HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KKTC'de çöp toplama kampanyası

Uzun yıllardır insanların çevreye attıkları çöpler nedeniyle büyük bir kirliliğin yaşandığı KKTC’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ‘Lets do it’ (Hadi yapalım) çöp toplama kampanyası başlatıldı.

KKTC'de çöp toplama kampanyası

Uzun yıllardır insanların çevreye attıkları çöpler nedeniyle büyük bir kirliliğin yaşandığı KKTC'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ‘Lets do it' (Hadi yapalım) çöp toplama kampanyası başlatıldı.

Kamu kurum ve kuruluşları ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın da aralarında bulunduğu siyasilerin de fiili destek verdiği kampanyada binlerce Kıbrıslı Türk ellerinde çöp poşetleriyle yolları ve parkları temizledi.

Ömer BİLGE / LEFKOŞA


KKTC Çevre Platformu öncülüğünde başlatılan kampanyaya 10 binden fazla Kıbrıslı Türk gönüllü oldu. 5 saat süren kampanyada toplanan çöpler dört ayrı kategoride poşetlendi ve farklı renklerde kurdelelerle bağlandı.


LİDERLER TAM KADRO

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başta olmak üzere tüm siyasiler de spor elbiseler giyerek çöp temizliğine katıldı. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da elçilik çalışanlarıyla kampanyaya destek verdi.


Lefkoşa'da park temizliğine katılan Akça, KKTC'nin bu tarz bir kampanyaya ihtiyaç duyduğunu belirterek, yol kenarlarının, ormanlıkların, plajların kirli olduğunu söyledi ve "Özellikle dıştan gelen bir kişi için fevkalade dikkat çeken, rahatsız eden bir durum. Plajlar, parklar ve yol kıyıları çöp içinde. Bir günde her şeyin düzeltilmesi mümkün değil ama bu tür kampanyalar bir bilinç oluşturacaktır” dedi.


KİRLETENE PARA CEZASI

KKTC Çevre Bakanı Hamit Bakırcı, kampanya ile KKTC'de bir ilk yaşandığına dikkat çekerek, "Bugüne kadar bireysel olarak çevreyi kirletenlere ceza verilmiyordu.


9 Haziran Pazartesi günden itibaren çöp atan kişilere asgari ücretin dörtte biri kadar ceza kesilecek veya bu kişiler kamu görevine katkıda bulunacak” dedi.


Kampanya katılan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Lefkoşa-Girne ana yolunda çöp toplarken, "Halk kirletmemeyi öğrenirse daha temiz bir ülkede yaşama şansımız olacak” diye konuştu.


Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise, "Bugünün bir başlangıç olmasını temenni ederim.


Bundan böyle herkes kapısının önünü temizleyip çevreyi kirletmezse bu etkinlik anlamlı olur” diye halka çağrıda bulundu.



          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler