HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnanılmaz gelecek senaryoları!

İşte sınırlarınızı zorlayacak o senaryolar...

İnanılmaz gelecek senaryoları!

İşte sınırlarınızı zorlayacak o senaryolar...

İnsanlık her zaman geleceği merak ediyor...


Özellikle teknoloji çağında, herşeyin başdöndürücü bir hızla geliştiği 2000'li yıllarda geleceği tahmin etmek hem çok zor hem de çok merak uyandırıcı.


İşte olası gelecek senaryoları. Bunlar belki hiç gerçekleşmeyecek ama gerçekleşmesi için temeller şimdiden atılmış...


Ucuz, Yeşil Enerji - 2016 Artan petrol fiyatları 2016 yılında rüzgar enerjisinin petrolden daha ucuz olmasını sağlayacak. 2020'li yıllarda rüzgar enerjisi evlere girecek.


Helyum3 Madenciliği - 2020 Rusya 2020 yılından itibaren Ay'da Helyum3 arayıp çıkartacağını açıkladı.


Helyum3'ü Ay'da çıkartıp Dünya'ya getirmenin maliyeti ton başına yaklaşık 4 milyar dolar olacak. Ancak nükleer füzyon reaktöründe kullanılacak olan Helyum3 parasını fazla fazla çıkartacak.


Mars'ta İnsan Kolonisi - 2023 Hollandalı firma Mars One, 2023 yılında Mars'a 4 insan göndermeyi planlıyor. Bu 4 kişi, ilk kalıcı yerleşimin temelini oluşturacak.


Daha sonra 2025 yılında 4 kişi daha gönderilecek ve bu kişiler hayatlarının sonuna kadar Mars'ta kalacak. Mars One projesi aslında bir TV show olacak.


Bu gidecek kişilerin seçiminden, Mars'a gidilişine, oraya yerleşime kadar hiç kesilmeyen bir televizyon gösterisi olması planlanıyor.


Maliyet kişi başı yaklaşık 1.5 - 2 Milyar dolar olacak ve seyahat 1 yıl kadar sürecek.


Masdar Şehrinin Tamamlanması - 2025 Abu Dhabi'de yapılan geleceğin şehri Masdar 2025 yılında tamamlanacak. Tamamen yeşil enerji ile beslenecek olan şehirde Karbon hiç olmayacak.


Şehirin tüm atıkları ve suları 0 geri dönüşümlü olacak. Toplam 20 Milyar dolara mal olacak proje 6 kilometrekarelik bir alanda 50.000 kişiye ev sahipliği yapacak.


Dünya Kaynakları Krizi - 2030 Hızla artan dünya nüfusu sonucu, eğer yeterli önlemler alınmazsa Birleşmiş Milletler 2030 yılında bir kaynak krizi öngörüyor.


Su, yemek ve enerjinin çok pahalanması sonucu 3 milyardan fazla insanın açlık sınırına dayanacağı öngörülüyor.


Biyonik Gözler -2035 Şu an teknolojimiz zaten kör insanlara çok limitli de olsa görüş sağlanabiliyor.


2020'li yıllarda normal görüşü üretebiliyor olacağız ancak 2035 yılında insan gözünden çok daha iyi gören, Kızılötesi ve Morötesi dalgaları da algılayabilen biyonik gözler üretilebilecek.


Çok daha yüksek çözünürlükte bir görüşe sahip olacağız. Bu yenilik sadece gözlerde değil, tüm organlarda olabilecek. Şu anki organlarımızdan daha iyi çalışan organlar 2035 yılında mevcut olacak.


Ölümsüzlük - 2040 Bir önceki madde aslında bunun cevabı. Gelişen genetik bilimi, insan organlarının laboratuvarlarda üretilmesi ile birlikte ölümsüzlük hayal olmaktan çıkacak.


İngiliz Bilim Adamı Aubrey De Grey, 2040'lı yıllarda %50 ihtimalle yaşlanmayı durdurmayı bulmuş olacağız diyor.


Time Dergisi 2045 yılında ölümsüzlüğün yaygınlaşacağını iddia ediyor. Bu bir çoğumuz için mükemmel zamanlama olacaktır...


Evlerde Quantum Bilgisayarı - 2037 İlk gerçek Quantum Bilgisayarları 5 ila 10 yıl arasında gerçek olacak, 2037 yılında da evlerimize girecek.


Peki bu bize ne sağlayacak?


Şu anki evimizde olan bilgisayar sistemlerinin hayal bile edemeyeceğimiz kadar hızlanmasını sağlayacak.


İyice küçülen ve enerji verimliliği artan quantum bilgisayarlar vücudumuza entegre olacak sanal gerçekliğin hayatımıza iyice girmesini sağlayacak. Biyonik Gözler ile entegre olduğunda olabilecekleri hayal edin..


Teknolojik Gariplik - 2045 Ray Kurzweil 2045 yılında teknolojik bir garipliğin olacağını öngörüyor.


Bilgisayarların İnsanlardan daha zeki hale geleceğini, kendilerini geliştirmek için insanlara ihtiyaç duymayacaklarını belirtiyor.


Peki bu herşeyi bilen, herşeyi gören, herkesi takip edebilen, süper güç kendini var eden insanlığa yardım eder mi? İnsana ihtiyaç duyar mı?

Belki de bizle hiç ilgilenmeyip, galaksiye dağılırlar?


Global Çöküş - 2050 - 2060 Teknolojik olarak ne kadar gelişirsek gelişelim, ne kadar temiz enerji kullanırsak kullanalım neredeyse tüm gelecek bilimciler 2050'li yılların dünya için bir çöküş dönemi olacağını düşünüyor.


Dünya nüfusu 10 milyarı geçmiş olacak, global ısınma sonucu yiyecek kaynakları iyice limitli hale gelmiş olacak.


Dünya ekonomisi göçecek, savaş başlayacak. 2050'li yıllardaki dünya savaşı nasıl olacak bilmiyoruz ama, bir sonraki dünya savaşının Einstein'ın da dediği gibi taş ve sopalarla olacağı kesin.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler