HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaçak PKK'lılarla ilgili telsizdeki diyalog

Haber Kazdıkları tünelle Bingöl M Tipi Cezaevi’nden firar eden ve Karacehennem Ormanları’ndaki sığınaklara ulaşan 18 PKK’lı terörist, Kandil tarafından ortada bırakıldı.

Kaçak PKK'lılarla ilgili telsizdeki diyalog

Haber Kazdıkları tünelle Bingöl M Tipi Cezaevi’nden firar eden ve Karacehennem Ormanları’ndaki sığınaklara ulaşan 18 PKK’lı terörist, Kandil tarafından ortada bırakıldı.


Firarileri almaya giden PKK ’lı grup, Kandil’dekilerin, “Çatışma riskine girmeyin, askerle karşı karşıya gelmeyin” emriyle geri döndü.


Bingöl M Tipi Cezaevi’nden önceki gün firar eden 18 PKK’lının, örgütün dağ kadrosuna katılarak kaçmak istediği, ancak PKK’nın, askerle çatışma riski nedeniyle firarileri almaya gitmediği öne sürüldü.


Örgütün bölge sorumlusuyla bağlantıya geçen firari PKK’lılar, İHA destekli Jandarma Özel Harekat Timleri’nce takibe alındı. Hürriyet'in haberine göre PKK dağ kadrosu, firarilerin takip edildiğini fark edince durumu örgütün Kandil yönetimine bildirdi. Kandil, “Çatışma riskine girmeyin, askerle karşı karşıya gelmeyin” talimatı verdi.


SIĞINAĞA GİTTİLER

Edinilen bilgiye göre, firari 18 PKK’lı, gece boyunca yürüyerek Ortaçanak Köyü yakınlarındaki Karacehennem Ormanları’na ulaştı. Jandarma ve İstihbarat birimlerinden güvenlik birimleriyle paylaşılan bilgide, PKK sığınaklarının bulunduğu bölgeye ulaşan firariler, süreçten sonra bölgenin PKK dağ kadrosu tarafından terk edildiğini gördü.


Bunun üzerine bölgede bulunan PKK’lılarla irtibata geçildi. Durum örgütün Diyarbakır Lice ile Bingöl bölge sorumlusu ‘Reber’ kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz’e iletildi. Firarileri almak için giden bir grup PKK’lı olduğu da İHA’lar tarafından rapor edildi.


PKK’lı grup, Jandarma ve Polis Özel Harekat Polisi ile askeri helikopterlerin bölgedeki varlığını fark edince durum yeniden bölge sorumlusu Yıldeniz’e iletildi.


TELSİZ KONUŞMALARI

Firar olayının ortaya çıkmasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma İstihbarat Dairesi Başkanlığı ve Genelkurmay’dan MİT’e devredilen Genelkurmay Elektronik Sistemler (GES) Komutanlığı aracılığıyla bölgede bulunan üst düzey PKK’lıların telefon ve telsiz görüşmeleri de takibe alındı.


Bu kapsamda bölge sorumlularından Yıldeniz ile PKK’lılara yardım edecek birinin görüşmesi deşifre edildi. Kandil ile yapılan telsiz konuşmalarna da ulaşıldı. PKK dağ kadrosunun, firarilerin takip edildiğini fark edince durumu örgütün Kandil yönetimine bildirdiği telsiz görüşmeleri de çözüldü.


Buna göre Kandil, “Çatışma riskine girmeyin, askerle karşı karşıya gelmeyin” talimatı verdi. Bunun üzerine firarileri almaya giden PKK’lılar askerle karşılaşmadan bölgeden ayrıldı. PKK’lı grubun olası saldırısına karşı da güvenlik önlemleri alındı. Grubun geri dönmesiyle firarileri yakalamak için operasyon düzenlendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler