HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de yapılan yerel seçim anketi

İzmir'de 30 ilçede yapılan yerel seçim anketinde vatandaşların yüzde 44,9'u CHP'yi, yüzde 38'i de AK Parti'yi desteklediğini açıkladı.

İzmir'de yapılan yerel seçim anketi

İzmir'de 30 ilçede yapılan yerel seçim anketinde vatandaşların yüzde 44,9'u CHP'yi, yüzde 38'i de AK Parti'yi desteklediğini açıkladı.


30 Mart yerel seçimlerine 5 ay kala anket şirketleri araştırmalarını yoğunlaştırdı. Ak Parti, CHP ve MHP'nin adaylarını açıkladığı şu günlerde kritik illerde kimin kazanacağı da merak konusu oldu.


ERDOĞAN: MUTLAKA ALMALIYIZ

Yerel seçimlerde hiç kuşkusuz ki en kritik illerden biri de CHP'nin kalesi olarak gösterilen İzmir. Başbakan Erdoğan'ın teşkilatlara "mutlaka almalıyız" dediği İzmir için Bakan Binali Yıldırım'ın aday olacağına kesin gözle bakılıyor. CHP'de ise Aziz Kocaoğlu yeniden aday gösterilecek.


ARAŞTIRMA 30 İLÇEDE YAPILDI

ORC Araştırma Şirketi'nin İzimir'de yapmış olduğu kapsamlı yerel seçim ankatinden çarpıcı sonuçlar çıktı. İzmir seçmeninin siyasi parti ve aday tercihlerini tespit etmek amacıyla yapılan anket, 30 ilçede toplam 13000 denek ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi


FARK 6 PUAN

29 Kasım-5 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen ankette vatandaşlara ilk olarak "2014 Yerel Seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 44,9'u tercihini CHP'den yana kullandı. İzmir'de Ak Parti'yi destekleyenlerin oranı yüzde 38'de kaldı.


DOĞU VE GÜNEYDOĞU KÖKENLİ SEÇMENİN TERCİHİ

İzmir'de yaşayan Doğu ve Güneydoğu kökenli seçmenlerin yüzde 38,5'i CHP'nin adayını destekleyeceğini belirtirken, yüzde 36'sı da yerel seçimlerde Ak Parti'nin adayını destekleyeceğini açıkladı.


18-25 YAŞ ARASI SEÇMENLER

İzmir'de genç kuşağın önemli bir bölümü CHP'yi destekliyor. 18-25 yaş arası seçmenlere yöneltilen "Yerel Seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 44 gibi önemli bir kısmı CHP'yi desteklediğini belirtirken, Ak Parti'ye destekleyenlerin oranı yüzde 32,5 olarak belirlendi.


AZİZ KOCAOĞLU'NU SOLLAYAN İSİM

CHP seçmenine yöneltilen "Partinizin büyükşehir belediye başkan adayı kim olmalı?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 70'i tercihini Aytun Çıray'dan yana kullandı. Aziz Kocaoğlu'nun aday olmasını isteyenlerin oranı ise yüzde 62'de kaldı.


İzmir'de yaşayan AK Partili seçmenlerin yüzde 96'lık gibi önemli bir kısmı Binali Yıldırım'ın aday olmasını istediğini belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler