HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gündemi sarsan 17 Aralık fırtınası

Türkiye 17 Aralık sabahına uzun süre konuşulacak bomba gibi haberle başladı.

Gündemi sarsan 17 Aralık fırtınası

Türkiye 17 Aralık sabahına uzun süre konuşulacak bomba gibi haberle başladı. Üç Bakan'ın oğlu, Fatih Belediye Başkanı ve ünlü iş adamları dahil çok sayıda kişi yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

İşte öncesi ve gün içindeki gelişmeleriyle 17 Aralık fırtınası...


AK Parti Hakan Şükür dün akşam saatlerinde partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Şükür, "Dershanelerle başlayan süreçte takınılan anlamsız tavırlar pek çok vicdan ehlini rencide etti. Daha önce, gösterilen tepkilerden ötürü bazı kararlarından dönme erdemi gösteren Sayın Başbakan’ın bu konudaki bütün ısrarlı anlatımlara, sitemlere ve taleplere kulaklarını tıkamasını anlayabilmiş değilim" sözleriyle AK Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Gün başlarken herkesin konuştuğu konu Hakan Şükür'ün istifasıydı.


Ancak 17 Aralık sabahı gelen operasyon haberi gündemi bir anda değiştirdi.


Yapılan yolsuzluk operasyonu kapsamında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğulları gözaltına alındı.


Ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu da operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler arasındaydı. Ağaoğlu'nun ofisinde de arama yapıldı.


Yolsuzluk iddiasıyla gerçekleşen operasyonda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de erken saatlerde gözaltına alındığı öğrenildi.


Bir diğer gözaltına alınan ünlü isim ise şarkıcı Ebru Gündeş'in kocası iş adamı Reza Zarrab oldu.
Zarrab, Kanlıca'daki yalısında gözaltına alındı, belgeler bavulla çıkarıldı.


Operasyonda, öğrenenleri şoke eden bir diğer gelişme de Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın gözaltına alınanlar arasında yer aldığı bilgisi oldu.


İlerleyen saatlerde operasyonda gözaltılar devam etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı'nda 4 kişi gözaltına alındı.


Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.
Muammer Güler'in oğlu Barış Güler de Haseki Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet'e götürüldü.


Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele’den edinilen bilgilere göre, operasyonlar bir yıldan beri süren fiziki ve teknik takipler sonrası yapıldı.

Bu sabah düzenlenen operasyonu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor. Soruşturmanın gelen bir ihbar üzerine başladığı ve gözaltına alınan kişilerin yaklaşık bir yıldır takip edildikleri öğrenildi.


Herkes gelişmelerin şaşkınlığını yaşarken polisinin üç ayrı koldan başlattığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında inşaat sektöründen ikinci gözaltı haberi geldi. Yorum İnşaat'ın sahibi Osman Ağca gözaltına alındı.


CHP, gerçekleşen operasyonları daha yakından takip etmek için üç milletvekilinden oluşan kriz masası kurdu.


Gelişmelerin hızı izleyenlerin başını döndürürken, Ankara'dan Türkiye'yi üzen haber acı haber geldi. Eğitim uçuşu yapan askeri bir helikopter Gölbaşı'nda düştü ve 4 asker şehit oldu.


Yaşananlar bütçe görüşmeleri için TBMM'de bulunan AK Partili bakan ve milletvekillerini de şaşırttı. Genel Kurul'da ve kuliste günün konuşulan tek konusu yaşanan gözaltılar oldu.


Milletvekilleri konuyla ilgili haberleri TBMM'de tabletlerde ve cep telefonlarından anı anına takip etti.


Günün önemli haberlerinde bir diğeri iş dünyasından geldi. Koç Grubu'na bağlı Tofaş'a 2008-2010 mali yılları ile ilgili, gecikme cezası hariç olmak üzere toplam 67.5 milyon lira vergi cezası kesildi.


Herkesin merakla beklediği detaylar İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya soruldu. Mutlu ayrıntı vermezken operasyonun sabah saatlerinde başladığını ifade etti. 'Ne zaman öğrendiniz' sorusunu ise yanıtsız bıraktı.


Cevabı merak edilen bir diğer soru ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündemi değiştiren operasyondan haberi olup olmadığıydı.
Ankara'daki güvenilir kaynaklardan edilen bilgilere göre Erdoğan operasyonu gözaltılar başladığı sırada öğrendi.


Sabah saatlerinde 22 kişinin gözaltına alınmasıyla başlayan operasyonda gün içinde bu sayı 37'ye çıktı.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Konuşmasında Meksika - Türkiye ilişkilerine değinen Gül, açıklamasının ardından soru almadı.


Konu hakkında söyleyecekleri merakla beklenen Başbakan Erdoğan, Konya'da yaptığı konuşmada, "Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler.

Arkasına sermayenin medyanın gücünü alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık çevrelerini alanlar istikametiyle oynayamazlar. Ayarlarımızı değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Ak Parti iktidarı buna izin vermez" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler