HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte CHP'nin yeni yönetimi

İşte CHP'nin yeni yönetimi
Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni dönemde Parti Meclisi’ni oluşturacak listede sürpriz isimler yer alıyor. İnönü’nün torunu Gülsüm Bilgehan, Anayasa Profesörü Süheyl Batum, eski bakan ve SHP kurucularından Nihat Matkap, özellikle Güneydoğu ile ilgili hazırladığı haberlerle tanınan gazeteci Mehmet Faraç, 2007 seçimlerinden en genç milletvekili adayı, 33 yaşındaki Didem Engin ve “Ayşe tatile çıktı” şifresiyle Kıbrıs Barış Harekatı’nı başlatan eski Dışişleri Bakanları’ndan Turan Güneş’in oğlu Hurşit Güneş ile damadı Sencer Ayata, Kılıçdaroğlu’nun yönetiminde yer alacak isimler arasında.
**İşte CHP’nin yeni yönetimi**

Abdullah Özer, 1 Ocak 1950'de Balıkesir Dursunbey'de doğdu. Ekonomist ve Sanayici; İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi. Serbest ticaret ve inşaat işleriyle uğraştı. YPS AŞ'nin Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Orta düzeyde İngilizce bilen Özer, evli ve 2 çocuk babasıdır. Abdullah Özer TBMM'de 23. dönem milletvekili.


12 Haziran 1963 yılında dünyaya gelen Çetin Soysal, İstanbul Büyükşehir ve Beşiktaş Belediye Meclis üyesi olarak görev yaptı. İstanbul Yaşam Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Soysal, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde de CHP'den İstanbul Milletvekili seçildi.


Faik Öztrak, 26 Mart 1954'te Ankara'da doğdu. Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Birmingham Üniversitesi'nde kalkınma finansmanı üzerine tamamladı. Devlet Planlama Teşkilatı'nda Uzman, Yıllık Programlar ve Finansman Dairesi Başkanı, İktisadi Planlama Başkan Vekili, İktisadi Planlama Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcılığı ve Hazine Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Milliyet gazetesinde ekonomi politikaları üzerine köşe yazarlığı yaptı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde konuk öğretim üyesi olarak ders verdi. TUSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu'nun direktörlüğünü yürüttü. Avrupa Politikaları Çalışma Merkezi (CEPS) için Türkiye'nin Avrupa Birliğine üyeliği üzerine yazdığı makaleleri yayınlandı. 23. Dönem'de Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu. İngilizce ve Fransızca bilen Öztrak, evli ve 1 çocuk babasıdır.


İsmet İnönü'nün torunu olan Bilgehan, Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. Bilkent Üniversitesi öğretim üyeliği, İnönü Vakfı başkan yardımcılığı, XXII. dönem Ankara milletvekilliği ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği (BAB) Asamblesi Türk Delegasyonu üyeliği yaptı.


1963 yılında Çorum’da doğan ve lise mezunu olan Şahin, yıllardır aktif siyasetin içinde yer aldı. 6 yıl boyunca CHP Mamak İlçe Başkanlığı yürüttü. Siyasetin haricinde sivil toplum örgütlerinde, derneklerde yer aldı. Şahin en büyük destekçilerinin eşi ve çocukları olduğunu her seferinde vurguluyor. Üç çocuk sahibi olan Gündüz Veli Şahin, hem iş yerinde hem de siyasette eşiyle yan yana yer alıyor. Mamaklı olan Şahin, Mamak’ta oturuyor. Esnaflık yapıyor ve iş yeri de Mamak’ta. Mamak’ın ve Mamaklının sorunlarını iyi bildiğini savunan Şahin, bu sorunları çözmek için aday olduğunu açıkladı.


1964 yılında Ardahan'da dünyaya gelen Tekin, ilk ve orta öğrenimini Ardahan'da tamamladı. Lise öğrenimine Kars'ta başlayan Tekin, bu sırada Bülent Ecevit'in genel başkanlığını yaptığı CHP'nin gençlik örgütüne katıldı. 1981 yılında Kars Alpaslan Lisesi'nden mezun olduktan sonra Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni kazanan Tekin'in siyasal yaşamı 12 Eylül nedeniyle kesintiye uğrasa da, 1984 yılında Sosyal Demokrasi Partisi'yle siyasete yeniden döndü. 1989 yerel seçimlerinde SHP'den Kadıköy Belediye Meclis üyesi seçildi. 2004 yerel seçimleriyle istanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olan Tekin, 2002-2005 yılları arasında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.


3 Ekim 1954'te İstanbul'da doğan Haluk Koç, CHP Samsun milletvekili. Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. İç Hastalıkları Uzmanlığını ve Hematoloji Yan Dal Uzmanlığını, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ile Hematoloji Bilim Dalı'nda tamamladı. 1990'da doçent, 1996'da profesör oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreterliği ve Kemik İliği Transplantasyonu Alt Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü. Avrupa Kan ve Kemik İliği Transplantasyonu Kongre Başkanlığı yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında, 200'ün üzerinde makalesi yayınlandı.


23 Nisan 1957 tarihinde Ankara'da doğan Güneş, eski bakanlardan Prof. Dr. Turan Güneş’in oğlu. 1980 yılında "Economics, Politics and Government" (Ekonomi, Politika ve Devlet) dalında lisans diploması aldı. 1983 yılında Galler Üniversitesi'nden "KİT'lerin Fiyatlandırmaları ve Açıklarının Finansmanı" konulu tezle Master (Magister in Scientia Economica) derecesi aldım. 1988 yılında "Türkiye'de Para Arzının Belirlenmesi ve Kontrolü" konulu tezle Boğaziçi Üniversitesi’nden doktora aldı ve beraberinde Marmara Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent kadrosuna atandı. Güneş halen Millyet Gazetesi'nde ekonomi yazarlığı yapıyor.


Korkmaz Karaca 1978 yılında İstanbul'da doğdu. İlk öğrenimini Maltepe'de Feyzullah Efendi İlkokulu'nda, orta ve lise öğrenimini ise Marmara Koleji'nde tamamladı. Üniversite eğitimine Uludağ Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında başlayan Karaca yüksek tahsilini ABD'de iş idaresi eğitimi ile son verdi Karaca, Halen uluslararası bir firma olan 'Gübre, Hurda ve Doğalgaz' sektöründe faaliyet gösteren 'Indagro Group' Türkiye Temsilciliğini sürdürmektedir. Karaca aynı zamanda 2007 yılında kurduğu 'Karaca Danışmanlık A.SF ile bir çok kamu ve özel sektör kuruluşuna yönetim danışmanlığı hizmeti veriyor.


Güneydoğu kaynaklı sosyal-siyasal ve toplumsal araştırmalarıyla tanınan Mehmet Faraç, 1965 yılında Urfa’da doğdu. Gazeteciliğe 1983 yılında Urfa’da Cumhuriyet muhabiri olarak başladı. Yerel gazete ve radyolarda yöneticilik yaptı. 1985 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği’nce (Fotoğraf), 1986’da da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nce (Haber) dalında Yılın Gazetecisi seçildi. Mehmet Faraç, 1995 yılından bu yana İstanbul’da, Cumhuriyet Gazetesi’nin Yurt Haberleri Servisi Şefi olarak görev yapıyor.


Mehmet Ali Özpolat, 9 Ocak 1947'de Kahramanmaraş Afşin'de doğdu. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. 22. Dönem İstanbul Milletvekiliği. Özpolat, evli ve 1 çocuk babasıdır.


Üç dönemdir CHP Buca İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor.


İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Mesut Değer geçen dönem CHP Diyarbakır milletvekiliydi. 1959 Diyarbakır doğumlu olan Değer, Uğur Mumcu Vakfı (UMİAG) Kurucu Üyesi.


Eski çalışma ve sosyal güvenlik bakanı olan Matkap, kurucu üyesi olduğu SHP'den geçen yıl istifa etmişti.


14 Kasım 1937 yılında Balıkesir'de dünyaya gelen Önder Sav, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ankara Barosu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı görevlerinde bulunan Sav, 15, 16, 20 ve 22. dönem Ankara Milletvekili ve 37. hükümette ise Çalışma Bakanı olarak görev yaptı. Evli ve 2 çocuk babası olan Sav, 1950'li yılların sonuna doğru Turhan Feyzioğlu vasıtasıyla siyasete girdi.


Geçen dönem CHP Ankara milletvekili olan Araslı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Doktora yaptı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı, XX. Dönem Mersin, XXII. Dönem Ankara Milletvekilliği yaptı.


Oğuz Oyan, 4 Mart 1947'de İzmir'de doğdu. Öğretim Üyesi; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Paris I Pantheon-Sorbonne Üniversitesi'nde "Devlet Doktorası" (Doktorat D'Etat) derecesini aldı. İktisat, Maliye doçenti, sonrasında profesörü oldu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde ve Gazi Üniversitesi Maliye Bölümü'nde üstlendiği öğretim üyeliği görevini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nde sürdürdü. TARİŞ Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri Genel Müdürlüğü yaptı. TÜRK-İŞ Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürüttü. Çok sayıda makalesinin yanında ayrıca 5 kitabı yayınlandı. 22. Dönem İzmir Milletvekili. 23. Dönem'de Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde Fransızca bilen Oyan, evli ve 2 çocuk babasıdır.


1959 yılında Nevşehir'de doğan Rıfat Turuntay Nalbantoğlu, ilk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan ve 1989 yılında İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası kuruluş çalışmalarında da görev alan Nalbantoğlu, 1992 yılında da Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Mğşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. CHP İzmir İl Başkanlığı'na Parti Meclisi üyesi olarak atanan Rıfat Nalbantoğlu, 2007 seçimlerinde de İzmir'den milletvekili adayı olarak katılmıştı.


Ünlü sosyolog Prof. Sencer Ayata ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görev yapıyor.


Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olan Batum, 1955 yılında İstanbul'da doğdu. Öğrenimini Galatasaray Lisesinde tamamladı. 1979 yılında Paris Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1980 İstanbul Üniversitesi'de Anayasa Hukuku üzerine asistanlık yapmaya başladı. 1985 yılında "Referandum politik katılımdır"teziyle doktorasını tamamladı. 1996 yılında "Avrupa İnsan Hakları Anlaşması ve Türkiye üzerine Etkileri" isimli teziyle Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesinde profesör ünvanını aldı. Halen Anayasa Hukuku üzerine dersler vermektedir.


CHP Ankara milletvekili Tekin Bingöl, 1 Ağustos 1955'te Bitlis'te doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Bitlis Köy Hizmetlerinde kurum hekimliği ve serbest hekimlik yaptı. Özel sektörde şirket yöneticiliği görevi üstlendi. Orta düzeyde İngilizce bilen Bingöl, evli ve 3 çocuk babası.


Umut Oran, 1963’te anne ve babasının tıp ihtisası sırasında Almanya’da doğdu. Annesi Diyarbakır, babası Manisalı. Saint-Benoit Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 1973-88 yılları arasında İstanbul’un pek çok amatör takımında futbol oynadı. İş hayatına Koç Holding’in tekstil şirketi Bozkurt Mensucat’ta başladı. 5 yıl sonra sıfırdan kendi şirketi Domino Tekstil’i kurdu. “Anadolu’da istihdam yaratma” amacıyla 600 çalışanlı fabrikasını Bolu’da açtı. 2002’de Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı seçildi. Aynı yıl Dünya Hazır Giyim Federasyonu, 2006’da da Türkiye Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanlığı görevlerine getirildi. “Anadolu’da Yatırımı ve İstihdamı Teşvik Projesi”, “UFUK 2010 Projesi” gibi çalışmalara imzasını attı. Türk özel sektörünü, Dünya Ticaret Örgütü, Avrupa Komisyonu ve ABD Dış Ticaret Bakanlığı’nın da yer aldığı çeşitli platformlarda temsil etti. GAP Kalkınma Platformu Yürütme Kurulu, ÇYDD ve CHP üyesi olan Umut Oran’ın iş çevreleri STK’lardan aldığı çok sayıda ödülü bulunuyor. Oran, İngilizce ve Fransızca biliyor.


CHP Mersin milletvekili olan Gök, 15 Şubat 1963'te Mersin'de doğdu. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Avukatlık yaptı. Mersin Barosu Başkanlığı görevini üç dönem yürüttü. Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve TEMA Vakfı Üyesi olarak çalışmalarda bulundu. İngilizce bilen Gök, evli ve 2 çocuk babası.


Şahin Mengü 1948 yılında İnebolu'da doğdu. 1967 yılında CHP Ankara İl Geçlik Kolu üyesi olarak siyaset hayatına girdi. 1972 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1975 yılında Ankara Barosu’na kayıt olup serbest avukat olarak çalışmaya başladı. 2002 senesinde ilk kez CHP Parti Meclisi'ne seçilen Şahin Mengü, 2006 senesinde tekrar seçildiği PM üyeliği halen devam etmektedir. 1980 yılından bu yana CHP tüzel kişiliğinin (CHP – SODEP - SHP) sürekli olarak avukatlığını üstlendiği gibi, tüm Genel Başkanların vekilliğini yapmış olmanın onuruyla bu görevini sürdürmektedir. Günümüzde çok sayıda gazetecinin vekilliği görevini yerine getirmektedir. Türk Eğitim Derneği, Türk Hukuk Kurumu ve Uluslararası Avukatlar Birliği üyesi olan Şahin Mengü evli ve iki çocuk babası olup iyi derecede İngilizce biliyor.


1971 İstanbul doğumlu olan Aysever, Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu. Uzun yıllar Tiyatro Çisenti’nin Sanat Yönetmenliği’ni yaptı. TV8’de “Lacivert”, NTV Radyo’da “Kurşun Kalem” adlı edebiyat programlarını hazırlayıp sundu. Finansal Forum gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Varlık, Gösteri, İnsancıl, Cumhuriyet gibi gazete ve dergilerde makale, deneme, araştırma yazıları yayınladı. Halen Doğuş Üniversitesi Kültür Sanat Yönetmenliği’ni yürütüyor ve aynı üniversitede yazarlık atölyesi çalışmalarını sürdürüyor. “Televizyon Gazeteciliği”, “Sahne Sanatları” derslerini de veren yazar, Remzi Kitap Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliği’ni sürdürmektedir.


1950 Ankara doğumlu Neriman Genç, CHP Keçiören teşkilatında görev yapıyor. Genç, CHP'nin önceki Parti Meclisi'nde de görevlitydei.


Isparta doğumlu, evli ve iki çocuk annesi olan Prof. Dr. Hülya Güven, 1968-175 yılları arasında İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenimini tamamlamıştır. 1983 yılında Yardımcı Doçent, 1987 yılında da Doçent olan Güven, İzmir'de DEÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim dallarının kuruculuğunu yaptı.


Eski Türk-İş Genel Sekreteri Hüseyin Karakoç olan Karakoç, önceki Parti Meclisi seçiminde 1020 oyla listede en üst sırada yer almıştı.


Melda Onur Eskişehir'de doğdu. Subay babası nedeniyle Türkiye’yi dolaşarak büyüdü. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde master yaptı. Fransa’da Uluslararası Ekonomi İlişkileri okudu. Eski gazeteci Onur, halen iletişim danışmanlığı yapıyor.


Atilla Sav 1931'de Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Avukatlık, Ankara Barosu ve 8 Mart 1980 - 12 Mayıs 1983 tarihleri arasında Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı, Tiyatro Eleştirmenliği, Yazarlık, SODEP Kurucu Üyeliği, 22. Dönem Hatay Milletvekilliği, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığı ile 33. Hükümet'te TBMM dışından Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Çalışma Bakanlığı yaptı. Evli ve 2 Çocuk babasıdır.


1957 yılında Bayburt’ta doğan Berhan Şimşek, ilk ögrenimini Bayburt’ta, orta öğrenimini İstanbul Abdülhakhamit Gece Ortaokulu’nda, lise ögrenimini Vefa Aksam Lisesi’nde tamamladı. Sinema oyunculuğu yapan Berhan Şimşek, Hosçakal Yarın, Uzlaşma, İpekçe, Işıklar Sönmesin gibi filmlerde oynamıştır. Televizyon ve dizi yönetmenliği de yapan Berhan Şimşek, Magazin Gazetecileri Derneği “En İyi oyuncu”, Ankara Film Festivali “En İyi Erkek Oyuncu”ödüllerinin de sahibidir. 78’liler Vakfi ve Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Kurucusu,68’liler Vakfı Üyesi olan Berhan Şimşek,1997 yılında Günaydın Gazetesi’nde köse yazarlığı, 1999 yılında Cumhuriyet Halk Partisi 10. Olağanüstü Kurultayında Parti Meclisi Üyeliği'ne seçilmiş olan Berhan Şimşek, beş dönem Parti Meclisi Üyeliği yapmıştır, 2002 Genel Seçimlerinde de İstanbul Milletvekilliği yapmıştır. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi,Türkiye- Macaristan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Baskanı olan Berhan Şimşek bekar ve 1 çocuk babasıdır.


Ensar Öğüt, 1 Ocak 1946'da Ardahan Çıldır'da doğdu. İşadamı ve Ekonomist; Kazakistan El Farabi Devlet Üniversitesi Uluslararası Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Serbest işadamı olarak çalıştı. İşsizliği Önleme Derneği Başkanlığı, Kars-Ardahan-Iğdır Demokrasi Platformu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı Kurucu Üyesi oldu. 23. Dönem Ardahan Milletvekili. İngilizce ve Arapça bilen Öğüt, evli ve 2 çocuk babasıdır


Hakkı Suha Okay, 17 Nisan 1953'te Antalya Akseki'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Barosu Başkanı oldu. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak ders verdi. İyi düzeyde İngilizce bilen Okay evli ve 2 çocuk babasıdır.


Malik Ecder Özdemir, 5 Ekim 1954'te Sivas Karanlık Köyü'nde doğdu. Kimya Mühendisi; Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Proje mühendisi olarak bir süre kamu sektöründe çalıştı. Turizm ve ticaret konularında faaliyet gösteren iki şirketin kurucusu ve hissedarı olarak serbest ticaret işiyle uğraştı. Orta düzeyde İngilizce bilen Özdemir, evli ve 2 çocuk babasıdır.


1951 doğumlu olan Artantaş, CHP'nin 22. dönem IĞDIR milletvekiliydi. Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Artantaş, Sendikacı, Mali Müşavir - Oleyis Sendikası Mali Sekreteri, Kent-Koop Murahhas Üyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, SSK Yönetim Kurulu Üyesi, Emek İnşaat ve İşletme Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.


CHP Artvin milletkeli olan Metin Arifağaoğlu, 1 Ocak 1946'da Artvin Borçka'da doğdu. İnşaat Mühendisi ve İş Adamı; İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü'nü bitirdi. Karadeniz Bakır İşletmeleri AŞ Murgul İşletme Müdürlüğü'nde inşaat başmühendisi olarak çalıştı. Borçka Belediye Meclisi Başkanlığı görevinde bulundu. Ankara'da faaliyet gösteren Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.


1940 İstanbul doğumlu Necla Arat, CHP'nin İstanbul milletvekili. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe-Sosyoloji Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını aynı fakültenin Felsefe Bölümü'nde tamamladı. İÜ Edebiyat Fakültesi'nde doçent ve profesör olarak öğretim üyeliği yaptı. Sistematik Felsefe Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. Kurucusu olduğu Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Müdürlüğü ile Kadın Çalışmaları Kürsüsünün Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çağdaş Eğitim Vakfı, ANAÇEV, Türk Kadınlar Konseyi, Felsefe Derneği, Öğretim Üyeleri Derneği ve Kadın Araştırmaları Derneği gibi kuruluşlarda kurucu üye oldu. Basılı 14 kitabının yanı sıra, çevirileri ve birçok bilimsel makalesi yurtiçi ve dışı yayınlarda yer aldı.


Abdurrezzak Erten, 15 Eylül 1953'te Mardin'de doğdu. Babasının adı Ömer, annesinin adı Raziye'dir. Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu'nu bitirdi. İnşaat Müteahhitliği yaptı. 22. Dönem İzmir Milletvekili. Çok iyi Arapça bilen Erten, 2 çocuk babasıdır.


1950 de Salihli’ de doğdu.Ortaokul öğrenimini Çamlar Altı kolejinde, lise öğrenimini Erdem kolejinde tamamladı.1973’ de Ege Üniversitesi, İşletme bölümünden mezun oldu.1971 yılında henüz üniversiteyi bitirmeden muhasebe ve mali müşavirlik yapmaya başlayarak iş hayatına atıldı.1974 yılında CHP gençlik kollarında ve Salihli ilçe yönetiminde görev alarak siyasi yaşamına başladı.
Belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri yaptı.

2000 senesinde CHP İzmir İl başkanlığına seçildi. 2 dönem üst üste bu görevi yürüttü ve bu dönem içerisinde, biri yerel biri genel olmak üzere iki başarılı seçim geçirdi. Türkiye’ ye İzmir ilinden 18 milletvekili kazandırdı.1982 yılında SKODA, LADA, ISUZU otomobilleri bayiliklerini alarak otomotiv sektörüne girdi.1990 yılında Türkiye’nin ilk Hyundai bayiliğini aldı ve 1998 yılında Türkiye’nin en büyük otomotiv plazasını İzmir’ de açtı. Bunun ardından otomotiv grubunda Mitsubishi ve Honda Motosiklet markalarını da Yükseliş Şirketleri bünyesine kattı.2005 senesinde Ege bölgesi yedek parça tedarikçiliğine başlayarak, yedek parça satışında Hyundai ve Kia bayileri arasında Türkiye 1. si, Dünya 2.si oldu.

1991 yılında kurduğu Yükseliş Sigorta bünyesinde bugün Başak sigorta, Axa Oyak, Aviva Sigorta, Anadolu Sigorta, Ak Sigorta, Finans Sigorta, Ergoisviçre Sigorta, Koç Alyans Sigorta, Güneş Sigorta’ nın acentelikleri bulunmaktadır.1999 senesinde Efes Pilsen’ in Seferihisar, Gümüldür, Özdere, Menderes, Salihli, Alaşehir bölge bayiliklerini aldı.

2000 senesinde Tepe Mobili Ege Bölge Bayiliğini Yükseliş Şirketleri bünyesine katarak, dayanıklı tüketim malları alanında da çalışmaya başlamış, bölgesinde kendine bağlı 30 adet bayi ağı kurdu.OYDER başkan yardımcılığı ve İZSİAD başkan yardımcılığı görevlerini halen sürdürmekte olup, sivil toplum örgütlerinde de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Denetmenliği ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Kurucu Üyeliği gibi önemli çalışmalarda yer aldı.

Yükseliş Şirketleri adına pek çok sosyal sorumluluk projeleri de geliştirdi ve farklı bölgelerde 30.000 e yakın fidan dikimi ile Yükseliş Ormanını oluşturdu.2 çocuk babasıdır.


CHP Denizli milletvekili. 5 Şubat 1962'de Denizli'de doğdu. Sanayici; Endüstri Meslek Lisesi'ni bitirdi. Tarım, tekstil, petrol alanlarında faaliyet gösteren aile şirketinde yönetici olarak ticari hayatını sürdürdü. Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Genç İşadamları Derneği üyesi oldu.


Ankara’da 1974 yılında doğan Yalçınkaya Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1994 yılında CHP Çankaya Gençlik Kolları’na üye olarak siyaset hayatına atılan Yalçınkaya, 1996’da Genel Merkez Üniversite Konseyi Başkanlığı, 1997 ile 2000 arasında Ankara Gençlik Kolları Başkanlığı, 2000 ile 2005 arasında CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevi yaptı. Yalçınkaya, 2003’te Parti Meclisi üyeliğine seçildi.


Cumhuriyet Halk Partisi Bitlis İl Başkanı


CHP Muğla İl Yönetimi'nde yer alan Deniz Pınar Atılgan, aynı zamanda bir önceki Parti Meclisi'nde de görevliydi.


Ardahan'da dünyaya gelen Faruk Demir ilk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak'ta tamamladı. 1982 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Şan bölümüne girdi ve mezun oldu. 1987 yılında TRT'nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavında başarılı olarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT'de çalışmaya başladı. Bu görevi 1999 yılına kadar aralıksız sürdürdü. Bu zaman dilimi içerisinde TRT televizyonlarında Kuşak'tan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaptı. Aynı yıllarda kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan'ın Yollarında isimli iki albüm çıkardı. 1999 yılında DSP'den milletvekili adayı oldu ve 21.dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Parlamentoda İnsan Hakları Komisyonu üyeliği TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlıkları yaptı. Sanatçı halen Başkent Üniversitesi televizyonu Kanal B 'nin müzik direktörlüğünü ve aynı kanalda Pazar günleri 21.00 - 23.00 arası yayınlanan Yurdun Sesi programının yayın ve sunuculuğunu yapmaktadır. MESAM (Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi olan Faruk Demir, aynı zamanda Ardahan İli Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Söz yazarlığı ve beste çalışmalarının yanı sıra Anadolu'nun çeşitli yörelerinden derlediği geleneksel türküleri kültürümüze kazandırmaya devam ettirmektedir.


21 Ocak 1963’te Eskişehir’de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. Serbest mimar olarak çalıştı. Eskişehir Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 23. Dönemde TBMM Çevre Komisyonu Üyesi. İngilizce bilen Sönmez, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı ve CHP Parti Meclis üyesi. 1964 yılında Amasya‘da doğdu. 1985 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden mezun oldu. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1994-95 akademik yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü‘nde (TODAİE) Kamu Yönetimi Lisansüstü Uzmanlık Programını (KYUP) tamamladı. 1997 yılında AnadoluÜniversitesi İktisat Fakültesi‘nden mezun oldu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezinde AvrupaBirliği Ortak Tarım Politikası Eğitimi‘ni tamamladı. 2003 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi “AB Sertifika Hukuku” programındanmezun oldu. 2006 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Anabilim Dalında “Avrupa Birliği Genişleme Sürecinde Türkiye Kırsal ve Tarımsal Politikalar“ başlıklı teziile Doktora çalışmasını tamamladı.


CHP 22. Dönem Mardin Milletvekili. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi mezunu. Yozgat Çekerek Sağlık Ocağı Tabibi, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi, Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı.


Malik Ecder Özdemir, 5 Ekim 1954'te Sivas Karanlık Köyü'nde doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Sultan'dır. Kimya Mühendisi; Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Proje mühendisi olarak bir süre kamu sektöründe çalıştı. Turizm ve ticaret konularında faaliyet gösteren iki şirketin kurucusu ve hissedarı olarak serbest ticaret işiyle uğraştı. Orta düzeyde İngilizce bilen Özdemir, evli ve 2 çocuk babasıdır.


1950 Adıyaman Besni doğumlu 1968 yılında öğretmen okulunu’ndan mezun oldu. Birkaç yıl Adıyaman’da öğretmenlik yaptı. Besni TÖBDER Başkanı iken görevden ayrılıp; 1983 yılında İstanbul’a gelerek ayakkabıcılığa başladı. Evli ve Üniversite mezunu iki kızı ve bir oğlu var.


CHP 22. Dönem Adana Milletvekili. 22 Temmuz 1950'de Ankara'da doğdu. Kimya Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Hacettepe Üniversitesi Kimya Fakültesi'ni bitirdi. Doktorasını aynı üniversitede tamamladı. Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nin kurucusu oldu. 1984'de doçent, 1989'da profesör unvanını aldı. Aynı üniversitede Kimya Bölüm Başkanlığı yaptı. Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Kurucu Müdürü oldu. İngiltere, University of Aston ve ABD, Colorado State Üniversitesi'nde araştırmacı olarak çalıştı. Ulusal ve uluslararası alanda 40'ın üzerinde yayın yaptı. Rotary International'in 1999 The Jean Harris Award uluslararası ödülü, 2003 Puhudepa Bilim, Sanat, Başarı ve Onur ile Türk Kadınlar Birliği 80. Yıl Başarı ödüllerini aldı. 22. Dönem Adana Milletvekili. AGİT-PA Üyeliği ve PAB Türk Grubu Başkan Yardımcılığı, İngiltere-Türkiye Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 23. Dönem'de Türkiye-AB KPK Üyesi oldu.


Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde yardımcı doçent olan Nuran YILDIZ, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Basın-Yayın Yüksekokulu, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisans derecesini 1995 yılında, Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı’ndan “Bir Halkla İlişkiler Yöntemi Olarak Siyasal Reklam” başlıklı teziyle, doktora derecesini ise 2000 yılında Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı (Siyaset Bilimi)’ndan “Siyasal Partilerde Lider İmajları” başlıklı teziyle aldı. Ankara Üniversitesi İletişim Araştırmaları Uygulama Merkezi (İLAUM) Müdürlüğü, İletişim Araştırmaları Dergisi Editörlüğü, Ankara Üniversitesi Küçük İşletmecilik ve Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİGAUM) Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Üniversitesi Özel Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini sürdürüyor.


Osman Coşkunoğlu, 7 Mart 1947'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Kamil Tuğrul, annesinin adı Elif'tir. Endüstri Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını ODTÜ'de aynı bölümde, doktorasını Georgia Institute of Technology'de endüstri ve sistem mühendisliği alanında tamamladı. İllinois Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. Illinois Üniversitesi Senato Üyeliği ve Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Profesörlük unvanını aldı. Uluslararası Kuruluşlarda Danışmanlık, Milano Üniversitesi'nde Öğretim Üyeliği yaptı. ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Sosyal Demokrasi Derneği Başkanlığı görevini üstlendi. 22. Dönem Uşak Milletvekili. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce ve İtalyanca bilen Coşkunoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Sacid Yıldız, 15 Ekim 1948’de Afyonkarahisar Sultanda- ğı’nda doğdu. Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Uzmanlık eğitimini aynı Üniversitenin Üroloji Anabilim Dalı’nda tamamladı. 1982’de doçent, 1989’da profesör oldu. International Hospital Hastanesi’nde Üroloji Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurucularından olup, Üroloji Anabilim Dalının da kuruculuğunu ve başkanlığını yaptı. İstanbul Tabip Odası, Türk Üroloji Derneği, Türk Androloji Derneği, Türk Üroonkoloji Derneği, Endoüroloji Derneği, (SIU) Societe Internationale D’Urologie, (EAU) European Association of Urology ve Bizim Ülke derneklerinin üye- liğinde bulundu. Ulusal ve uluslararası dergilerde bilimsel makaleleri yayınlandı. 23. Dönemde Sağlık-Aile-Çalışma ve Sosyal İşler Komisyo- nu Üyesi. İngilizce bilen Yıldız, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili Turgut Dibek, 2 Haziran 1966'da Kırklareli'de doğdu. Babasının adı Eyüp, annesinin adı Hayriye'dir. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Kırklareli'de serbest avukat olarak çalıştı. Dibek, evli ve 2 çocuk babasıdır.


1957 yılında Çorum’da doğdu Ankara İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Bir müddet Çorum Alaca İlçe merkezinde İmam-Hatip olarak görev yaptı. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü (Gece Bölümü) Tefsir Hadis Bölümünden 1981’de birincilikle mezun oldu. Yüksek öğrenim esnasında Beyoğlu’nda Kur’an Kursu Öğreticiliği yaptı. Sinop-Gerze Müftüsü iken vatanî görevini yapmak üzere ayrıldı. Balıkesir’de Askeri temel eğitim gördü. Elazığ’da Yedek Subay olarak görev yaptı. Yozgat-Sorgun Müftüsü olarak birkaç yıl hizmet verdi. İlmî çalışmalar ve araştırmalar yapmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığınca iki yıl Mısır’a gönderildi. 1978’de Bolu-Akçakoca Müftüsü oldu. Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde Hadis Ana Bilim Dalında mastır yaptı. Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi İhtisas Kursuna katıldı. İstanbul Merkez Vaizliği yaparken 1992’de Üsküdar Müftüsü olarak atandı. 11.01.1999 tarihinde kendi isteğiyle görevden ayrıldı. 14.06.199’da Şile Müftüsü olarak tekrar göreve döndü. 11.10.199’da Beyoğlu Müftülüğüne naklen tayin edildi. 08.08.2002 yılında Milletvekili seçimlerinde aday olmak üzere görevinden ayrıldı. Seçimlerde aday olamaması üzerine, Adana-Yüreğir İlçe Müftülüğüne atandı, bu görevini yaparken 2003 yılında emekli oldu. Emekli Müftü İhsan Özkeş, 1999 yılında DSP, 2002 yılında ise CHP`den seçimlere girdi.


9 Eylül 1992’de CHP yeniden açılınca, etkin siyasete atıldı. Mart 1993 İlçe Kongresi’nde CHP Ünye Yönetim Kurulu’na girdi. Başkan yardımcısı oldu. 1995 kasımında İlçe Başkanı oldu. Daha sonra girdiği tüm ilçe kongrelerini kazanmaya devam ederek, 2008’e kadar ilçe başkanlığını sürdürdü. Yalnızca, mayıs 2007’de milletvekili adayı olmak için istifa etti. Başkanlığı, 12 ocak 2008 kongresine değin ara kısa bir dönem ara vermiş oldu. 2004 yılında İl Genel Meclisi 2. sıra adayı oldu. 2007’de 4. sıradan Ordu Milletvekili Adayı oldu. Bir çok kez İlçe ve İl Kongre delegesi seçildi. Gene bir çok kez Kurultay Delegesi seçildi. Tek sözcükle, sorunca, ‘Kemalistim’ diyor. İki sözcükle sorunca, Kemalist ve Sosyal Demokratım, diyor.


1953 Bolu doğumlu Çetin, CHP'de 22. dönem milletvekili olarak görev yaptı. Ankara İTİA Sevk ve İdarecilik Yüksek Okulu mezunu. İşçi, Serbest Mali Müşavir, Sendikacı - DİSK Aster-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Harb-İş Sendikası Gölcük Şube Başkanı, Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı, Türk-İş Başkanlar Kurulu Üyesi, Uluslararası Kamu Sendikaları (PSI) Yönetim Kurulu Üyesi, Kamu İşletmeciliğini Geliştirme Vakfı (KİGEM) Yön.Kur. Üyesi, Türkiye İnsan Hakları Kurumu Vakfı (TİHAK) Kurucu Üyesi olarak görev yaptı.


2007 seçimlerinden CHP İstanbul Milletvekili Adayı Didem Engin henüz 33 yaşında bir siyasetçi. Aynı zamanda Parti Meclisi'nde de en genç üye ünvanını aldı. CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu'nda bulunan Engin, yerel seçimlerde Kılıçdaroğlu ile birlikte çalışmıştı. Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, Avrupa Komisyonu'nun Jean Monnet bursunu kazanarak Belçika'nın Brugge şehrindeki College of Europe'da Avrupa Ekonomisi yüksek lisansını tamamladı. Sonrasında, Türkiye'deki AB destekli projelerin bütçeleme, ihalelerini yapma, sözleşmelerini düzenleme ve finansmanından sorumlu, Hazine Müsteşarlığı'na bağlı Merkezi Finans ve Ihale Birimi'nin kurulmasında görev aldı. Pek çok AB destekli programda aktif olarak çalıştıktan sonra 2004 yılında bir danışmanlık şirketi kurdu ve halen bu şirkette Genel Müdür olarak çalışmaya devam ediyor. Uzmanlık alanları arasında uluslararası sözleşmelerin yönetimi, AB bölgesel kalkınma, ekonomik ve sosyal uyum programları, uluslararası finansman imkanları bulunuyor. Fransızca, Ingilizce ve İspanyolca biliyor.


5 yıldan daha uzun bir süre CHP’nin Batman sorumlusu olan Hüseyin Yaşar, son genel seçimlerde CHP’nin Batman'daki 1. sıra milletvekili adayıydı.


Ramazan Kerim Özkan, 6 Ekim 1958'de Burdur'da doğdu. Veteriner Hekim; Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirdi. Antalya Korkuteli ilçesinde 4 yıl kamuda ve 15 yıl serbest olarak veteriner hekimlik yaptı. Antalya İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. Veteriner Hekimler Odası ve Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeliği görevlerinde bulundu. 22. Dönem Burdur Milletvekili. İyi düzeyde Almanca bilen Özkan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Muhammet Rıza Yalçınkaya, 23 Kasım 1955'te Zonguldak'ta doğdu. Makine Mühendisi; Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Amasra Taşkömürü Müessese Müdürlüğü'nde teknik uzman, makine mühendisi ve başmühendislik görevlerinde bulundu. Makine Mühendisleri Odası Bartın İl Başkanlığına seçildi. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı oldu. Bartın Belediye Başkanlığı'na seçildi ve iki dönem bu görevi yürüttü. Türkiye Tarihi Kentler Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Encümen Üyeliklerinde bulundu. 2003'de Tarihi Kentler Birliği "Özendirme", 2005'de Ankara Yuva Konut Yapı Kooperatifleri Birliği ile Anadolu Kamusen'in "Yılın Belediye Başkanı" ve 2006'da Doğru Haber Gazetesi "Yılın Adamı" ödüllerini aldı. Yalçınkaya, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Eşref Karaibrahim, 17 Ağustos 1956’da Giresun Burunucu Köyü’nde doğdu. Öğretmen; Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. Öğretmen olarak görev yaptı. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde değişik görevler üstlendi. Değişik kulüplerde amatör olarak voleybol ve futbol branşlarında spor yaptı. Eşref Karaibrahim, 3 dönem Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönemde TBMM Tarım-Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi. Karaibrahim, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Engin Altay, 15 Aralık 1963’te Sinop Erfelek’te doğdu. Eğitimci; Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Eğitim Yüksek Okulu’nu bitirdi. Sivas ve Sinop’ta Öğretmenlik ve Eğitim Yöneticiliği yaptı. Erfelek İlçesi Yunus Emre İlköğretim Okulu Müdürlüğü görevinde bulundu. 22. Dönem Sinop Milletvekili. 23. Dönemde TBMM Milli Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi. İngilizce bilen Altay, evli ve 1 çocuk babasıdır.


Abdulaziz Yazar, 1 Şubat 1951'de Hatay İskenderun'da doğdu. Eczacı; İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Eczacılık Yüksek Okulu'nu bitirdi. Serbest eczacılık yaptı. Gözcüler Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. 22. Dönem Hatay Milletvekili. 23. Dönem'de İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) Türk Grubu Üyesi oldu. Arapça bilen Yazar, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Karabağlar İlçe Başkanlığı Sekreteri



34 yaşındaki Yalçınkaya, 1974 yılında Ankara'da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlayan Yalçınkaya, yükseköğrenimini Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. 1994 yılında CHP Çankaya Gençlik Kolları'na üye olarak siyaset hayatına atılan Yalçınkaya, 1996'da Genel Merkez Üniversite Konseyi Başkanlığı, 1997 ve 2000 yılları arasında Ankara Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. 2000 ile 2005 yılları arasında CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevi yapan Yalçınkaya, 2003 yılında da Parti Meclisi üyeliğine seçildi.


CHP Eskişehir milletvekili Fehmi Murat Sönmez, 21 Ocak 1963'te Eskişehir'de doğdu. Babasının adı Erol, annesinin adı Ayten'dir. Mimar; İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi. Serbest mimar olarak çalıştı. Eskişehir Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Sönmez, evli ve 2 çocuk babasıdır.


CHP Ankara İl Başkanlığı İl sekreteri


Avukat olan Soner Çetin CHP Adana İl Yönetim Kurulu üyesiydi. Çetin'in ismi CHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçmiş ancak CHP yönetimi daha sonra Çetin'i geri çekmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler