HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

G20 liderlerleri 'kumdan' mesaj

Avustralya’nın Queensland eyaleti başkenti Brisbane’de 15-16 Kasım’da gerçekleşecek G-20 Liderler Zirvesi için hazırlıklar tamamlandı.

G20 liderlerleri 'kumdan' mesaj

Avustralya'nın Queensland eyaleti başkenti Brisbane'de 15-16 Kasım'da gerçekleşecek G-20 Liderler Zirvesi için hazırlıklar tamamlandı.


Zirve öncesi, dün, Sydney'in Bondi sahilinde 400'e yakın çevreci, başlarını ‘devekuşları' gibi kuma sokarak, G-20 liderlerini protesto etti.


Eylemle, iklim değişikliği sorununu G-20 zirvesi gündemine almakta isteksiz Avustralya Başbakanı Tony Abbott'a, "İklim değişikliğinde kafanı kuma sokuyorsun” mesajı verildi.


Çevreciler, iklim değişikliğini durdurma konusunda şu ana kadar çekingen davranan ABD ve Çin'in ilk kez birlikte sera gazı salımlarını azaltacaklarını taahhüt vermesini ise olumlu karşıladılar.


Çin'in başkenti Pekin'de geçen salı günü buluşan ABD Başkanı Barack Obama ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, sera gazı salınımını azaltmaya yönelik yeni hedeflerini açıklamıştı.


Zirvede Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu temsil edecek.

Davutoğlu, Brisbane Belediye Sarayı'nda düzenlenen "Küresel Gelişmeyi Güçlendirme: G20 Brisbane Zirvesi'nin Sınamaları ve Katkıları Konferansı"nın kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2015'te devralacağı G20 dönem başkanlığında herkesin sesi olacağını belirterek, "Mümkünse de düşük gelirli ülkeleri ve G20 ülkelerini bir araya getirmeye ve birbirlerini anlamalarını sağlamaya çalışacağız" dedi.

Davutoğlu, "Eğer sürdürülebilir bir ekonomik sistem istiyorsak. Aynı zamanda insanlığın liderleri olarak da hareket etmeliyiz. Sistemin birbirleriyle bağlantılı olan sorunlarına kolektif bir şekilde yaklaşmalıyız. Hem siyaset hem ekonomi birbirleriyle entegre olmalı" dedi.







Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler