HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gözleri dünyayı ters görüyor

Bu klavye ilk bakışta normal gibi görünse de, daha dikkatli incelenince kullananın ellerine göre ters durduğu farkediliyor.

Gözleri dünyayı ters görüyor

Bu klavye ilk bakışta normal gibi görünse de, daha dikkatli incelenince kullananın ellerine göre ters durduğu farkediliyor. Çünkü bu klavyeyi kullanan eller dünyanın en nadir görülen hastalıklarından birine sahip...


Bojana Danilovic adlı kadın, Sırbistan'ın Uzice adlı kasabasında yaşıyor. 29 yaşındaki kadının gözleri her normal insan gibi dünyayı düz bir şekilde beynine aktarsa da, beyni gördüğü her şeyi ters çeviriyor.


'Uzaysal oryantasyon fenomeni' denilen bu durumla yaşamaya çalışan genç kadın, yazıları tersten yazıyor, gazeteyi tersten okuyor. Hatta kendine özel bilgisayar ekranı ve klavyesi olan kadın, cep telefonu gibi birçok aleti tersten kullanıyor.


Bojana, ters duran eşyaları ile ilgili 'Başkalarına imkansız gibi gözükebilir ama benim için oldukça normal bir durum. Çünkü ben böyle doğdum, dünyayı böyle görüyorum' diyor.


MIT (Massachusetts Institute of Technology) ve Harvard Üniversitesi'ndeki uzmanlar, bu durumu 'Uzaysal oryantasyon fenomeni' (spatial orientation phenomenon) olarak açıklasa da beyinde böyle bir durumun nasıl gerçekleştiğini tam olarak açıklayamıyor.


Genç kadın bu belirsizliği, 'Benim dünyayı gördüğüm şekilde yazı yazan insanların olduğunu söylüyorlar ama sanırım ben bu hastalığa sahip tek kişiyim' sözleriyle açıklıyor.


Ancak internet üzerinde yapılan birtakım tartışmalarda, genç kadının hastalığının gerçek dışı olduğunu söyleyenler de bulunuyor.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler