HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fırtına çatıları uçurdu

Yurdun bazı bölgelerinde fırtına ve yağış etki oldu.

Fırtına çatıları uçurdu

AĞRI

Yurdun bazı bölgelerinde fırtına ve yağış etki oldu.


Ağrı'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına ve sağanak yağış hortuma dönüştü.


Hortum nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu, devrilen elektrik direkleri ve ağaçlar evlere zarar verdi. Üzerine ağaç devrilen Salih Polat (55) yaralandı.


112 Acil Servis ambulansıyla Ağrı Devlet Hastanesine kaldırılan Polat'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


TEDAŞ ekiplerine haber veren köy sakinleri, direklerdeki enerjinin kesilmesinin ardından etrafa saçılan sac ve kalasları topladı.


Köy sakinlerinden Sıddık Polat, akşam saatlerinde fırtınanın etkisiyle hortum oluştuğunu söyledi.


Hortumun çok zarar verdiğini belirten Polat, şunları kaydetti: "Öyle bir hortumdu ki hayvanı bile havada uçurdu. Elektrik direklerini, ağaçları yerinden söktü, çatı ve ahırları yıktı. Uçan briketler camlardan eve kadar girdi. Gerçekten bayağı zarar verdi, çok kötü bir felaket oldu. Hortumdan dolayı abimin üzerine de ağaç devrildi. Ambulansla hastaneye götürüldü. Köyde yaklaşık 7 ev hasar gördü."


BALIKESİR

Şiddetli rüzgar Balıkesir'de de etkili oldu. Edremit ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle bir çay bahçesi ve eğlence merkezinin camları kırıldı, bazı ağaçlar yıkıldı.


İlçede dünden bu yana etkisini sürdüren rüzgar, turizm merkezlerinden Altınoluk Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'nda bugün öğleden sonra fırtınaya dönüştü.


Civardaki bazı ağaçları deviren fırtına nedeniyle bir çay bahçesi ve bir eğlence merkezinin camları kırıldı.


Çay bahçesinin sahibi Cevdet Aktaş, cam kaplama olan ikinci katın camlarının tümünün kırıldığını, çatının da yerinden oynadığını belirterek, böylesine şiddetli bir rüzgar görmediğini, iş yerinde ciddi oranda hasar oluştuğunu söyledi.


OSMANİYE

Osmaniye'de ise şiddetli yağış, su baskınlarına neden oldu.


Gün boyunca devam eden sağanağın yol açtığı su birikintisi yüzünden bazı meydan ve yollar ulaşıma kapandı, araçlar ve yolcular mahsur kaldı, evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı.


TOKİ konutları ve Fakuşağı Mahallesi'nde bodrum katlarındaki evlerinde mahsur kalanlar çevredekiler tarafından kurtarıldı.


İş makineleriyle tahliye kanalları açıldı, su baskınlarını önlemek amacıyla toprak barikat yapıldı.


Korkut Ata ve Devlet Bahçeli Meydanı ile Devlet Hastanesi ve polis evi kavşağında bazı otomobiller yolda mahsur kaldı.


Osmaniye ile Hatay'ın Erzin ilçesi arasındaki karayolu sel nedeniyle ulaşıma kapandı.


Kent merkezi ile devlet hastanesi arasındaki D-400 karayolunun bir şeridinin su altında kalması yüzünden ulaşım, Toprakkale ilçesi güzergahındaki tali yoldan sağlanıyor. Osmaniye-Ceyhan karayolu da bir süre ulaşıma kapandı.


Kent merkezinde bulunan otelin trafosundaki patlama nedeniyle bina tahliye edildi.


Çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Kadir Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa sürede şiddetlenen yağış nedeniyle kentin birçok bölgesinde su baskınları meydana geldiğini, belediye ve AFAD ekiplerinin ihbarlar doğrultusunda vatandaşların yardımına koştuklarını söyledi.






Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler