HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransız liderlerin yasak aşkları

İşte sabıkası kabarık Fransız liderlerin skandalları...

Fransız liderlerin yasak aşkları

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, oyuncu Julie Gayet ile yaşadığı yasak aşk dünya basınında geniş yer buldu. Oysa Fransa halkı, tarih boyunca Élysée Sarayı'nda yaşanan yasak aşklara hiç de yabancı değil. Hafızamızı tazelediğimizde skandalların 16. yüzyıla kadar uzandığını gördük.

İşte sabıkası kabarık Fransız liderlerin skandalları...


Geçmişe doğru yolculuğa çıkıp 16. yüzyıla gittiğimizde Fransa'da devletin zirvesinde yaşanan yasak aşklara örnek olarak karşımıza 60 yaşındayken, 15 yaşındaki Charlotte de Montmorency'ye aşık olan Kral IV. Henri çıkıyor. Tarih sayfaları Montmorency'nin yurtdışına kaçması üzerine kralın neredeyse bir savaş başlatmaya niyetlendiğini yazıyor.


Hemen arkasından 70'e yakın ilişkisi olduğu iddia edilen Napolyon ve 1890'da metresi ile birlikteyken kalp krizi geçiren Cumhurbaşkanı Felix Faure geliyor.


Yakın tarihte ise bir Fransız cumhurbaşkanının adının karıştığı yasak aşk hikayesi 1974'te yaşandı. Dönemin cumhurbaşkanı Valéry Giscard d'Estaing ile ünlü sinema yıldızı Marlène Jobert arasındaki ilişki, içinde bulundukları Ferrari'nin bir süt kamyonuna çarpmasıyla ortaya çıkmıştı.


1981-1995 yılları arasında cumhurbaşkanlığı görevini yürüten, Fransız solu için esin kaynağı olmayı günümüzde de sürdüren François Mitterrand'ın sürekli basına yansıyan gizli aşkları ise artık sıradan bir konu gibi algılanıyordu. Çocukluk aşkı ile yaşadığı evlilik dışı ilişkisinden 20 yaşında bir kızı olduğunun ortaya çıkması ise ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Kirası devlet tarafından ödenen bir evde yaşayan ve yıllar boyunca babasıyla düzenli görüşüp vakit geçiren Mazarine Pingeot'nun varlığı, baba kızın sokakta çekilen fotoğraflarıyla ortaya çıkmıştı.


Yıllarca süren bir gizli ilişki ve gayrimeşru çocuk hikayesiyle sarsılan Fransa'da ilk başta "Kralların birçok kadınla birlikte olduğu 17. yüzyıl monarşi düzenine mi dönüyoruz?" tartışmaları yaşansa da sadece birkaç hafta sonra olay tamamen unutuldu. Yıllar sonra eşi Danielle, kocasının evlilik dışı bir kızı olduğunu bildiğini ve durumu kabullendiğini açıkladı.


Élysée Sarayı'nın 1995 yılında göreve gelen misafiri Jacques Chirac'ın da özellikle medya ve sanat dünyasından birçok kadınla 'Duş dahil üç dakika' lakabını almasına neden olacak kadar kısa süren gizli ilişkileri olduğu biliniyor. Chirac'ın ayrıca politika dünyasından birlikte olduğu kadınları önemli görevlere getirdiği de iddia ediliyordu. Eşinin geceleri aniden ortadan kaybolması üzerine sarayda çalışanları sıkı bir sorguya çektiği söylenen eşi Bernadette Chirac, yakın zamanda bir dergiye verdiği röportajda gençliğinde kadınların kocasına çok düşkün olduğunu söylemişti.


Magazincilerin en sevdiği cumhurbaşkanı ise göreve gelmeden önce de özel hayatı ile gündemden düşmeyen Nicolas Sarkozy'ydi. Neuilly-sur-Seine Belediye Başkanı olduğu yıllarda nikahını kıyacağı Cécilia'ya aşık olan Sarkozy, evlenmesine engel olamadığı güzel gelinin kalbini kısa bir süre sonra çaldığını itiraf etmişti.

Beş yıl boyunca yasak aşk yaşayan ikili sonunda eşlerini terk ederek 1996 yılında evlenmişti. Çiftin, 2005 yılında yaşadıkları kısa süreli ayrılık sürecinde Fransız basını Cécilia Sarkozy'nin Amerikalı bir halkla ilişkiler uzmanıyla aşk yaşadığını iddia etti. Çift, Sarkozy'nin 2007 yılında cumhurbaşkanı seçilmesinin hemen ardından boşandı. Böylece Sarkozy görev başındayken boşanan ilk Fransız cumhurbaşkanı oldu.


Çok kısa bir süre sonra da çiçeği burnunda cumhurbaşkanının manken ve şarkıcı Carla Bruni ile ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Yaşadıkları ilişkiyi kamuoyundan gizlemeyen çift, resmi ziyaretleri de birlikte gerçekleştirmeye başladı. Sarkozy'nin 2008 yılının ocak ayında siyasi bir konu hakkında yaptığı basın toplantısının ortasında gelen bir soru üzerine "Carla ile ilişkimiz ciddi" diye açıklama yapması özellikle yabancı basında büyük yankı uyandırdı. Üç ay içinde evlenen çiftin kısa bir süre sonra da bebeği oldu.


Fransız magazin dergisi Closer, geçtiğimiz günlerde yayınladığı haberde Cumhurbaşkanı Hollande'ın motosikletine binerek Élysée Sarayı yakınlarında bir apartman dairesine gittiğini ve burada sinema yıldızı 41 yaşındaki Julie Gayet ile buluştuğunu, ikilinin altı aydır gizli gizli görüştüğünü yazdı. Hollande da iddiaları yalanlamadı.


Kamuoyunda ve siyasiler arasında ise cumhurbaşkanın istifasını talep eden yok. Hatta cumhurbaşkanının ilişkisini fotoğraflarla belgeleyen dergi, Hollande'ın özel hayatını ifşa etmekle eleştiriliyor. Sadece bir grup politikacı, Hollande'ın evli olmamalarına rağmen first lady kabul edilen hayat arkadaşı Valerie Trierweiler'in artık cumhurbaşkanlığı köşkünde yaşamamasını ve kendisine tahsis edilen jet ve lüks araçların geri alınmasını istiyor.


Trierweiler, gizli aşkın ortaya çıkmasının ardından hastanelik oldu. Bu arada Julie Gayet'nin bebek beklediği, babasının da François Hollande olduğu iddia edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler