HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Samsung Galaxy S5

Dozunu her geçen gün arttıran akıllı telefon rekabetinde Samsung son kozunu oynadı. Samsung uzun zamandan beri beklenen ve amiral gemisi akıllı telefon olarak adlandırılan Galaxy S5'i tanıttı.

İşte Samsung Galaxy S5

Dozunu her geçen gün arttıran akıllı telefon rekabetinde Samsung son kozunu oynadı. Samsung uzun zamandan beri beklenen ve amiral gemisi akıllı telefon olarak adlandırılan Galaxy S5'i tanıttı.


Barselona'da düzenen 'Unpacked5' isimli bir etkinlikte tüketicilerin beğenisini sunulan Galaxy S5, birçok akıllı telefondaki özelliği bir araya getiriyor.


Samsung'un yeni akıllı telefonu Apple'ın piyasaya sürdüğü son akıllı telefonda yer alan parmak izi okuma özelliğini bulunduruyor. Cihazın dikkat çeken diğer özellikleri arasındaysa su ve toz geçirmemesi yer alıyor.


Buna ek olarak kullanıcılar, Samsung Galaxy S5 ile kalp ritimlerini ölçümleyebilecek.


5.2 inçlik ekran boyutuna sahip olan Samsung Galaxy S5, 2560 x 1440 piksel ultra HD ekran çözününürlüğü sunuyor.


Samsung'un yeni modeli, Android 4.4 işletim sistemiyle tüketicilerin beğenisini sunulurken, cihazda yer alan 16 megapiksellik kamera ile Ultra HD video çekimi yapılabiliyor.


2.5 Ghz'lik dört çekirdekli işlemci, 2 GB ram, NFC, 4G ve Bluetooth 4.0 yeni akıllı telefonun özellikleri arasında yer alıyor.


Fokus özelliği ise oldukça dikkat çekici... Kamerası 0.3 saniyede odaklanabiliyor. Bir akıllı cep için en hızlısı denebilir.


Yeni rich tone özelliği, ışığı kontrol ederek gerçek hayattaki kontrastı veriyor. Böylece gözünüzle gördüğünüz fotoğrafı neredeyse aynı kalitede ekrana çekiyorsunuz.


Toz geçirmez tasarımıyla dikkat çeken Galaxy S5 suya dayanıklı yapısıyla da dikkat çekiyor. Ancak şunu da unutmamak lazım: "Suya dayanıklı olmak, su geçirmez olmak değildir. Bu yüzden onu su altında bırakmayın."


Ultra power saving mode, en temel özellikler dışında her şeyi kapatarak telefonun 24 saat hayatta kalmasını sağlıyor ve şarj sorununu çözüyor.


Bu işlev, telefonun tüm akıllı özelliklerini kapatıyor ve sadece SMS ve arama işlevlerini açık bırakıyor.


Parmak izi tarayıcısı, verileri cihazınızda şifreli olarak saklıyor ve onları asla paylaşmıyor.


Özel mod, sadece telefonun sahibinin belirli fotoğraflara vs. ulaşmasına izin veriyor. Böylece telefonunuzu başkası eline alsa bile istemediğiniz fotoğraf veya içeriklere bu özellik sayesinde bakamayacak.


Bir başka özellik olan Çocuk modu ise telefonunuzu ailenizle paylaşmanızı kolaylaştırıyor. Bu sayede çocuklarınız, dokunmamaları gereken ayarlara ve uygulamalara ulaşamıyorlar.


Galaxy S5 11 Nisan tarihi itibariyle 150 ülkede satışa sunulacak. Fiyatlar ise açıklanmadı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler