmemiştir’... ABD’de American Humane Association (AHA) tarafından Hollywood yapımlarına verilen bu belge, aslında çekimler sırasında telef olan ve yaralanan onlarca hayvanın kaderine göz yumuyor. The Hollywood Reporter dergisi Aralık sayısında, setlerde çalıştırılan hayvanları koruma görevi olan AHA’in bunun yerine çekimler sırasında gerçekleşen kazaları örtbas etmeye çalıştığını gün yüzüne çıkardı.


Birçok büyük bütçeli ve ödüllü Hollywood yapımı bu sertifikayı almasına rağmen, hayvan ölüm ve yaralanmalarının önüne geçemedi. İşte bu önemli derneğin onay verdiği dünya çapında bilinen filmler...

İllüstrasyon: Jeremy Enecio


Yönetmen Ang Lee’nin 4 Oscar kazanan ve dünya çapında 609 milyon dolar gişe hasılatı yapan filmi 'Life of Pi’de bir Bengal kaplanı boğulma tehlikesi geçirdi.


Bilgisayar efektlerinin yeterli olmayacağını düşünen yapımcılar, nesli tükenme tehlikesi olan bir türü suya atmakta sakınca görmedi.


King adındaki kaplanı, eğitmeni son anda halatla boğulmaktan kurtardı.


Peter Jackson’ın Hobbit serisinde ise 27 hayvan susuzluktan ve yorgunluktan telef oldu.


Filmin yönetmeni Peter Jackson ve ekibi yaptığı açıklama hiç bir hayvanın çekimler sırasında zarar görmediğini, aksiyon ve hayvanlar üzerinde stres yaratabilecek sahnelerde hayvan kullanılmadığını, bunun yerine bilgisayar efektlerinin devreye gireceğini belirtti.


Öte yandan PETA üyesi istenildiği gibi davranmayan bir atın, sette 3 saat boyunca ayakları bağlanarak bekletildiğini, ayaklarını yaralayan ip izlerinin daha sonra makyajla kapatıldığını iddia etti.


Disney yapımı 'Antarctic' adlı filmde, bir köpek diğer köpeklerle kavga edince eğitmeni tarafından defalarca diyaframından yumruklandı. Başrollerinde Matthew McConaughey ve Sarah Jessica Parker'ın olduğu romantik komedi 'Failure to Launch' filminde ise bir maymun taşınırken ezilerek öldü.


'Karayip Korsanları’nın çekimlerinde, su altında gerçekleşen patlamalarda binlerce deniz canlısı hayatını kaybetti.


Dernek ise raporunda “Patlamanın doğru olduğu. Balık ölümlerinin patlama kaynaklı olduğu belirlenemedi” ifadesini kullandı.


Teksas’ta gerçekleşen 'There Will Be Blood' filminin çekimlerinde birçok at kolik sancısı çekerek öldü. Derneğin bu olaya cevabı ise “O sırada eyalet çevresinde birçok at zaten bu şikayetle öldü” oldu.


HBO'nun başrolünde Dustin Hoffman'ın yer aldığı iddialı dizisi 'Luck', çekimlerde üç atın hayatını kaybetmesi üzerine bitirildi. Yaralanan atlardan biri iğneyle uyutulmuştu.


Yine bir başka büyük bütçeli yapım Narnia Günlükleri’nde, 14 at yaralandı. Ancak yaralanmaların ciddi olmadığı ve ‘istemeden’ olduğunu savunuldu.


2010 yapımı 'Courage' adlı televizyon filminini çekimlerinde, bir gözü mavi ve sakin tavırlarıyla bilinen ‘Glass’ adlı özel bir atın ayağı parçalandı. Yapımcılar atı uyutarak hayatına son verdi.


Bilgisayar teknojilerinin gelişmediği dönemde Western filmlerinde birçok hayvanın telef olduğu bilinir. 1959 yapımı 'Ben-Hur' filminde de 100 atın ölmesine göz yumuldu.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler