HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD bu görüntüleri paylaştı!

IŞİD terör örgütü, yeni fotoğraflar yayınladı.

IŞİD bu görüntüleri paylaştı!

IŞİD terör örgütü, yeni fotoğraflar yayınladı.


Fotoğraflarda örgüt üyelerinin tatbikat yaptıkları görülüyor.


Uzmanlara göre, Amerikan ve Fransız vatandaşları için gelen ölüm tehdidinden bir gün sonra yayınlanan video gözdağı verme amacı taşıyor.


Görüntülerin, ABD'nin Suriye'de örgüte düzenlediği saldırıyla hemen hemen eş zamanlı olması ise dikkatlerden kaçmadı.


Karelerin çoğunda ağır silahlar ön planda..


Eğitim alanlarının da gösterildiği fotoğraflar internette yayınlandıktan sonra dünya medyasının gündemine oturdu.


İşte o kareler...






Suriye ve Irak'ta barbarca kan dökmeye devam eden IŞİD militanları, sosyal medyada vahşet dolu paylaşımlarda bulunmayı sürdürüyor.


Twitter'da "Mujahidah Bint Usama" takma adıyla paylaşımlarda bulunan bir kadın militan, yayınladığı fotoğraf ve mesajlarla İngiltere ve dünyanın gündemine oturdu.


Elinde infaz edilmiş bir adamın kesik başını tutan kadının 21 yaşında bir İngiliz vatandaşı olduğu iddia edildi. (Mujahidah Bint Usama takma adı Usama Bin Ladin'in mücahid kızı anlamına geliyor.)


Kadın militanın paylaştığı fotoğrafta arkada iki küçük çocuğun olması da dikkatlerden kaçmıyor. Çocuklar tuhaf gözlerle kadının elindeki kesik başa bakıyor.


Bununla beraber kadının doktor önlüğü giydiği, twitter profilinde de doktor olduğunu belirttiği görülüyor. Fotoğrafın altında ise "Hayalimdeki meslek, terörist bir doktor!" yazıyor.


Kendini Usama Bin Ladin'in mücahit kızı olarak tanımlayan kadının 11 Eylül'ün yıldönümünde "O zaman 8 yaşındaydım ama her şeyi dün gibi hatırlıyorum. Bu da tiranlara ders olsun" yazdığı görüldü.


Terör örgütü bünyesinde, aralarında tıp öğrencisi Zahra Halane ile ikizi ve Rakka'da kadın bölüğünün koordinasyonunu sağladığı düşünülen Aqsa Mahmood'un da olduğu 60 İngiliz kadın bulunuyor.


İngiliz basınında yer alan haberlere göre kadın militanların Rakka'daki merkezde tutulduğu ve burada eğitimden geçtiği düşünülüyor.


Öte yandan Suriye'de üst düzey IŞİD üyeleri oldukları iddia edilen kişilerin mülteci kampının sadece 2 kilometre uzağında bulunan bir villada çektirdikleri fotoğraflar yayınlandı.


Yaptığı tüm faaliyetleri internette paylaşan IŞİD militanlarının Atmeh köyündeki bir villada sürdürdüğü yaşam tarzı şaşkına çevirdi.


Atme mülteci kampına bakan bir tepedeki evde kalan militanların, sık sık havuza gidikleri, spor yaptıkları, hatta fırında pizza pişirdikleri görüntüler paylaşılıyor.


Militanlar lüks ev ve arabaları, yabancıları cihada çekmek için yürüttükleri kampanyanın bir parçası olarak kullanıyor.


Terör örgütü IŞİD, Irak'ta çatışma halinde olduğu peşmergelerden birinin başını kesti.


'Kürt liderlerin Amerika Birleşik Devletleri'ni desteklemeye devam etmesi halinde" diğerlerinin de başlarının kesileceği tehdidinin yer aldığı videonun Musul'da bir caminin önünde çekildiği düşünülü


Uzun tehdit mesajlarının ardından peşmergenin başı kılıçla kesiliyor.


Terör örgütü IŞİD, Irak'ta çatışma halinde olduğu peşmergeleri nasıl yakaladığını da aynı videoda yayınladı.


Örgütün, peşmergeleri tıpkı ABD Guantanamo üssündeki tutuklulara giydirdikleri turuncu kıyafetler içinde rehin tuttuğu görülüyor.


IŞİD daha önce sosyal medyada, bir çocuğun nasıl insan öldüreceği konusunda pratik yaptığı görüntüleri yayınladı. Yayınlanan görüntüde üzerine IŞİD teröristlerinin elbisesini giymiş bir çocuk görülüyor.


Yüzü kapalı olan çocuğun arkasında ise IŞİD teröristlerinin bayrağı bulunmakta. Çocuk, turuncu renkli oyuncak bebeğin (IŞİD militanları tarafından infaz edilen ABD'li gazeteci James Wright Foley'e benzetilmek istenmiş) başını kesiyor.


IŞİD KANA DOYMUYOR

IŞİD Deyr ez-Zor idam meydanında üç Suriyeli vatandaşı, Suriye istihbaratı ile işbirliği yaptıkları suçlamasıyla çarmıha gererek idam ett


Elde edilen bilgilere göre IŞİD teröristleri, "Eş-Şeitat” aşiretinden 700 kişiyi vahşice katletti ve dün de üç Suriyeliyi hükümetle ilişki içinde oldukları suçlamasıyla idama mahkum etti.


İdam edilenlerin ismi açıklanmazken idam kararı Deyr ez-Zor bölgesinde uygulandı.


ABD ve müttefiki ülkelerin desteklediği tekfirci IŞİD teröristleri Irak ve Suriye'de katliam yapmaya, baş kesmeye, cami ve türbeleri yıkmaya devam ediyor.




IŞİD, ABD'li gazetecinin başını kesti Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları iki yıl önce Suriye'de kaçırılan Amerikalı gazeteci James Foley'nin başının kesilerek öldürüldüğünü gösteren görüntüler yayınladı.


Görüntülerde maskeli bir Terörist Amerikalı gazeteci James Foley'in başını keserek öldürürken görülüyor. Beş yıldır Ortadoğu'da çalışan Amerikalı gazeteci James Foley 22 Kasım 2012'de kimliği belirsiz silahlı kişilerce Suriye'de kaçırılmıştı.


Görüntülerde görülen bir başka gazeteci Steven Joel Sotloff'un kaderinin ise "Başkan Obama'nın elinde” olduğu söyleniyor. IŞİD'e göre, Sotloff'un infazında Obama'nın bir sonraki ‘hamlesi' belirleyici olacak.


OBAMA'DAN IŞİD'E ÇOK SERT YANIT!

ABD Başkanı Obama, Amerikalı gazeteci James Foley'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünce infaz görüntülerinin yayınlanmasının ardından açıklamada bulundu.


Kimse onun yaptıklarını savunamaz. IŞİD'in bir ideolojisi yok. O ideoloji tamamen iflas etmiştir. Amerika olarak hakkımızı korumak için sürekli alarmda olacağız. IŞİD'e karşı mücadele edeceğiz. Teröre karşı umutla mücadele etmeye devam edeceğiz.


Irak'taki insanlar IŞİD'le olan mücadelemizi desteklemek için bir araya gelmelidir. Ortadoğu'daki bütün halklar bu kanseri yenmek için bir olmalıdır. IŞİD'in 21. yüzyılda yeri yoktur.


BEYAZ SARAY: GÖRÜNTÜLER GERÇEK

Beyaz Saray, Amerikalı gazeteci James Foley'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünce infaz edilirken çekilen görüntülerin gerçek olduğunu doğruladı.


Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı açıklamada, ABD istihbarat camiasının Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff'u gösteren videoyu incelediğini ve videonun gerçek olduğu sonucuna vardığını belirtti. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler