HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaçakçıların yöntemlerine akıl sır ermiyor

Gümrük memurları önce İran'dan ülkeye getirilen pahalı bir halı sandı.

Kaçakçıların yöntemlerine akıl sır ermiyor

Gümrük memurları önce İran'dan ülkeye getirilen pahalı bir halı sandı.


Almanya’nın Leipzig-Halle Havalimanında görev yaypan alman sınır polisi havayoluyla İran'dan Almanya'ya getirilen halıların normalden ağır olduklarını fark fark etti.


Bu şüphe üzerine harekete geçen polisler ülkeye getirilen halıları inceleyince kaçakçıların kurnazca yöntemini karşısında şaşkına döndüler.


Uyuşturucunun, iplerden yapılmış ince kılıfların içine konulduğu ve bunların da halının içine dokunduğu ortaya çıktı.


Kaçaçıkılar bu yöntemle her halının içine 5 kilogramlık eroin sakladığı belirlendi.


Toplam 9 halının içinde 45 kilogram eroin ele geçirildiği bildirildi.


İspanya'da kaçak göçmenlerin sınırı geçmek için kullandığı yöntem polisi şaşkına çevirdi. Fas'tan İspanya'ya kaçak yolla geçmek isteyen bir Gineli göçmen Renault 7 marka otomobilin ön koltuğunun içine monte edilmiş şekilde yakalandı.


Şoför koltuğunun yanındaki koltuğun içindeki dolgu malzemeleri çıkarılıp sanki bir koltukmuş gibi monte edilen kaçak göçmen yakayı ele verdi. Şaşkınlığını gizleyemeyen sınır polisi, kullanılan bu yöntemi "yegane ve yenilikçi" olarak değerlendirdi. Olayla ilgili 21 ve 23 nyaşındaki iki Faslı gözaltına alındı. Kaçak göçmen ise sınırdışı edilmek üzere tutuklandı.


Ukrayna'da bir karavanı durduran gümrük görevlileri, Fransız şoförün üzerinden iki bebeğin doğum belgeleri çıkınca şüphelenerek karavanda arama yaptı. Ülkeden kaçırılmak istenen bebekler bakın nereden çıktı...




Dünya genelinde önlemler arttıkça, kaçakçılar da hayal gücünde sınır tanımıyor! Ama yine de yakalanmaktan kurtulamıyorlar.


Sınırı geçmeye çalışan kaçakların başvurduğu yöntemler ağızları açık bırakan türden...



Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler