HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gezerken para kazanmanın 10 yolu

İşte gezerken para kazanmanın 10 yolu!

Gezerken para kazanmanın 10 yolu

Keşke uluslararası ulaşım yollarını kullanmak ücretsiz olsa da biz de gönlümüzce gezebilsek.Ancak gerçek şu ki maalesef bu mümkün değil.Bütçenize bağlı kalmaya çalışsanız da uzun süreli seyahat etmek çok pahalı olabiliyor. Bu sebeple seyahat etmenin ve uzun süre yolculuğunuza devam etmenin en güzel yollarında biri, yolculuğunuz sırasında çalışmak. Yurtdışında çalışmak size hem para ve tecrübe kazandıracak, hem de istediğiniz tatili sunacak.

İşte gezerken para kazanmanın 10 yolu!


1) Tur rehberi

Hem gezmek hem para kazanmak istiyorsanız tur rehberliği tam size göre. Dünyadaki tur şirketlerini araştırıp, gitmek istediğiniz yerdeki şirketlerden birini seçebilirsiniz. Tur rehberliği yapmak istediğiniz bölgeye daha önce gitmiş olmanız önemli ancak bazı şirketler bunu bir zorunluluk olarak görmüyor.


2) İngilizce öğretmek

İngilizce öğretmek yurtdışında çalışan pek çok insanın tercih ettiği bir iş. İyi bir maaş karşılığında bu işi yapabilirsiniz; özellikle Güney Kore ve Suudi Arabistan bu iş için yüksek maaşlar ödüyor. Yurtdışında İngilizce öğretmek için lisans seviyesinde İngilizce bilmeniz yeterli.


3) Blog yazarlığı

Eğer kazançlı bir blogunuz varsa, interneti olan her yerde çalışabilirsiniz. Pek çok blog kazanç elde edemezken bazıları edebiliyor. İşinizle olan bağınızı koparmazsanız okuyucunuzu, sponsorlarınızı ve reklamlarınızı kaybetmeden planınızı yapıp doyasıya gezebilirsiniz.


4) Serbest meslek

Eğer tek bir yere bağlı kalmadan birden fazla yer ya da kişiyle çalışınca daha mutlu oluyorsanız gezerken para kazanmak sizin için çok daha kolay. Profesyonel blog yazarları çoğu zaman bağımsız yazarlarla çalışmayı tercih ediyor. Gezerken masraflarınız karşılayacak bir iş ararsanız bağımsız yazar ya da bağımsız grafik tasarımcısı olarak çalışabilirsiniz.


5) Evden iş yapmak

Ofis ortamında çalışmak istemeyen pek çok insan son dönemlerde ev ofis sistemine geçerek evde çalışmaya başladı. Siz de hem çalışmak hem gezmek istiyorsanız, yurt dışında da devam ettirebileceğiniz bir iş seçebilirsiniz. Böylece hem başka bir ülkeyi keşfederseniz, hem de işinizi yarım bırakmadığınız için para kazanabilirsiniz.


6) Hostelde çalışmak

Konumunuzu sıkça değiştirmek yerine özellikle bir şehri gezmeyi tercih ediyorsanız hostelde çalışmak tam size göre. Resepsiyonda, mutfakta ya da hostelin barında çalışabilir böylece hem hostelde ücret ödemeden konaklayıp hem de para kazanabilirsiniz. Hostele gelen gezginlerle sosyalleşip arkadaş da edinebilirsiniz. Çalışmadığınız zamanlarda da şehrin tadını çıkarırsınız.


7) Çocuk bakıcılığı

Çocuklarla aranız iyi ise yatılı olarak çocuk bakabilirsiniz, ailesi dışarıdayken çocuklarla ilgilenir hem para kazanır hem de yeni bir dil öğrenirsiniz. Böylece kendinize ayırdığınız saatlerde şehri gezerken öğrendiğiniz yeni dille pratik yapabilir, masrafsız bir tatil geçirebilirsiniz.


8) Garsonluk

Gittiğiniz ülkede beğendiğiniz bir restoranda işe başlayabilirsiniz. Böylece hem o ülkenin insanlarıyla çalışmış hem de kültürlerini yakından tanımış olursunuz. Para kazanırken misafirperverliğinizi de geliştirerek her açıdan karlı bir tatil yaparsınız.


9) Çiftliklerde çalışmak

Organik çiftliklerde çalışmaya ne dersiniz? World Wide Opportunities on Organic Farms (WWOF) adlı oluşum sayesinde bunu yapabilirsiniz. Monotonluktan uzaklaşacağınız bu işte para kazanmayacaksınız ancak çiftlikte çalışmanız karşılığında ücret ödemeden yemek yiyebilecek ve konaklayabileceksiniz. Yemeğe ve kalacak yere para harcamadan geçirdiğiniz bir tatil düşündüğünüzden çok daha güzel olacaktır. Organizasyonun Türkiye'de de beraber çalıştığı pek çok çiftlik var. Daha fazla bilgi için TaTuTa'nın sitesini ziyaret edebilirsiniz.


10) Cruise gemisinde çalışmak

Eğer denizi seviyorsanız, Cruise gemileri geniş iş yelpazesiyle sizi bekliyor. Geminin gittiği her yere gidebilir, keyifli deniz yolculuğuyla hem para kazanıp hem de gezmenin tadına varabilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler