HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kahve hakkında duymadığınız 14 şaşırtıcı bilgi

Kahveyi zaten seviyor ve onsuz olmaz diyor olabilirsiniz, sizin için kahveyi daha da çok sevmenizi sağlayacak bir listemiz var. İşte kahve hakkındaki gerçekler…

Kahve hakkında duymadığınız 14 şaşırtıcı bilgi

Kahveyi zaten seviyor ve onsuz olmaz diyor olabilirsiniz, sizin için kahveyi daha da çok sevmenizi sağlayacak bir listemiz var.

İşte kahve hakkındaki gerçekler…


1)Uyanır uyanmaz kahveye ihtiyacınız yok.

Vücudunuz uyandığınızda sizi dinç tutacak kortizol hormonunu üretir. Günlük vücut ritminize göre bu hormon çeşitli aralıklarla salgılanır.

Uyanır uyanmaz kahve içmek yerine kortizol hormonunuzun doğal etkisinden faydalanıp kahve saatinizi biraz erteleyebilirsiniz.


2)Kahvenin kökeni

Efsaneye göre kahvenin etkisi ilk defa Etiyopyalı çiftçiler tarafından fark edilmiş. Sürüdeki keçiler kahve çekirdeklerini yedikten sonra "dans etmeye” başlamışlar.


3)Antioksidan etkisi

Kahve yüksek miktarda antioksidan içerir ve Parkinson hastalığı, Tip2 diyabet ve kalp rahatsızlıkları gibi bazı hastalıklara yakalanma riskini düşürür.


4)Kahve besleyicidir.

Bir bardak kahve bir yetişkinin günlük B2 vitamini ihtiyacının %11'ini, B5 ihtiyacının %6'sını, magnezyum ve potasyum ihtiyacının %3'ünü karşılar.


5)Kahve içmek yağ yakmanıza yardımcı olur.

Bazı araştırmalar kafeinin metabolizma hızını %3 ile 11 arasında yükselttiğini göstermiştir.


6)Kahve Kemeri

"Kahve Kemeri” kahve üretimi yapılabilen tüm bölgeleri kapsayan bir terimdir. Kahve üretimi için belli bir sıcaklık gerektiğinden dolayı genellikle tropikal bölgelerde yetişir.


7)Kafein aslında kristallerden oluşur.

Kafein kristalleri 40 mikron büyüklüğündedir (Bir mikron metrenin milyonda biridir).


8)Kahve çekirdekleri

Kahve çekirdeği, çekirdek formuna gelmeden önce resimdeki gibi kırmızı bir meyvedir.


9)Etkisi hızlıdır.

Kafeinin etkisi ilk yudumu aldıktan 10 dakika gibi kısa bir süre sonra görülür.


10)Kahve ve Alzheimer

Bazı araştırmalara göre kahve içen kişilerde Alzheimer ve bunama gibi yaşlılıkla ortaya çıkan hastalıklar 65% daha az görülür.


11)Black Ivory kahvesi

Dünyanın en pahalı kahvesi Black Ivory kahvesidir. Black Ivory kahvesinin tadı, filin kahve proteinlerini yakan mide asidinden gelir ve filin sindiriminden geçtikten sonra dışkısından ayrılarak işlenir. Bir bardak Black Ivory kahvesi 50$'dır.


12)Kahve karaciğeriniz için iyidir.

Her gün dört bardak kahve içen kişilerin siroza yakalanma olasılıklarının %80 daha az olduğu tespit edilmiş.


13) İlk webcam bir kahve makinesi için yapılmış.

Cambridge Üniversitesi'ndeki bilim adamları ofislerindeki kahve makinesinin doluluk oranını takip edebilmek için kamera sistemi kurup internetten canlı yayınlamışlar. Böylece ilk webcam sistemini kurmuşlar.


14)Kahve performans arttırır.

Kafein adrenalin seviyesini arttırır, yağ asitlerini harekete geçirir böylece egzersiz yaparken daha iyi performans sergilenmesine yardımcı olur.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler