HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avni-Oğuz Aral

 Avni-Oğuz Aral

Oğuz Aral’ın Gırgır’da yarattığı unutulmaz karakter. Kısa pantalonlu, garip kelimeler çıkaran, elma çalarken yakalandığı manavdan ya da asıldığı kızlardan şaplak yemekten kurtulamayan, baş düşmanı Dilaver’e kafa tutmaktan geri kalmayan karakter.


Tuncay Akgün'ün Leman dergisinde çizdiği 68 kuşağından, sırça bıyıklı, yastıklarına ve kedilerine düşkün karakter.


Abdülkadir Elçioğlu nam-ı diğer Aptülika’nın, Gırgır dergisinde başlayan Hıbır ve HBR Maymun dergisinde de devam eden aynı evde yaşayan üç üniversiteli Mikrop Danyal, Laçka Mazhar ve Soyut Şadi’nin maceralarını anlattığı köşesi.


Can Barslan’ın Leman dergisinde çizdiği birlikte yaşadığı annesi ve ananesine yaptığı türlü işkenceleriyle ünlü karakteri.


İrfan Sayar’ın Gırgır dergisinde çizmeye başladığı ‘Dünyanın en ileri zekalı gerisi’, pratik zekâlı, yaptığı icatlarıyla meşhur karakteri.


Ahmet Yılmaz'ın Leman dergisinde çizdiği asabi, çatık kaşlı, üzerinde atleti, elinde ince belli çay bardağıyla bir sosyolog edasıyla “yurdum insanı”nı anlatan karakter.


Erdil Yaşaroğlu’nun Leman Dergisi’nde yarattığı acımasız çocuk mafya karakteri.


Ramize Erer’in Radikal Gazetesi’ndeki ‘Tehlikeli İlişkiler’ köşesinde çizdiği kadın karakter.


Mahmut Tibet’in Leman dergisinde elinde budaklı meşe odunuyla askerlerin korkulu rüyası olmuş karakter


Kaan Ertem’in Leman Dergisi’nde yarattığı sorulan sorulara kısa ve öz cevaplar veren, vurdumduymaz karakter.


Behiç Pek ve Latif Demirci’nin Gırgır dergisinde yarattıkları ne iş yaptığı belli olmayan ama yanında çırak çalıştıran, Fenerbahçeli, köpekten korkan ve çırağı Mithat'ın annesi ‘Yelis Hanım’a aşık olan bir karakterdi Muhlis Bey.


Gürcan Yurt’un L-Manyak dergisinde Daniel Defoe’nun Robinson Crusoe adlı kitabından esinlenerek öykülerini yazıp çizdiği karakterler.


Attila Atalay’ın Hıbır dergisinde yarattığı kentin kenar mahallellerinde oturan, orta halli bir ailenin 20’li yaşlardaki kızı. Abisi Samim, babası Zekeriya ve annesi Safiye Saka ile hikayelerini okuduğumuz karakter televizyona da uyarlandı. Sıdıka tiplemesi vinyet olarak Latif Demirci tarafından çizildi.


Bülent Üstün’ün L-Manyak dergisinde yarattığı Cihangir’in belalı kedisi ‘Şero'


Turhan Selçuk’un Milliyet Gazetesi’nde çizmeye başladığı ilk maceralarını Aziz Nesin ve Rıfat Ilgaz’ın yazdığı ünlü çizgi romanı ve kahramanı.


Özden Öğrük’ün Gırgır dergisinde yarattığı Çılgın Bediş televizyona da uyarlanmıştı.


Uğur Gürsoy'un Uykusuz dergisinde çizdiği çocuk karakter.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler