HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük ağrılarınızdan kurtaracak öneriler

Prof. Dr. Lütfiye Müslümanoğlu, günlük hayatımızda karşılaştığımız ağrılar ve bu ağrılardan kurtulmak için alabileceğimiz önlemler hakkında bilgi verdi...

Günlük ağrılarınızdan kurtaracak öneriler

Prof. Dr. Lütfiye Müslümanoğlu, günlük hayatımızda karşılaştığımız ağrılar ve bu ağrılardan kurtulmak için alabileceğimiz önlemler hakkında bilgi verdi...

İşte günlük ağrılarınızdan kurtulmanızı sağlayacak öneriler...


Ayakkabı seçiminize dikkat edin Ayak, ayak bileği ve dizinizdeki ağrıların nedeni şık görünmek uğruna tercih ettiğiniz ayakkabılar olabilir. Bu ağrılardan kurtulmak için ayağınızı destekleyen ayakkabılar tercih edin.


Akıllı telefonlar ellerinize zarar verebilir Yapılan araştırmalar son yıllarda genç insanlarda da artrit vakalarının artmaya başladığını gösteriyor.


Metin yazma, internette sörf yapma ve oyun oynamaya olanak veren bir telefonunuz var ve siz telefonunuzla zaman geçirmeyi gereğinden fazla seviyorsanız dikkat edin. Özellikle başparmağınız ağrımaya başlayabilir. Ağrı geçmiyorsa bir an önce hekime başvurun.


Cüzdanınızın doluluğu sizi her zaman mutlu etmeyebilir Cüzdanınız bel ve kalça hatta bacak ağrınızın gerçek nedeni olabilir. Özellikle erkekler arka cebinizde taşıdığınız cüzdan sinirlerinizde sıkıştırma ve tahrişe yol açabilir.


Yanlış oturma pozisyonunda araba kullanmak ağrılarınızı tetikleyebilir


Birçok insan yanlış açıyla oturarak araba kullanır. Koltuğunuz kalkık ise direksiyonu kavramak için ileriye sarkmak zorunda kalabilirsiniz; bu da boyun ağrısına neden olabilir. Bu nedenle başınızı destekleyen dik bir pozisyonda oturun.


Aktif video oyunları oynarken dikkat edin Popüler spor hareketlerini taklit eden video oyunları gerçek spor yaralanmalarına neden olabilir.


Aktif video oyunları oynarken dikkat edin Popüler spor hareketlerini taklit eden video oyunları gerçek spor yaralanmalarına neden olabilir.


Peynir baş ağrısına neden olabilir Peynir sevenlerdenseniz dikkat! Çok sevdiğiniz peynir baş ağrısına neden olabilir. Özellikle kaşar, parmesan gibi peynirler ve işlenmiş etlerde baş ağrısını tetikleyen tiramine maddesini yüksek oranda içerir.


Baş ağrınızın beslenmenizden kaynaklanıp kaynaklanmadığını görmek için bir yiyecek günlüğü tutun. Böylece besinlerden kaynaklanan baş ağrınızı önleyebilirsiniz.


Özellikle uzun süre televizyonun karşısında yanlış pozisyonda oturuyorsanız ya da sık sık uyuya kalıyorsanız ağrılara hazır olun. Düz kanepede oturup televizyonun çok yüksek olmadığından emin olun.


Eğer fazladan bir uzvunuz gibi laptop taşımak zorunda kalırsanız doğru taşımaya dikkat edin. Çünkü elde sürekli taşınan laptop tenisçi dirseği olarak bilinen rahatsızlığa; omuzda ve sırtta taşımak ise ağrılara neden olabilir.


Saçlarınızı sıkı at kuyruğu şeklinde topluyorsanız baş ağrınızın tetiklenmesine neden olabilirsiniz. Bazı migren hastaları sıkı bir şapka, saç bandı, topuz, örgü gibi saç toplama yöntemlerine karşı daha duyarlı olabilirler. Bunun için saçlarınızı açın..


Geçerliliği tam olarak kanıtlanmasa da güçlü kokuların migren için tetikleyici bir unsur olduğu düşünülmektedir. Özellikle boya, duman ve yoğun parfümler baş ağrısını artırabilir.


Yetersiz uyku ve yanlış uyku pozisyonu ağrılarınızın nedeni olabilir. İyi bir uyku pozisyonu için kollarınızın omuz seviyesinin altında olması gerekir.


Yan yatmayı tercih edenlerdenseniz sırtınız ve dizlerinizin arasına yastık yerleştirin; sırt üstü yatmak istiyorsanız boynunuz ve dizlerinizin altına yastık koyabilirsiniz.


Öğün atlama kan şekerinde dalgalanmaya neden olur. Hatta aç olduğunuzu fark etmeyenlerdenseniz gereksiz yere büyük bir baş ağrısı çekebilirsiniz. Bunun için gün boyunca düzenli olarak besleyici gıdalar yiyin.


Ağır bir eşyayı kaldırmak için vücudunuzun bütün yükünü belinize vermeyin. Eğilerek yükü eşit oranda paylaştırmaya çalışın.


Çok uzun süreli masa başında çalışmanızı gerektiren bir işiniz varsa doğru pozisyonda oturmayı öğrenin. Yanlış pozisyonda oturmak, bel ve boyun ağrılarınızı tetikleyebilir. Bunun için monitörünüzü göz seviyenize yerleştirin.


Eğer zemin üzerinde ayaklarınız dik duruyorsa sandalyeye koyun.


Kaşlarınızın arasında başlayan baş ağrısı göz yorgunluğunuzdan kaynaklanıyor olabilir.


Hava değişiklikleri baş ağrınızı tetikleyebilir. Özellikle migren sıcaklıklar arttığında daha fazla görülür. Havayı kontrol edemiyorsanız yaşayabileceğiniz baş ağrısına karşı diğer önlemleri alın.


Bütün haftayı hareketsiz geçirdikten sonra hafta sonu spora çok fazla yüklenirseniz kas ağrıları yaşamanız kaçınılmaz. Bunun için 5-10 dakika yürüyüş ya da başka hafif egzersiz ile başlayın.


Uykunuzda dişlerinizi sıkıyorsanız güne şiddetli bir baş ve çene ağrısı ile başlayabilirsiniz. Bu ağrılardan kurtulmak için mutlaka diş hekiminize gidin ve size en uygun olan tedaviye başlayın.


Kronik sırt ağrınızın nedeni stres olabilir


Kronik sırt ağrılarınız sırt kaslarınızı sıktığınız için oluşmuş olabilir. Ayrıca stres gerilim tipi baş ağrısı ve çene ağrısına da yol açar. Mümkün olduğunca stresten uzak kalmaya çalışın.


Spor yapın, germe ve kas kuvvetlendirme egzersizlerini yapmayı ihmal etmeyin


Eğer her zamanki ağrılarınızdan farklı olarak şiddetli baş, boyun, göğüs ağrınız varsa ve bu ağrılara güçsüzlük, uyuşukluk da eşlik ediyorsa mutlaka hekiminize başvurun.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler