HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kardeşinin intikamını almak için saldırdı

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da bir sürücü, aracıyla Türk Büyükelçiliği binasına çarptı.

Kardeşinin intikamını almak için saldırdı

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da bir sürücü, aracıyla Türk Büyükelçiliği binasına çarptı. Aracı kullanan Março Jekov, Türkiye'de öldürüldüğünü iddia ettiği kardeşinin intikamını almak için böyle bir şey yaptığını söyledi.


Sürücünün Varna şehrinde yaşayan 35 yaşındaki Jekov'a “kasten başkasının malına zarar verme” ve “holiganlık” suçundan soruşturma açıldı.


Jekov, büyükelçiliğin önündeki demir korkulukları aşarak, büyükelçinin çıkış yaptığı girişe çarptı. Görgü tanıkları, Jekov’un olaydan sonra olay yerine ilk gelen polis memuruna kardeşinin Türkiye’de öldürüldüğünü ve bu sebeple de bu tür bir saldırıyı düzenlediğini söylediğini anlattı.


Silahını sürücüye doğrultan polis memuru, kendisinden ellerini havaya kaldırıp otomobilden dışarı çıkmasını istedi. Polise mukavemet göstermeyen saldırgan araçtan ellerini kaldırarak çıktı ve ardından da kelepçelenerek gözaltına alındı.


Daha sonra araçta arama yapan bomba uzmanları patlayıcı maddeye rastlamadı.

Otomobilin büyükelçiliğin binasına çarpması neticesinde ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.


Sofya Savcılığı, Jekov'un göz atlında kalacağı ve olayın tüm ciddiyeti ile soruşturulacağını bildirdi. Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği yetkililerinin AA'ya yaptıkları açıklamaya göre, olay ile ilgili Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'na nota verilerek, sorumlunun gereken cezayı alması ve soruşturmanın her aşamasıyla ilgili bilgi verilmesi talep edildi.


Büyükelçilik yetkilileri, Bulgar savcılık makamlarının, olayı sıradan bir trafik kazası değil, kasti bir saldırı olarak ele alıp açtıkları soruşturmayı bu yönde sürdürdüklerini belirtti.


Bulgar makamları ile yapılan işbirliğinin verimli olduğunu söyleyen yetkililer, olayın asıl gerekçesinin halen belirsiz olduğunu ifade ettiler.Sabıkası olan Jekov'un, suçlu bulunması durumunda beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler