HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte 2013 sansürleri

Osmanlı Devleti döneminde 4. Murat yasaklarını bilmeyeniniz yoktur. 2013 yılında da tiyatrodan sinemaya, kitaplardan, şairlere, dizilerden müziğe kadar pek çok şey yasaklı listesine girdi.

İşte 2013 sansürleri

Osmanlı Devleti döneminde 4. Murat yasaklarını bilmeyeniniz yoktur. 2013 yılında da tiyatrodan sinemaya, kitaplardan, şairlere, dizilerden müziğe kadar pek çok şey yasaklı listesine girdi. İşte o listeden birkaçı...


"Şeker Portakalı"nı okutan öğretmen hakkında soruşturma açıldı.


Grup Yorum'un yeni albüm kayıtlarına el konuldu,stüdyo talan edildi.Grup Yorum'un Harbiye Açık Hava Tiyatrosunda vereceği konser,İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Muhsin Eroğlu Sahnesi yönetimi tarafından iptal edildi.


Kardeş Türküler'in Marmaris'teki konseri engellenmeye çalışıldı.


Piyanist Fazıl Say hakkında Twitter'da paylaştığı mesajlar nedeniyle "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla İstanbul 19'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan yeniden yargılamasında 10 ay hapis cezası verildi.


Pek çok siyasal ve toplumsal olaya da değinen sıra dışı polisiye dizisi “Behzat Ç. - Bir Ankara Polisiyesi” gelen baskılar sonucunda ekranlara veda etti.


Danıştay 13. Dairesi, RTÜK’ün “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin 6 bölümünün “toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğu” gerekçesiyle kestiği idari para cezasını oybirliğiyle onayladı.


TRT, sevilen dizisi ‘Leyla ile Mecnun’u yayından kaldırdı. Kaldırma kararında, dizinin oyuncuları ve teknik ekibinin Gezi Direnişi’ne destek vermesinin etkili olduğu belirtildi.


RTÜK “Duygusal boyutundan arındırılmış” yorumu yaptığı sevişme sahneleri nedeniyle, filmi yayımlayan Olay TV’ye uyarı cezası verdi.


TV kanallarındaki sansür görülmemiş boyutlara erişti. ATV’de gösterilen “The Island” (Ada) filminde, Pablo Picasso’nun “Oturan Kadın” tablosu “göğüsleri andıran çizimler” yüzünden buzlanarak örtüldü!


RTÜK, "Charlie'nin Melekleri" adlı dünyaca ünlü filmde geçen bir dans sahnesinin fonunda duyulan ezan sesinin toplumun milli, manevi değerlerine ve genel ahlaka aykırı olduğu gerekçesiyle yayıncı televizyon kanalını cezalandırdı.


Sinemaya destek yönetmenliğinde yapılan değişiklikle 18 yaş kriteri getirildi.


Sinemaya destek yönetmenliğinde yapılan değişiklikle 18 yaş kriteri getirildi.


Kitap fuarıyla eşzamanlı düzenlenen, 23. Uluslararası Sanat Fuarı’ndaki (ARTİST 2013) “Müdahale Var mı?” isimli sergide, Nova Kozmikova’nın bir yapıtı Başbakan Erdoğan’a hakaret ettiği şikâyeti üzerine kaldırıldı.


İHA’nın, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı “Çirkin” adlı oyunu “ensest ve grup sekse” yer verdiği iddialarıyla gündeme getiren haberine tiyatroculardan sert tepki geldi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Necip Fazıl Kısakürek'in oyunlarından 'okuma tiyatrosu' olarak sahneye taşınan oyunun provalarını 'kıskaca' aldı. Ankara DT'nin Konya’da sahneye taşıdığı ve Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği oyunun provalarında, 'ezan üzerinden dinin aşağılandığı' iddia edildi. Bakanlık, oyunun sahnelenmesinden bir buçuk ay sonra DT'ye müfettiş göndererek oyuncuları sorguladı.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bürokratları, hükümetin ‘Alevi açılımı’ kapsamında, 2009 yılında, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan, o günden bu güne kapalı gişe sahnelenen ‘Kerbela’ adlı oyunu “uygun” bulmadı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Gezi eylemlerine destek verdikleri ve katıldıkları” gerekçesiyle bu yıl aralarında Genco Erkal, Ferhan Şensoy ve Levent Kırca’nın da bulunduğu yaklaşık 15 özel tiyatroyu destek yardımından yoksun bıraktı.


Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde, “Zengin Mutfağı” ve “Ateşli Sabır”ın yönetmeni Ragıp Yavuz hakkında Gezi Parkı Direnişi’ne destek veren konuşması nedeniyle soruşturma açıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler