HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Hitler'in yasaklattığı fotoğrafı

İşte Adolf Hitler'in, 1924'de özel fotoğrafçısına çektirerek albümüne koydurttuğu ancak yayınını yasaklattığı fotoğrafları...

İşte Hitler'in yasaklattığı fotoğrafı

İşte Adolf Hitler'in, 1924'de özel fotoğrafçısına çektirerek albümüne koydurttuğu ancak yayınını yasaklattığı fotoğrafları...


Führer olarak meydanlarda milyonlarca kişiye sert konuşmalarıyla hitap eden Hitler'in, imajının bozulacağını düşündüğü için şortlu fotoğraflarınyayınlanmasını yasatlattığı ifade edildi.


Çekim sonrasında fotoğraflara bakarak sadece özel arşivine konulmasını isteyen Hitler'in, "ciddiyetimi bozar"diyerek resimlerin kimse tarafından görülmemesini istediği belirtiliyor.





Adolf Hitler, 1933 itibarıyla Almanya'nın başbakanı ve 1934'den ölümüne kadar Almanya'nın Führer'iydi. 1921-1945 yılları arasında Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin başkanlığını yapmıştır...


Sovyet güçlerinin 23 Nisan 1945'te Berlin'e girmesiyle III. Reich'in yıkılacağı kesinleşmişti. İstila edilen Berlin'de Hitler, eşi Eva Hitler ile yeraltı sığınağında (Führerbunker) 30 Nisan 1945 günü intihar etti. Cesedi, vasiyeti üzerine takipçileri tarafından yakıldı...


Adolf Hitler'in ölümü üzerine birçok tartışmalar oldu. Siyanür zehirlenmesi, silah yaralanması ya da her ikisi birden ölümünün nedeni olarak gösterildi. Kafatasından ve üst çenesinden mtDNA analizleri yapıldı (dişlerinden). Bu analizler şu an Moskova'da dosyalar halinde saklanıyor.


iyanür zehirlenmesi: Ağzında siyanür kapsülü kalıntıları bulunduğu iddia ediliyor. Silahla yaralanma: Hitler'in önce sevgilisi Eva Braun'u sonra da kendisini bir silah vasıtasıyla vurarak intihar ettiği iddia ediliyor. Yakılmış ceset: Yakılmış cesetten kesin sonuç için çene ve diş yapısı ile kemikten DNA analizi yapılmalıdır.


Hitler'in ölmeden önce siyanür içtiği diğer bulgulardan biriydi. Siyanür zehirlenmesi, asıl olarak siyanür içeren maddelerin ağız yoluyla, solunum ile ve deriden emilim yoluyla alınmasıyla olabilir. Ölü lekelerinin açık kırmızı olduğu görülmekteydi...


Hitler'in cesedi yardımcıları tarafından bir bomba kraterine konularak benzinle yakıldı. Rus güçleri içeri girip cesetleri bulduğundaysa diş kayıtlarıyla yapılan otopside teşhis edilen Hitler'in yangından sonraki diğer bulguları ise şu şekildeydi.


1. Ceset ciddi şekilde kömürleşmiş ve yanık et kokuyordu.2. Beyin boşluğu içerisinde yangından dolayı hasar almış beyin çok açık bir şekilde görünüyordu.3. Dil kömürleşmişti fakat alt ve üst dişler arasında sıkıştığı anlaşılmıştı. 4. Ağzının içinde cam kıymıkları, duvar parçaları, ince duvarlı bir ampul bulundu.


X ışınları yardımıyla yapılan araştırmalar dişle ilgili bazı karakteristik koşullara ulaşılmasını sağladı. Ferdinand Sognnaes bu dişle ilgili sonuçları karşılaştırdı. Dikkatli bir çalışmanın ardından bu dental kanıtın Hitler'e ait olduğu anlaşıldı.


Bütün sonuçlar Hitler'in beyne nişan aldığını göstermekteydi. • Kafatasının da bir kısmı eksikti.• Bulgular ağızdan beyne doğru nişan alınmadığını gösteriyordu.


2009 yılında FSB, ABD'de bu kafatası parçasının aslında bir kadına ait olduğu yönündeki araştırma sonuçlarının yayımlanmasının ardından yaptığı açıklamada, ''FSB arşivlerinde Hitler'in çene kemiği ve devlet arşivlerinde de Hitler'e ait kafatası parçası bulunmaktadır. 5 Mayıs 1945'te ele geçirilen bu kalıntıların dışında Hitler'in vücuduna ait başka parça mevcut değildir'' ifadesi kullanıldı...


Haberde, Hristoforov'un ''Bu kalıntılar tektir, karşılaştırma yapacak benzerleri de yoktur. Bunlar, Hitler'in ölümüne dair bu türden tek kanıtlardır ve işte bu yüzden de bunlar FSB arşivlerinde muhafaza edilmektedir'' dediği aktarıldı...


Kurşun delikli bu kafatası parçası, İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyet birliklerinin eline geçmesinden sonra, 55 yıl boyunca sır gibi saklanmasının ardından, 2000 yılında Moskova'da ortaya çıkarılmış ve bir kaç haftalığına sergilenmişti. Hitler'e ait olduğu belirtilen üniforma ile sağlık malzemelerinin bulunduğu çanta ve Hitler'e ait olduğu belirtilen diğer bazı şahsi eşya da sergilenmişti.



İngiliz Channel 4 kanalının belgeseline göre; kokain ve metamfetamin bağımlısı olan Alman Nazi lideri Adolf Hitler ayrıca her gün 74 farklı ilaç kullanıyordu Alman Nazi lideri Adolf Hitler'in uyuşturucu bağımlısı olduğu ortaya çıktı.


II. Dünya Savaşı'nda ABD istihbarat servisi tarafından hazırlanan 47 sayfalık rapora göre; Hitler'in kokainin yanında, günümüzde yaygın olarak kullanılan metamfetamin bağımlısı olduğu da ileri sürülüyor.


Hastalık hastası olduğu belirtilen Hitler'in 74 farklı ilaç kullandığı da iddia ediliyor.


MUSSOLİNİ STRESİNE KARŞI...

Hitler ile ilgili bir belgesel hazırlayan İngiliz Channel 4 kanalından yetkililer ele geçirdikleri dosyada "Hitler'in abartılı ilaç kullanımının gözler önüne serildiğini" belirtiyor.


Hitler'in tedavisinde yer alan doktorların ifadelerine göre; Nazi lideri metamfetamin bazlı "Pervitin"in yanı sıra morfin bazlı "Eukodal" isimli ilacı da kullanıyordu.


Alman lider hakkında inanılmaz iddiaların yer aldığı dosyada ayrıca, Hitler'in İtalyan diktatör Benito Mussolini ile görüşmeden önce çok stresli olduğu ve stresinin üstesinden gelmek için metafetamin aldığı da kaydediliyor.


ENERJİ VERSİN DİYE KULLANMIŞ

Hitler'in uyuşturucuya ve ilaca olan bağımlılığının ise Berlin'de Doktor Theodor Morell ile buluşmasının ardından başladığı ileri sürülüyor.


1936'dan ölümüne dek Hitler'i tedavi eden Morell'in birçok Yahudi'yi tedavi ettiği ve kendisinin de Yahudi olduğuna dair söylentiler mevcut.


Buna rağmen Morell ve eşinin Bir Noel kutlaması için Hitler'in Almanya'da Bavyera'da bulunan dağ evine davet edildiği ve burada Alman liderin kendisinden kişisel doktoru olmasını istediği de iddialar arasında yer alıyor.


Morell'in bunu üzerine Hitler'e şaşırtıcı uzunlukta bir ilaç listesi verdiği ve listede Alman liderin enerjiye ihtiyaç duyduğunda kullanacağı bazı maddelerin olduğu kaydediliyor.


İLAÇLAR YÜZÜNDEN PARKİNSON OLDU

Savaş uzamaya devam ederken, bu tür ilaçların Hitler'in parkinson hastalığına yakalanmasına sebep olabileceği dosyada yer alıyor.


Zira yüksek düzey bir askeri yetkili olan Heinz Guderian, "Sol kısmı olduğu gibi titriyordu.


Acayip bir şekilde yürümeye başlamıştı ve daha önce olmadığı kadar eğiliyordu.


Mimikleri aksıyordu ve çok yavaştı" diyerek ilacın Hitler'e olan etkisini tarif ediyor.


DOKTORU ÖNERDİ

Hitler'i uyuşturucuya doktoru Theodor Morell (üstte gözlüklü) alıştırmış.


Nazi liderinin enerjiye ihtiyaç duyduğunu söyleyen Morell, Hitler'in her gün onlarca hap almasına yol açmış.
















Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler