HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Her gün yanlış yaptığınız 15 şey

Bir işi her gün yapıyor olmanız o işi doğru yaptığınız anlamına gelmez. İşte yanlış yaptığınız 15 şey.

Her gün yanlış yaptığınız 15 şey

Bir işi her gün yapıyor olmanız o işi doğru yaptığınız anlamına gelmez. İşte yanlış yaptığınız 15 şey.

1-Nefes

Günde yaklaşık 17.000 kere nefes alıp veriyoruz fakat tekniğimiz yanlış olabilir. Çoğumuz göğsümüzden nefes alırız, doğru bir nefes gün içerisinde iyi hissetmenizi sağlar. Diyaframdan alınan derin ve yavaş nefes, stresi azaltır, kan basıncını düşürür ve atletik performansınızı arttırır.


2-Duş almak

Haftada birkaç kereden fazla şampuan kullanmak saç derinizi kurutur ve daha çok yağlanmasına neden olur. Bu yağların kuruması saçlarınızın daha çok yağlanmasına neden olur. Uzun sıcak duşlar vücudunuzu kurutarak yararlı bakterileri yok eder.


3-Spor yapmak

Egzersizden önce esneme hareketleri yapmak egzersizin etkilerini arttırır. Egzersiz yaparken hafif ağırlıkları çok kez kaldırmak, daha ağır ağırlıkları az sayıda kaldırmaktan daha yararlıdır. Düzenli yapılan egzersiz, seyrek ama yoğun yapılan egzersizden daha çabuk zayıflamanızı sağlar.


4-Telaffuz

Bazı kelimelerin doğru telaffuzu sonsuza dek tartışılır. Muhtemelen gün içinde onlarca kelimeyi yanlış telaffuz ediyorsunuz. Bu hepimizin üzerinde çalışması gereken bir konu.


5-Yemek yemek

İçinde kırmızı et bile olsa fast food yemek kesinlikle sağlıklı değildir. Düzenli kahvaltı yapmanın kilo vermeye yardımcı olduğu da yanlış bir bilgidir. Ayrıca çok hızlı yemek yemek vücudunuzun doğal dengesini bozarak daha çok kilo almanıza neden olur.


6-Tuvalet kapağını açık bırakmak

Klozet kapağını her zaman kapalı tutmalısınız yoksa havaya uçuşacak mikroplar sağlığınızı tehdit edebilir.


7-Elleri yıkamak

Amerikalıların sadece %5i ellerini doğru yıkayabiliyor. El yıkamanın en basit tanımı olan su ve sabunla ovalamak aslında düşündüğümüz kadar etkili ve kolay olmayabilir. Antibakteriyel sabunlar sanıldığı gibi yararlı olmayabilir. Ayrıca kağıt havluların da yeterince etkili olmadığı biliniyor.


8-Çamaşır yıkamak

Çamaşır makineniz birçok bakteriyle dolu olabilir. Çamaşırlarınızı makineye atarken doğru ayrıştırmak makinenizi az yada çok doldurmanın önüne geçer. Böylece çamaşırlarınızı daha verimli yıkamış olursunuz.


9- Çöp dökmek

Çöplerinizi dökerken büyük çöp torbaları kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır. Çöplerimizin %50si geri dönüştürülebilir maddelerden oluşur fakat çoğumuz geri dönüştürmeyiz.


10-Uyumak

Çoğumuz öğrenme, yaratıcılık, üretkenlik gibi aktiviteleri etkileyen uykuyu doğru yapamıyoruz. Düzenli uykuyla sağlığınızı koruyabilirsiniz.


11-Üretken olmak

Aynı anda birden çok işle uğraşmak mümkün değildir. Eğer işler arasında hızlı geçiş yapıyorsanız odaklanmanız hızla düşecektir.

Uykuya zaman ayırırsanız kafanızdaki düşünceleri toparlamanız daha kolay olacaktır ve böylece daha üretken olabilirsiniz.


12-Tıraş olmak

Tıraş olmak tüylerinizin daha kalın çıkmasına neden olur bilgisi doğru değildir. Tıraştan sonra doğru ürünlerle hassas cildinizi korumanızda fayda var. Ayrıca gece tıraş olmak cildinizin hassasiyeti açısından oldukça önemlidir.


13-Akşamdan kalmalığı düzeltmek

Beklemek en doğru çözüm olsa da vücudu nemlendirmek de oldukça işe yarayacaktır.Son araştırmalar bazı asitli içeceklerin alkolün etkilerini azalttığını gösteriyor.


14-Diş fırçalamak

Asitli bir içecek içtikten sonra dişlerinizi fırçalamamalısınız. Her seferinde 2 dakika sürmeli ve yumuşak bir fırçayla diş etinizi ve dişlerinizi zarar vermeden fırçalamalısınız.


15-Oturmak

Günde birkaç saatten fazla oturmak ortalama ömrü kısaltır ve diyabet, dolaşım bozukluğu gibi rahatsızlıklara neden olur. Düzenli egzersiz yapsanız bile iş yerinde bütün gün oturmak sağlığınızı olumsuz yönde etkileyecektir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler