HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte ağrı kesici besinler

Besinlerin ve içlerindeki maddelerin ağrı kesici etkilerinin bulunduğunu belirten Prof.Ahmet Salim Göktepe, ağrı çeken hastaların bu besinleri ilaç niyetine kullanmak yerine, günlük diyetlerinin içerisine makul miktarlarda ekleyerek tüketmelerini önerdi.

İşte ağrı kesici besinler

Besinlerin ve içlerindeki maddelerin ağrı kesici etkilerinin bulunduğunu belirten Prof.Ahmet Salim Göktepe, ağrı çeken hastaların bu besinleri ilaç niyetine kullanmak yerine, günlük diyetlerinin içerisine makul miktarlarda ekleyerek tüketmelerini önerdi.


ÜZÜM

Si­yah üzüm­de bu­lu­nan an­to­si­yo­nin ve ku­er­se­tin ile hem si­yah hem be­yaz üzüm­de bulunan res­ve­rat­rol ad­lı madde­le­rin ağ­rı ke­si­ci et­ki­le­ri üze­ri­ne yo­ğun bi­lim­sel ça­lış­ma­lar mev­cut. Ön ça­lış­ma­lar ek­lem kı­kır­da­ğı­nı ve omur­lar ara­sın­da­ki disk­le­ri de ko­ru­du­ğu­nu des­tek­li­yor.


ZENCEFİL

Ağ­rı ke­si­ci ve an­ti­enf­la­ma­tu­ar özel­lik­le­ri olanzen­ce­fil hak­kın­da 2010 yı­lın­da ya­pı­lan bir ça­lış­ma eg­zer­si­ze bağ­lı kas ağ­rı­la­rı­nı azalt­tı­ğı­nı id­di­a edi­yor. Gün­de 2-3 tat­lı ka­şı­ğı öne­ri­li­yor.


ACAİ ÇİLEĞİ

An­ti­ok­si­dan ve ome­ga-3'ten zen­gin. Ki­reç­len­me ve ağ­rı üze­ri­ne et­ki­le­ri ça­lı­şı­lı­yor.


SOYA FASULYESİ

Et­ki­si izof­la­von içe­ri­ği­ne bağ­lı. Gün­de 40 gram so­ya pro­te­ini­nin diz ki­reç­len­me­si olan­lar­da ağ­rı ve ha­re­ket kı­sıt­lı­lı­ğı­nı azalt­tı­ğı bil­di­ri­li­yor. An­cak özel­lik­le er­kek­ler­de et­ki­li.


KETEN TOHUMU

Omega-3 içeriyor. Ağrı kesici ve antienflamatuar.


KİRAZ VE VİŞNE

An­to­si­ya­nin ve bi­yof­la­vo­no­id içe­ri­ğiy­le ağ­rı ke­si­ci, an­ti­enf­la­ma­tu­ar ve ki­reç­len­me kar­şı­tı et­ki­le­ri gün­dem­de. Gut te­da­vi­sin­de­ki et­kin­li­ği ça­lı­şı­lı­yor. Mev­si­min­de gün­de bir avuç ye­ter­li.


BALIK

Başta somon olmak üzere yağlı balıkların Omega-3 içerikleriyle ağrıları azalttıkları bildiriliyor. Haftada 2-3 kez yemek yeterli.


ZERDEÇAL

Zer­de­ça­la ren­gi­ni ve­ren cur­cu­min ad­lı pig­ment ağ­rı ke­si­ci ve an­ti­enf­la­ma­tu­ar özel­lik­le­re sa­hip. Ki­reç­len­me­si olan has­ta­lar­da ya­pı­lan bir ça­lış­ma­da gün­de 200 mi­lig­ram cur­cu­min alın­ma­sı­nın ağ­rı­yı azal­tıp ha­re­ket­le­ri ar­tır­dı­ğı bil­di­ril­mek­te­dir.


KAHVE

Ağ­rı eşi­ği­ni yük­selt­ti­ği bil­di­ri­li­yor. Eg­zer­siz­den ön­ce bir fin­can öne­ri­li­yor. An­cak kah­ve­nin ya­rar­la­rı ka­dar za­rar­la­rı da tar­tı­şı­lan bir mad­de ol­du­ğu­nu unut­ma­ya­lım.


CEVİZ

Ce­viz bol mik­tar­da Ome­ga-3 içe­ri­yor. Çiğ tü­ke­til­di­ğin­de ağ­rı ve inf­la­mas­yo­nu azal­ta­bi­li­yor.


KEREVİZ

Kerevizdeki-bu­tilf­ta­lin romatizma, gut ve fib­ro­mi­yal­ji ağ­rı­sı üze­ri­ne etkili oluyor.


YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Yüksek antioksidan içeriği ve bazik yapılarıyla etkililer. Yüksek K vitamini içeriği kemikleri güçlü tutuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler