HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsteseniz dahi asla göremeyeceğiniz 8 yer

Vatikan´da bulunan Kutsal Makam tarafından ilan edilen ve yayımlanan bütün eylemlerin bulundurulduğu merkezi depodur.

İsteseniz dahi asla göremeyeceğiniz 8 yer

Vatikan´da bulunan Kutsal Makam tarafından ilan edilen ve yayımlanan bütün eylemlerin bulundurulduğu merkezi depodur.


Vatikan Gizli Arşivleri raflarının 84 km belge içerdiği tahmin edilmiştir.


Kuzey Kore´de bulunan bölgeye yaklaşmak kesinlikle yasaktır.


Kuzey Kore dış dünyaya kapalı bir ülkedir ve normal bir ziyaret için bile bulunmak neredeyse imkansız.


Andaman Adaları´ndan Kuzey Sentiel Adası´nda yaşayan Sentinelese Kabilesi´nin yaşadığı bu ada 50-200 kişilik nüfusa sahip.


Kabile dış dünyadan kaçabilmek için zaman zaman şiddete başvuran bir pozisyondadır.


2004´te Tsunami felaketinden sonra Hindistan´ın bölgeye inceleme için gönderdiği bir helikopteri ateşli oklarla vurdular.


Dünyanın en büyük istihbarat istasyonu. Her biri 62 metre çapında olan 27 Radom İngiltere-Kuzey Yorkshire´de bulunmaktadır.


Sovyetler Birliği´nin liderlerinden Josef Stalin´in (1878-1953) Kremlin Sarayı´ndaki makam odasında 1992´de bulunan gizli tünel.


SSCB’in dağılmasının ardından 1992 yılında Kremlin Sarayı’nın tarihi Senat binasında onarım çalışmaları başladı. 18.yüzyılda inşa edilen binanın ikinci katında Stalin’in makam odası bulunuyordu.


Çalışmalar sırasında ustalar, eski tuğla duvarın içinden 50 ve 70 santimetre arası iki dikey geçiş buldu. Tünellerin binanın altından 9 metre derinliğindeki bir kuyuya doğru uzandığını yazan Rus gazete, “Kremlin arşivlerindeki inşaat ve proje belgelerinde bu tünel yer almıyor. Kim duvarı delerek böyle bir gizli tünel yaptı? Ne amaçla?” sorusunu yöneltti.

Tünelin eski fotoğrafını yayınlayan gazete, tamir çalışmalarının ardından Stalin’in gizli tünelinin kapatıldığını yazdı.


Coca-Cola üretim merkezi. Aynı zamanda gizli formülün de merkezidir.


Şirket, formülü özenle saklanan ticari bir sır olarak sunar ve sadece özellikle yöneticilerin içinde bulunduğu birkaç çalışan tarafından bilinir.


18. yüzyılda Britanyalı üst sınıf erkeklerin üye olduğu özel bir kulüp


Bölgenin etrafında adım başı bu uyarılar yer alıyor. "Dikkat bölgeye girilmez", "Dikkat fotoğraf ya da video çekilmez" tabelalarındaki uyarılara uymayanlar anında tesbit ediliyor.

Bu uyarılara uymayıp da belli bir mesafeyi aşarak fotoğraf çekmeye kalkışanlar önce sorgulanıyor sonra para cezasına çarptırılıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler