HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gökkuşağı genişleyerek yayılıyor

Geçtiğimiz günlerde 64 yaşındaki Hüseyin Çetinel'in gökkuşağı renklerine boyadığı Cihangir'deki merdivenin gri renge boyanması başta sosyal paylaşım sitelerinde olmak üzere büyük tepki çekmişti

Gökkuşağı genişleyerek yayılıyor

Geçtiğimiz günlerde 64 yaşındaki Hüseyin Çetinel'in gökkuşağı renklerine boyadığı Cihangir'deki merdivenin gri renge boyanması başta sosyal paylaşım sitelerinde olmak üzere büyük tepki çekmişti. İstanbul'dan Edirne'ye İzmir'den Diyarbakır'a Türkiye'nin birçok ilinde gökkuşağı eylemi yaşanıyor. Kadıköy'de de kaldırım babaları gökkuşağı renklerine boyandı.


Merdivenleri gökkuşağı renkleriyle boyama akımı Muğla’nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Beldesi’ne de ulaştı. Belde sahilindeki merdivenler, Gümüşlük Forumu üyeleri tarafından rengarenk boyandı.


Gümüşlük Beldesi’nde yaşayanlar, sabah uyandıklarında sahildeki merdivenlerin gökkuşağı renklerine boyandığını görünce şaşırdı. Gümüşlük Forumu üyeleri tarafından boyandığı öğrenilen merdivenleri gören tatilciler hatıra fotoğrafı çekti.


Almanya’nın Münih kentinden Gümüşlük’e tatile gelen tur rehberi 55 yaşındaki Ayşe Çalış, "Dünyanın birçok modern ülkelerinde bu tür renkli, göze hoş gelen tepkiler verilir. İstanbul’daki merdivenlerin griye boyandığını görünce çok üzülmüştüm. Rengarenk begonvillerle süslü Bodrum sokaklarına da renkli merdiven yakışır" dedi.


Edirne Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı 10 kişilik bir ekip, Sarıcapaşa Mahallesi Cami Sokak üzerindeki devlet hastanesine çıkan beton merdivenleri boyadı.


Yaklaşık 2 saat süren çalışmada 37 basamaktan oluşan merdivenler gökkuşağı renklerine boyandı. Sarıcapaşa Mahalle Muhtarı Hasan Güzelli, belediyenin boyadığı merdivenlerin sokağa renk getirdiğini ifade ederek teşekkür etti.


Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, boyanan merdivenlerin kente farklı bir renk kattığını ifade ederek, "Gökkuşağı her zaman insanlara huzur veriyor. Bizde bunu düşünerek merdivenlerimizi boyadık. Özellikle hastaneye çıkan bir merdiveni seçerek renklendirdik. Hastaneye ya hasta gider, ya da hasta yakını. Üzüntülü, sıkıntılı hasta ve hasta yakınlarımızı düşünerek, bu merdivenleri renklendirelim istedik. Hayat tüm renkleriyle güzel" diye konuştu.


Sarıcapaşa Mahallesi Cami Sokak üzerinde Edirne Devlet Hastanesi sokağına çıkan renkli merdivenleri görenler şaşırırken, beğendiklerini ifade etti. Bazı vatandaşlar da belediye ekiplerinin boyama çalışmalarına yardım etti.


Sosyal medya üzerinden örgütlenen çoğunluğu üniversiteli gençler, mahalle sakinleri ve esnaf Karataş semtinde boya ve fırçalarla Kemal Keskin Sokağı merdivenlerini gökkuşağı renklerine boyadı. Ardından ayni semte 186. Sokak’taki merdinler de vatandaşlar tarafından renklendirildi.


Gökkuşağı rengine boyanan Kemal Keser ve 186. Sokak sakinleri, hem de bu bölgeden geçen İzmirliler merdivenlerin rengarek boyanmasından son derece hoşnut olduklarını ve sokağı güzelleştirdiğini söyledi.


İzmirliler İstanbullu Hüseyin Çetiner tarafından yaratılan bu renkli hayalin daha da yaygınlaştırılmasını ve bu konuda yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü belirterek, "İzmir’in sokakları merdivenleri ile meşhur. Hatay ve Mithatpaşa caddeleri arasında onlarca merdivenli sokak var.


Körfez’den bakıldığında görünen rengarenk sokaklar kentin imajı için çok olumlu olacaktır. Renkler sokaklara hayat verecektir. Artık renkli merdivenler, basamakları griye boyatanlara karşıt bir duruş olarak sembolize edildi" dedi.


Manisa’da bir grup vatandaş, ellerinde boyalarla Fatih Parkı girişindeki merdivenleri gökkuşağı rengine boyadı. Grup adına konuşma yapan Sait Taycı şunları söyledi: Barışa sevdalı, barışı seven, savaş karşıtı insanların spontane olarak bir araya gelerek oluşturduğu bir grubuz. Dünyayı sevginin, barışın ve hoşgörünün kurtaracağına inanıyoruz.


Dünyada son 6 ay içerisinde savaş tacirleri, Ortadoğu’nun yeniden dizaynından 18 milyar dolar açıktan kar elde etmişlerdir. Bu normal satış bedeli değil, açıktan elde etikleri kardır. Buradan hareketle hiç kimseyi şikayet etmiyoruz. Bir araya gelirken kendi derdimizi anlatabilmek, toplumun yurtsever,


’Üzerinde yaşayıp suyunu içtiğim toprağından yanayım’ diyen insanlarıyla bir araya gelmek istiyoruz. Bütün ülkede barış adına taşın altına elini koyabilecek bütün insanların, ’dünyada savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin, analar ağlamasın’ talebinin altına imza atan insanlar olarak buradayız."








Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler