HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'da hükümete karşı eylem

Fransa’da hükümetin kemer sıkma politikalarına son vermesi talebiyle ülke genelinde gösteriler düzenledi.

Fransa'da hükümete karşı eylem

Kemer sıkmayı protesto ettiler

Fransa'da hükümetin kemer sıkma politikalarına son vermesi talebiyle ülke genelinde gösteriler düzenledi.


Paris, Toulouse, Bordeaux ve Strasbourg'un da aralarında bulunduğu birçok şehirde gerçekleşen ve yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı gösterilerde, Fransa'nın radikal sol sendikaları CGT, Solidaires, FO, FSU ve Sol Cephe Partisi ile Komünist Parti taraftarları, hükümetin kemer sıkma politikalarını ve sosyal yardımlarda yapmayı planladığı kesintileri protesto etti.


Başkent Paris'te Denfert-Rochereau meydanında toplanan binlerce gösterici "Biz çalışıyoruz, onlar yiyor", "50 milyar kesinti, daha az hizmet", "Patronlarla işbirliğine hayır", "Kemer sıkma öldürür" sloganlarıyla Invalides Meydanına kadar yürüdü. Fransız polisi 7 bin 500 kişinin gösterilere katıldığını belirtirken, sendika kaynakları protestocu sayısının 30 bin kişiyi bulduğunu öne sürdü.etti.


Fransa'da kemer sıkma politikaları gereği kamu giderlerinde, iş gücü maliyetlerinde ve ailelere yönelik sosyal yardımlarda kesintiler öngörülüyor.


endika temsilcileri sonuç vermeyen ve toplum içinde eşitsizlikliklere sebep olan ekonomi politikalarının diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi krize sebep olacağını düşünüyor.


CGT sendikası üyesi 25 yaşındaki Thomas Fenard, Hollande'ın kemer sıkma tedbirlerine ilişkin, "Aileyi hedef alıyor ve bu politikalar maaşların ve gelirlerin düşmesi anlamına geliyor. Bu krizin faturasını ödemek zorunda değiliz" dedi.


Sol Cephe Partisi taraftarı 62 yaşındaki Eric Chopard ise hükümetin politikasının eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'den farklı olmadığını belirterek, "Hükümetin uygulamaları hep işverenlerin işine yarıyor. Cumhurbaşkanı Hollande ve Ekonomi Bakanı Macron'un açıkladığı tedbirler tam anlamıyla skandal" diye konuştu.


Fransa'da bütçe açıkları ile başı dertte olan Sosyalist hükümet 2015 yılı bütçesine göre kamu harcamalarında 21 milyar Euro tasarruf öngörüyor.


Bu tasarrufun 9,6 milyar avroluk bölümü sosyal yardımlardan, 7,7 milyar avro kamu hizmetlerinden, 3,7 milyar Euro'nun ise yerel dernek faaliyetlerinden yapılacak kesintilerden gelmesi bekleniyor.


Eylemden kareler







Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler