HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kar fırtınası ABD'yi yine vurdu

ABD'nin kuzeydoğusunda ve ortabatı eyaletlerinde salı günü erken saatlerde etkili olmaya başlayan kar fırtınası nedeniyle alarm verildi.

Kar fırtınası ABD'yi yine vurdu

Roland Emmerich'in 2004 yapımı 'Yarından Sonra' filminde, bir iklim uzmanı olan Jack Hall, Antarktika'daki araştırmaları sırasında dev bir buz kütlesinin koptuğunu ve büyük iklimsel değişikliklere neden olacağını fark eder. Hall'un küçük oğlu Sam de bu sırada New York'tadır ve dünyada bir dizi garip hava olayı gerçekleşmeye başlar. İnsanlar yeni bir Buzul Çağı'nın geldiğini düşünürken, Jack de dondurucu soğuğa teslim olmuş New York'ta sıkışıp kalan oğlunu ve arkadaşlarını kurtarma çabasındadır.

İşte Hollywood'un bu filmi, bugünlerde gerçeğe dönüşmek üzere.


ABD'nin kuzeydoğusunda ve ortabatı eyaletlerinde salı günü erken saatlerde etkili olmaya başlayan kar fırtınası nedeniyle alarm verildi. Olumsuz hava koşulları Washington ve New York'ta da hayatı olumsuz etkiledi. Chicago'da etkili olan soğuk rüzgar nedeniyle hava sıcaklığı -28 dereceye kadar düştü.


Yeni yıldan beri son yıllardaki en soğuk kış mevsimini geçiren ABD'de çıkan yeni fırtına Washington'dan New England'a kadar uzandı.


Kar kalınlığının Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'ında 18 santimetreye, Philadelphia Uluslararası Havalimanı'nda ise 28 santimetreye ulaştığı bildirildi. Canlı olarak hava trafiğini izleyen FlightAware adlı web sitesine göre dün ABD'de New York, Philadelphia ve Washington'da yaklaşık 3 bin uçuş iptal edildi.


Washington, Virginia ve Maryland gibi eyaletlerde okullar salı gecesinden tatil edildi.


Salı günü 25 santimetrelik karın yollardan temizlenmesi için New York'ta bin 700'den fazla kar küreme aracı devreye sokuldu. Kar kalınlığının 35 santimetreye ulaşması beklenen New York'un yeni Belediye Başkanı Bill de Blasio, insanlara evde kalmaları konusunda uyarı yaparak, sokakların görevliler tarafından açılacağını söyledi.


Federal kurumlar iki saat gecikmeli olarak açılırken, çalışanlara programsız olarak izin hakkı verildi ve evlerinden çalışabilecek olanlara işe gelmemeleri söylendi. Adliyelerdeki davalar da ertelendi.









Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler