HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

iOS 8'e dair bilinmesi gerekenler

Apple WWDC panelinde yeni işletim sistemi iOS 8'e dair bir çok yenilik tanıttı. İşte bilinmesi gerekenler...

iOS 8'e dair bilinmesi gerekenler

Apple WWDC panelinde yeni işletim sistemi iOS 8'e dair bir çok yenilik tanıttı. İşte bilinmesi gerekenler...


iOS 8 tuş takımıyla artık yazdığınız kelimeler tahmin edilerek öneriler sunulacak. Ancak bu özellik şimdilik Türkçe'yi desteklemiyor.


iOS 8 bildirimlere anında dönmeyi sağlıyor. Başka bir uygulamada kullanırken, sosyal medya hesaplarına yanıt vermek ya da gelen bir teklifi kabul etmek uygulamaya gitmeksizin yorum yapmak ve beğenmek mümkün.


Apple'ın depolama sistemi iCloud bağlamsal olarak uygulamalarla bağlantılı şekilde çalışacak. Uygulamalar ortak dosyada işlem yapabilecek.


iTunes'tan indirilen uygulamalar ortaklaşa kullanabilecek.Tüm cihazlardaki fotoğraf albümleri ortak şekilde kullanılabilecek. Fotoğraflara iCloud ile tüm cihazlardan erişilebilecek. Albüm içinde zaman, albüm ismi gibi seçeneklere göre arama yapılabilecek


Siri artık dinlediğiniz müziği bulmanızı sağlayan Shazam ile uyumlu hale geldi. Siri dinlediğiniz şarkıyı, izlediğiniz programı Shazam sayesinde tanıyacak.


Apple HomeKit uygulamasıyla akıllı ev konseptine de el atıyor. Apple'ın ev içi uygulamalarının tek bir dokunuşla gerçekleştirilmesini sağlayacak.


Photos uygulaması iCloud desteğiyle birlikte 5 GB ücretsiz olarak sunulacak. Bu kapasite aşıldığında 20 GB için aylık 1 dolar, 200 GB için ayda 4 dolar ödenecek. Üst sınır 1 TB.


HealthKit adı verilen yeni uygulama ile kilo, kalori, kan basıncı, nabız gibi veriler toplanarak sağlıklı bir yaşam ve kilo kontrolünün sağlanması için imkan sunulacağı, uygulama için Mayo Clinic ile de birlikte çalışıldığı ifade edildi.


Çocukların izinsiz uygulama satın alması da artık oldukça zor olacak. Aile paylaşımı (Family Share) uygulaması bunun önüne geçecek. Bu uygulamaya 6 kişiye kadar eklenebilecek.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler