HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarihteki en ölümcül 10 kadın

Dünya tarihinde yaptıklarıyla tüyleri ürperten korkunç kadınları sizler için derledik.

Tarihteki en ölümcül 10 kadın

Dünya tarihinde yaptıklarıyla tüyleri ürperten korkunç kadınları sizler için derledik.

lizabeth Bathory

Elizabeth Bathory'nin hikayesi korku filmlerini aratmıyor. Anlatılanlarda 80-600 genç kızı öldürttüğü ve gençleşmek amacıyla bu genç kızların kanlarında banyo yaptığı söyleniyor.


Anna Marie Hahn

20. yüzyılın başlarında ABD'ye gelen Anna Marie Hahn, burada evlenir ve bir çocuğu olur. Hahn, yaşadığı yerdeki yaşlıları zehirleyerek öldürüp paralarını çalar. Yakalanan Hahn, 1937 yılında idam edilir.


Belle Gunness

Belle Gunness "Kara dul" ünvanını sonuna kadar hak ediyor. 40'tan fazla erkek talibini sigortadan para alabilmek için öldürmüştür. Erkek taliplerini gazeteye verdiği bir reklam ile bulduğu kayıtlara geçmiştir.


Mary Tudor

"Bloody Mary" yani "Kanlı Mary" içkisine adını veren kraliçe Mary, kafir oldukları gerekçesiyle yüzlerce insanı öldürtmüştür.


Leonarda Cianciulli

Sadece 3 kişiyi öldürmüş olsa da öldürdükleri kişilerden kek yapıp misafirlerine yedirdiği için dünyanın en ölümcül kadınları listesine girmeyi hak etmiştir.


Genene Jones

Teksas'ta hemşirelik yapan Genene Jones, çalıştığı hastanedeki çocukları zehirleyip yeniden iyileştirmeye çalışıyordu. Sadece 1 ölümden resmi olarak sorumlu tutulsa da 60'dan fazla ölüme sebebiyet vermiş olabileceği kaydedilmiştir.


Jane Toppan

Eğitimli bir hemşire olan Jane Toppan, hastalarını öldürmekten ve üzerlerinde deneyler yapmaktan cinsel haz aldığını ve 31 kişiyi öldürdüğünü itiraf etmiştir.


Lavinia Fisher

Lavinia Fisher, seri katil olarak kayıtlara geçen ilk kadındır. Kocasıyla birlikte işlettiği oteldeki misafirleri öldürüp paralarını çaldığı için tutuklanmış ve kocasıyla birlikte 1820 yılında asılmıştır.


Juana Barraza

Meksikalı güreşçi Juana Barraza 49 kişiyi öldürmekten suçlanmış ve 11 kişiyi öldürmekten ceza almıştır.


Judy Buenoano

Judy Buenoano kocasını, oğlunu ve nişanlısını arsenikle zehirleyerek öldürmüştür. Sonunda yaptıkları anlaşılan Judy Buenoano, 1971 yılında idam edilmiştir.


Kötü kadınlar herkese ilgi çekici gelmiştir... Zamanın başlangıcından beri toplumun kadın cinsiyetine yüklediği rolleri kabul etmeyip meydan okumaları lham verici gelir.

Yaşadıkları dönemlerde, o dönemin çok ilerisinde alışkanlık ve davranışları olan "kötü kadınları” ve onların hikayeleri...

(Kaynak: uplifers.com - Zeynep Cansoylu Samancıoğlu)


Lady Godiva

11. yüzyılın başlarında yaşayan ve asil sınıfa ait olan bu çılgın kadın, kocasının yönettiği topraklardaki halktan çok fazla vergi aldığını ve bu durumun adil olmadığını düşünüyordu.


Bu duruma karşı bir şey yapmaya karar verdi. Tamamen soyunup atına bindi, uzun saçlarını vücudunun stratejik kısımlarını kapatacak şekilde ayarladı ve sokaklarda gezindi.

O zamanın rivayetlerine göre Lady Godiva'yı izleyen adamlardan kör olanlar bile oldu. Protestosu yerine ulaştı mı, kocası vergileri azalttı mı bilinmez ama Lady Godiva tarihe silinmeyecek şekilde izini bıraktı.


Lady Godiva, – bilmeden de olsa- tüm insanoğlunun içinde bastırılmış olan at üzerinde çıplak güzel kadın görme merakını da serbest bıraktı. Modern zamanlarda hemen hemen tüm ikonik model, oyuncu, şarkıcı genç ve güzel kadının at üzerinde benzer pozları var. Bu konseptteki erotik filmlerden bahsetmiyorum bile.


Colette

Mahlası Colette, tam adı ise Sidonia Gabrielle Colette olan bu kötü kadın, 1900′lerin başlarında Fransa'da yazarlık yapıyordu.


Colette, Moulin Rouge kaberesinden rol arkadaşı olan Mathilde de Morny ile bir gönül ilişkisi başlatıp sahnede de ateşli bir şekilde öpüşünce, olaylar çıktı ve gösterileri yasaklandı. Colette'in son bilinen vukuatı, 40′lı yaşlarındayken 16 yaşındaki üvey oğlu ile yaşadığı ilişki oldu.


Isadora Duncan

San Francisco doğumlu olan Isadora Duncan, modern dansın kurucusu olarak bilinir. Kötü kadın sınıfında kendisine yer bulma nedenleri arasında; biseksüel olması, komünist olması, evlilik dışı çocuk dünyaya getirmesi ve kendisinden genç Rus şair olan Sergei Yesenin ile evlenmesi bulunuyor.


Kısa süren ve iki çocuğunu da trafik kazasında kaybettiği trajik yaşamı, kendisinin de 50 yaşında trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle son buldu. Dans ederken ve günlük hayatında da çok sevdiği uzun, ipek şalı arabasının tekerleğine takılınca boynu kırıldı ve hayatını kaybetti.


Isadora'nın biyografisin okurken, "modern dansın kurucusu” kısmının bir cümle ile geçiştirilip diğer özelliklerinin uzun uzun anlatıldığını fark edip elimde olmadan sinirlendim.


Tarihte iz bırakmış Bir çok erkek biseksüeldi -hatta eşcinseldi-, gene bir çok erkek evlilik dışı çocuğa sahip oldu, bir çoğu komünistti ve kendilerinden yaşça küçük kadınlarla birlikte oldular. Ama kimse onları bu özellikleri ile hatırlamıyor. Olması gerektiği gibi, yaptıkları harika işlerle hatırlıyoruz, değil mi?


Josephine Baker

1900′lerin başında St. Louis Missouri'de doğan bu ilham perisi kadın, ilk sinema filminde (Zouzou) yer alan Afrikalı-Amerikan kadın olma ünvanına sahip.


Takma isimleri "Siyah İnci”, "Bronz Venüs” ve "Kırma Tanrıça”ydı. Özellikle muz eteği (o muz eteği 100 yıl kadar sonra Beyonce'nin Deja Vu klibinde gördük) ve ilginç sahne kostümleri ile dünyaca ünlü bir müzik-dans performans sanatçısı olarak ünlendi.


Neden kötü kadın olarak sınıflandırıldığına gelirsek… Kışkırtıcı ve yer yer çıplaklığa yer veren sahne kostümleri, Marthin Luther King Jr'ın izinden giderek Sivil Haklar Hareketi'nde yer alması ve İkinci Dünya Savaşı sırasında Fransız Direnişi'ne destek vermesi nedenler arasında.

Listemizdeki pek çok kötü kadının aksine, Baker yaşarken hakkı teslim edildi ve Fransız ordusundan onur madalyaları aldı.


Alma Mahler

1800′lerin sonunda Viyana'da dünyaya gelen Alma, ilk gençlik yıllarından beri müzik yazma konusunda aktif olup, tam 17 adet piyano şarkısı besteledi.


Alma'nın kötü kız olma nedeni, daha 17 yaşında iken o zamanlar 35 yaşında olan ünlü ressam Gustav Klimt'le yaşadığı yasak ilişki oldu. Art arda yaptığı evliliklerin arasında ve süresince sayısız sanatçı ile birlikte olduğu rivayet edilen Alma'nın başından kötü bir olay da geçti.


Bir dönem ilişki yaşadığı oyun yazarı Oskar Kokoschka, evlenme teklifini Alma kabul etmeyince Alma'nın birebir boyutlarında çıplak bir seks oyuncağı yaptırdı! Bu oyuncağın görülmesi ile başı ağrıyan Alma, kıskanç eski sevgilinin özel hayatlarını teşhir etme gazabına uğrayan milyonlarca kadın arasına katıldı.


Bonnie Parker

Efsanevi banka hırsızları Bonnie & Cylde'ın Bonnie'si, kötü kadın kelimesinin birebir sözlük tanımı. 1930′larda Amerika'da araba ile yol alarak banka ve dükkanları soyup, sonrasında da çiçek bırakmaları ile ünlü oldular.


Halkın gözünde -biraz da o dönemdeki ekonomik kriz ortamına tepki olarak- kahraman statüsüne ulaştılar. Bir de çiftin aşık olması ve Bonnie'nin de güzelliği bu denkleme eklenince, Amerika'nın en ikonik çifti doğmuş oldu.


Bonnie, sadece 24 yaşındayken Clyde ile birlikte, arabalı bir polis kovalamacasında hayatını kaybetti. Yirmilerinin ilk yarısında ölmelerine karşın, popüler kültür bu çifti hep yaşattı. Hatta ölüm biçimleri bile efsaneleştirildi.


Jay Z de son albümündeki On The Run şarkısında, bu ikonik çiftin ölümünü şu şekilde sözleri ile canlandırdı; "Ray Bans on police in sigh. Oh, what a beautiful death. Lets both wear white”


Bettie Mae Page

1950′lerin ilk poster-kızları (pin up) örneği olan Bettie, parlak siyah saçları, iri mavi gözleri ve kakülleri ile tam anlamıyla bir ilham perisiydi.


Pin up dergilerine verdiği seksi pozlara ek olarak kötü kız sınıfına girme nedeni, Playboy Dergisi'nin ilk playmate'lerinden olmasıydı.


1955 yılı Ocak ayında "Miss January” olarak ilk çıplak pozlarını verdi. Playboy Dergisi kurucu Hugh Hefner, Bettie'yi "İz bırakan, popüler kültür ikonu” olarak tanımlıyor.





Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler