HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Garip ama gerçek

4 yaşından beri evinin arka bahçesinden kargaları besleyen 8 yaşındaki kıza kargalar hediye getiriyor.

Garip ama gerçek

4 yaşından beri evinin arka bahçesinden kargaları besleyen 8 yaşındaki kıza kargalar hediye getiriyor.


Gabi'nin evde en çok değer verdiği şey yemek odasının hemen yanında duran kutusu.

Gabi Mann isimli genç kız 4 yaşından beri her gün düzenli olarak bahçeye gelen kargaları besliyor kuşları gözlemleyen küçük kız 4 yıldır devam ettirdiği bu alışkanlıkla sık sık hediyeler alıyor.


2013 yılından bu yana kargalar ona hediye getirip bırakıyor. Bu ilginç olay Gabi'yi koleksiyon yapmaya itmiş.


Kuşların hediyeler parlak taşlar, vidalar, şişe kapakları, metal parçalar ve boncuklardan oluşuyor.


Hatta kalp şeklinde bir boncuk hediyesi bile almış. Kuş bilimci John Marzluff'a göre Kargalar ve kuzgunların parlak nesnelere karşı ilgileri var, genelde yuva süslemek ya da eş ararken dikkat çekmek için kullandıklarını ama böylesi bir hediyeleşmeyi ilk defa gördüğünü belirtti.


Gabi'nin annesi Lisa, kızı için hazırladığı öğle yemeklerini kargaların yemesine çok da aldırış etmiyor ve "Hayvanları sevmelerine ve paylaşımcı olmalarına seviniyorum" diyor. Gabi ve kargalar arasında kurulan özel bağı görmeden önce kuşlara aldırış dahi etmediğini söyleyen Lisa, "Benim için de büyük bir dönüşüm oldu. Şimdi kuşlara daha farklı bir gözle bakıyorum" diye ekliyor.


Hediye getiren kargaların hepsi de Gabi'nin aldığı renkli ve parlak objeleri tercih etmeyebiliyor. Bu yüzden Gabi oldukça şanslı. Gabi'nin annesi Lisa, kargaların düzenli olarak fotoğraflarını çekmeye çalışıyor ve davranışlarını kaydediyor. Lisa en büyük sürprizi sadece birkaç hafta önce yaşamış. Yakınlarda gördüğü bir kartalın fotoğrafını çekmeye çalışırken lens kabını yere düşürüp kaybetmiş. Bir türlü bulamadığı lens kabı birkaç gün sonra arka bahçesindeki boş kuş yemi tepsilerinin bir tanesinin ortasında duruyormuş.


Oyuncu Afgan kadın sokaklarda tacize uğramadan rahatca gezmek icin vücudunun belirli yerlerini kaplayan bir zırh giydi.


İran, Afganistan ve Pakistan'da yaşadığı talihsiz olaylardan bıkan genç oyuncu çözümü zırh giymekte buldu.

İran'da yaşarken küçük yaşta tacize uğradıktan sonra vücudunun demirle kaplı olmasını istedi. Uzun yıllar sonra Pakistan'a taşındıktan sonrada bu durumları yaşamaya devam eden genç oyuncu vücudunu kaplayan bir zırh yaptı.


Sayesinde artık sokakta daha rahat ve korkusuz gezdiğini söyledi. Zırhı giydikten sonra kücükken oturduğu mahalleyi ziyaret eden genç oyuncu, mahalle sakinlerinin başta şaşırdığını sonrada kötü sözler edip onu taşlamaya başladıklarını söyledi. Her şeye rağmen artık ona zarar veremeyeceklerini gösterdiği için mutlu olduğunu belirtti.


Bir turistin Güneydoğu Afrika ülkesi Malavi'ye yaptığı ziyaret sırasında çektiği bu fotorraf sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasında yer aldı.


Yerel halkı görüntülemek isteyen turist ilginç bir görüntüye şahit oldu.


İlk kez beyaz bir insan gören Afrikalı çocukların tepkisi böyle görüntülendi.


Burası tel şehriye üretimi yapan bir fabrika...


Fotoğraflar kontrol dışı ve “merdiven altı” diye tanımlanan ürünleri satın almanın en kadar tehlikeli olduğunu gözler önüne seriyor.


Son yıllarda kalitesiz ve merdiven altı ürünler hızlı çoğaldı.


Markasını bilmediğimiz ürünleri satın alırken oldukça dikkatli davranmalıyız.


Görüntüler Çin'de çekildi. Ancak kontrol dışı ürünlerin sağlıksız koşullarını göz önünde dökmek için oldukça önemli.


Buna benzer bir gıda skandalı olayı daha önce Rusya'da yaşanmıştı..


Bir peynir fabrikasında çalışan işçiler, peynir üretiminde kullanılan süt ile banyo yapıp bir de sosyal medyada paylaşınca kıyamet koptu.


Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Omsk kentindeki bir peynir fabrikası çalışanı Artem Romanov’un internette iş arkadaşları ile sütte yüzdükleri fotoğrafları paylaşması gündem oldu.


Rus basınında yer alan haberlere göre Osmk’taki bir peynir fabrikası çalışanları iş yerinde kutlama yaptı.


Kutlamalarının ilerleyen saatinde çalışanlar süt ile dolu kazana girerek serinlemeye çalışıyor. Çalışanlardan Artem Romanov’un fotoğrafları internette paylaşması gündeme damga vurdu.

Fotoğrafı paylaşan işçi altına da “Aslında işimiz çok sıkıcı” yazdı.


Görüntülerin sosyal ağlarda yayınmasından sonra bu fabrikada üretilen Çeçil peynirlerini satıştan kaldırdı.


X5 şirketi peynirleri toplatma kararını kendisinin verdiğini açıkladı.


Birazdan okuduklarınıza çok şaşıracaksınız.


İşte gökten yağmur veya kar dışında yağan en garip şeyler...


Örümcek yağmuru - Arjantin

6 Nisan 2007'de Arjantin'in Salta kasabasına tatile giden Christian Oneto Gaona ve arkadaşları San Bernardo Dağları'na tırmandı.


Tırmanma yolculuğuna başladıktan yaklaşık iki saat sonra gökten farklı renklerde örümcek yağmaya başladı. Christian elindeki kamerayla bu yağmuru görüntülemeyi başardı.


Gökten inek düştü - Japonya

1997 yılında bir balıkçı botunun üzerine gökten inek düştü. Botun az daha batmasına neden olan bu ineğin bir Japon kargo uçağı tarafından uçak havadayken atıldığı tahmin ediliyor. Rus Havagücü'nün inek düştükten iki hafta sonra Japon otoritelerine verdiği bilgiye göre, uçak mürettebatı ineği yemek için aldı ama uçak tehlikeye girince Japon Denizi üzerindeyken aşağı attı.


Kan yağmuru - Kolombiya

2008 yılında Kolombia'nın Choco bölgeside gökten kan yağdı. Köyün rahibi gökten yağan kanın Tanrı'nın bir işareti olduğunu, insanların günahlardan arındığını söyledi.


Jel şeklinde yağmur - İskoçya

2009 yılında İskoçya'da yere jel şeklinde yağmur taneleri düştü. Bir teoriye göre kurbağa yumurtalarını yiyen şahin ve akbabalar bu yumurtaları havada uçarken kustular.


Gökten solucan yağdı - ABD

ABD'de bir polis memuru işine gitmek için evinden çıktı ve kısa bir süre sonra gökten suyla birlikte solucanların düştüğünü gördü. Bir anda her yeri solucan kapladı. Olayın gizemi çözülebilmiş değil.


Renkli kar yağdı - Sibirya

Sibirya'nın Omsk bölgesinde 2007 yılında turuncu, yeşil ve sarı renkte kokulu kar yağdı.


Çölde gökten balık yağdı - Avustralya

Tanami Çölü'nde, Argyle Nehri ve Elliot Gölü'nden kilometrlerce uzakta gökten balık yağdı. Kuşlar tarafından yere bırakıldığı sanılıyor.


Para yağmuru - Almanya

2007 yılında bir motorcu gökten para yağdığını gördü. Paraları motorunun dikiz aynasından gördüğünü iddia eden kadın paraların bir kısmını topladı. Paranın kaynağı bilinmiyor.


Sığırcık yağmuru - İngiltere

İngiltere'nin Somerset Köyü'nde Mart 2010'da gökten yüzlerce sığırcık kuşu ölü şekilde yere düştü.


Et yağmuru - ABD

1876 yılının mart ayında Allen Crouch isimli bir kadının çiftliğinin üzerine gökten et parçaları yağdı. Etlerin koyun veya geyik eti olduğu sanılıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler