HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnternette faturanız böyle şişiyor

Beklenmedik yüksek ücretlerle karşılaşıp fatura şoku yaşayan internet kullanıcılarının Sikayetvar.com‘a gönderdikleri şikayetlerden derlenen bilgilere göre faturaları kabartan nedenler...

İnternette faturanız böyle şişiyor

Beklenmedik yüksek ücretlerle karşılaşıp fatura şoku yaşayan internet kullanıcılarının Sikayetvar.com‘a gönderdikleri şikayetlerden derlenen bilgilere göre faturaları kabartan nedenler şu şekilde sıralandı:


1. Kotanızı Aşmayın: İnternet kullanımında sınırları zorlamayın. İnternet üzerinden görüntülemek istediğiniz her şey (web siteleri, videolar, müzikler, online oyunlar) boyutuna bağlı olarak kotanızı etkilemektedir.


Şikayet: “İnternet aboneliğine her ay kota aşım mazereti yüzünden yüksek fatura geliyor. Üye olurken aylık sabit fiyat söylenmişti. Her ay kota aşımı oldu diye yüksek fatura geliyor. İptal ettirmek istediğinde ise 400 TL fiyat ödemesini gerektiğini iddia ettiler.”


2. İnternette Dolaşırken Dikkat!: İnternette bir internet sitesine bağlandığınızda bilgisayarınız otomatik olarak o sitenin dosyalarını önbelleğe kaydeder. O sitenin dosyalarını otomatik olarak indirip önbellekte tutar. Bu da internet kullanımınızı arttırabilir.


Şikayet: “İnternet paketi satın aldım. Fakat bana belirtilen taahhütten 4 katı fazla fatura gönderdiler, müşteri hizmetlerini aradım paket aşımı söz konusu dediler. Benim paketi aşmam imkansız kotayı dolduramam bile video indirmem müzik dinlemem film izlemem. İnternette her internet sitesine girmemem gerekiyormuş.


3. Borcunuzu Geciktirmeyin: İnternet faturasını geç ödeyen internet kullanıcıları çeşitli ücret ve faizlerle karşılaşabiliyor.


Şikayet: “Üç faturam gecikti diye internetimi iptal ettiler. Yeniden devam edebilmem için modem ücreti ödemem gerektiğini söylediler. Her durumda benden bu ücreti talep ettiler yaklaşık 140 TL olacağını söylemişlerdi bende mecburen kabul ettim. 3 ay içerisinde bana bunu bildireceklerini söylediler ödeme bildirimi gelmeden bir kaç ay sonra gelen mesajda 345 TL borcum olduğunu gördüm hukuksal işlem başlamış.”


4. Oyun Oynarken Dikkat: İnternette online oynana oyunlarda internet faturalarını kabartıyor. Oyunun kalitesi ve boyutuna göre değişebileceği gibi, oyunu web sayfasından oynasanız da oyun ilk önce web sayfasından indirilip hazırlanıyor.


Şikayet: “İnternetim kotalıydı. Birde faturamın 3 katı fatura gelince şok oldum. Aldığım bilgiye göre, Limit aşımı kaynaklı kullanımlar nedeniyle fatura ücretinde artış gözlenmiş. İnternette oyun kullanımına istinaden ücret artışı olmuş.”


5. Hesabınızı Şifreleyin: İnternet kullanımında kotalı paket kullananlar kablosuz modemine şifre koymayınca hem fatura hem de hız sorunu yaşadı.


Şikayet: “Kotalı internetim vardı modem takıldığında şifre koymayı bilmeyerek kaldırmışım. Çevreden kablosuz ağ aratıp benim hesabıma girmişler ve birçok indirim yapmışlar. İnternet hızım iyice düştüğünde müşteri hizmetlerini aradığımda öğrendim. Ayrıca yüksek bir fatura ödemek zorunda kaldım.”


6. Çift Fatura Şoku Yaşamayın: İnternet servis sağlayıcısını değiştirirken eski servis sağlayıcındaki borçlarını ödeyip bağlantıyı iptal ettiğine dair beyan vermeyenler çift fatura ödemek zorunda kalıyor.


Şikayet: “İnternet faturalarım yüksek meblağ gelmesinden dolayı servis sağlayıcımı değiştirdim. Eski servis sağlayıcımdan 262,19 TL’lik borcum olduğuna dair bir mesaj geldi. Borcu ödedikten sonra iptal işlemlerini gerçekleştirirken iptal edildiğine dair dilekçe vermemişim.”


7. Kullandığınız Paketinizi Kontrol Edin: Birçok internet kullanıcısı internet paketinin habersiz değiştirildiği için yüksek fatura şoku yaşadığını iddia ediyor. Aldığınız hizmeti, kullandığınız paketinizi sürekli sorgulayın.


Şikayet: “Bilgim dışında işlem yapıldı tarifem değiştirildi ve yüksek fatura geldi. Konuşup imza attığım internet bağlantısı sisteme farklı girilmiş ve beklediğim fatura 2 katı fazla geldi.”

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler