HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Germanwings kazasında bu sorular yanıt bekliyor

Fransa'nın güneyinde düşen Germanwings uçağı aydınlatılmayı bekleyen bir çok soru işaretine neden oldu.

Germanwings kazasında bu sorular yanıt bekliyor

Almanya yas ilan etmedi. Peki neden?

Fransa'nın güneyinde düşen Germanwings uçağı aydınlatılmayı bekleyen bir çok soru işaretine neden oldu. Kokpitte pilotlar arasında geçen konuşmaları kaydeden "CVR" isimli kara kutunun hasar gördüğü ancak kullanılabilir konumda olduğu belirtildi. Birçok sorunun cevapı bu karakutunun içinde. Kaza nedeniyle Almanya'da 25-27 tarihleri arasında bayraklar yarıya indirildi. Almanya eyaletlerden oluştuğu için ulusal yas ilan edilemiyor. Eyalet meclisleri kendileri karar veriyor. İspanya ise kaza nedeniyle 3 günlük yas ilan ettiğini açıklamıştı.


Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, kara kutunun zarar gördüğünü ancak kullanılabilir konumda olduğunu söyledi. Kazayla ilgili soruşturmanın çok yönlü yürütüldüğünü belirten İçişleri Bakanı Cazeneuve terör saldırı olasılığı üzerinde ise durulmadığını ifade etti.


Kokpitte pilotlar arasındaki konuşmayı kaydeden "CVR"ın Paris'e gönderildi. İki saatlik konuşma ve kokpitteki seslerin kazanın nedenini ortaya çıkarabileceği belirtiliyor.


Fransa'nın güneyinde Alpler'e çarpan uçağın parçaları bir hektarlık alana yayıldı. Parçaların bir hektarlık alana yayılması uçağın düştüğü anda yüksek bir hızla seyrettiğini gösteriyor.


Germanwings Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Winkelmann'ın açıklamasına göre, Germanwings uçağı 11 bin 600 metre irtifaya yükseldikten sonra düşüşe geçti. Sekiz dakika içinde iki bin metreye kadar alçaldıktan sonra radar ekranlarından yok oldu.


KAZADAN BİR GÜN ÖNCE TAMİR GÖRDÜ"

Germanwings Yönetim Kurulu Başkanı Carsten Spohr'a göre düşen Airbus A320 uçağı "teknik bakımdan olağanüstü bir durumdaydı". Uçak, kazadan bir gün önce tamirattan geçmişti.


Germanwings Başkanı Spohr, tamirat ile kaza arasında bir bağın sözkonusu olamayacağını savunuyor. Bir Lufthansa sözcüsü, 24 yaşındaki uçağın iniş takım kapağındaki sorunun rutin bir müdahaleyle giderildiğini söyledi.


EKİP YETERİNCE DENEYİMLİ MİYDİ?

Lufthansa'dan yapılan açıklamaya göre uçağın pilotu deneyimliydi. 6 bin saatten fazla uçmuştu. Havacılık uzmanı Niki Lauda'ya göre, beklenmedik bir sorun pilotları devre dışı bıraktı.


ORF'ye konuşan Lauda, "Böyle bir durumda sekiz dakika inanılmaz uzun bir süre sayılır. Bu süre içinde herhangi bir pilotun kontrol kulesiyle irtibat kurmaması şaşılacak bir durum" ifadesini kullandı.


8 DAKİKALIK İRTİFA KAYBI VE SESSİZLİK

Yolcu uçaklarında FDR ve CVR olmak üzere iki kara kutu bulunuyor. FDR uçuşa dair teknik verileri, CVR ise kokpitte pilotlar arasında geçen konuşmaları kaydediyor. Arama-kurtarma ekibinin dün akşam bunlardan hangisini bulduğu henüz kesinlik kazanmadı.


BFM Televizyonu'nun sorularını yanıtlayan Marsilya Savcısı Brice Robin, "Şimdilik tek söyleyebileceğim uçağın bu anlık irtifa kaybının dikkat çekici olduğudur" dedi.


ÜÇ LİDER KAZA BÖLGESİNDE

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un bugün öğle saatlerinde kazanın olduğu bölgeyi ziyaret etmeleri bekleniyor.


150 KİŞİ ÖLDÜ

Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait GermanWings havayolu şirketinin Barselona'dan Düsseldorf'a giden uçağı dün Fransa'nın güneyindeki Digne bölgesinde Alpler'e çakılarak düştü. Uçakta bulunan 150 kişiden kurtulan olmadı.










Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler